Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Steen-papier-schaar estafette, kringtrefbal en Kidsplaza! Week 38 – 2022

Lees in de blog van week 38 alles over de bezigheden bij sportieve buitenschoolse opvang Sportstuif Brandevoort. Dit keer lees je alles over spellen zoals steen-papier-schaar estafette en mens-erger-je-niet trefbal, ken jij deze sportieve varianten? Daarnaast hebben we deelgenomen aan de activiteitenmiddag van Sportstuif Beek en Donk én zijn we naar Kidsplaza geweest. Een drukke maar gezellige week op onze sport BSO in Brandevoort.

Maandag 19 september
Vanaf vandaag is er weer een nieuw gezicht te zien bij Sportstuif! Janne komt ons team in Brandevoort versterken! Hierdoor zijn we op volle sterkte en kunnen we iedere dag vele kinderen ontvangen en er steeds weer een leuke, sportieve middag van maken.

Vandaag was het tijd voor steen-papier-schaar estafette. We begonnen met het klaar leggen van het spel, hiervoor hebben we hoepels nodig. We maken een parcours met hoepels en aan beide kanten komt één team te staan. Nu is het tijd om te beginnen, er wordt afgeteld 3… 2. 1.. Start! De kinderen beginnen met springen, er wordt met beide voeten van hoepel naar hoepel gesprongen, kom je elkaar tegen in het parcours dan speel je steen-papier-schaar. De winnaar springt door en de verliezer stapt uit, aan de kant die verloren heeft begint ook iemand met springen, deze komt nu vanzelf de winnaar van net tegen. Zij spelen opnieuw steen-papier-schaar. Dit gaat zo door totdat  je helemaal overgestoken bent en het duel het gewonnen van de speler in de laatste hoepel!

          

Dinsdag 20 september

Deze dag begon met het ophalen van de kinderen uit verschillende scholen. We hebben met onze blauwe auto’s de kinderen opgehaald van verschillende basisscholen. Inmiddels zijn dit OBS Brandevoort, Mondomijn, Mondorijk, de Wilhelminaschool, de Lindt, in het Hart van het Hout en de Vendelier. Wat groeien we snel!

Tijdens het ophalen hebben we iets gevonden… een zaadje maar van wat weten we (nog) niet. We hebben dit zaadje gepland en zijn heel erg benieuwd wat eruit komt! Hierna kregen we nog een goed idee! We hebben nog meer zaadjes gepland na het fruit snijden, er zitten natuurlijk ook zaadjes in paprika’s en komkommers. In de middag hebben we twee  super toffe activiteiten gedaan! Dit waren mens-erger-je-niet trefbal en kat en muistikkertje. Mens erger je niet zullen jullie wel kennen, toch? Wij bij Sportstuif hebben dit omgetoverd tot een actief sport spel. Mens erger je niet spelen wij zo: Er wordt een veld met een middellijn gemaakt. Aan beide uiteinde van het veld staan 4 poortjes, gemaakt met pionnen. In ieder poortje staat iemand, hij of zij moet dit poortje proberen te verdedigen. Er zijn een aantal trefballen in het spel en het is de bedoeling is om met deze trefballen in iemand anders zijn poortje te gooien. Maar pas op dat er geen bal in jouw eigen poortje komt! Je mag alleen de ballen gooien, niet schoppen. Ook mag je met heel je lichaam de bal tegen houden. Ben je toch af? Dan ga je naast het veld staan, hier staan nog meer kinderen en een van die kinderen mag nu jouw poortje gaan beschermen.

         

Woensdag 21 september

Vandaag staat er een leuk uitstapje op de planning! We zijn op bezoek geweest bij Sportstuif Beek en Donk. Hier was een leuke activiteitenmiddag georganiseerd. We hebben verschillende spelletjes gedaan. Zo hebben we knotshockey gespeeld, een tikspel gedaan en hebben we Archery tag gedaan.

Archery tag lijkt een beetje op pijl en boog schieten, met uitzondering dat we niet met scherpe pijlen werken maar met een pijl die bij het uiteinde rond en zacht is. Het was een erg leuke middag maar aan alles komt een einde. Bij terugkomst op onze BSO hebben we nog lekker buiten gespeeld in een hut, geknutseld en verschillende spelletjes gedaan.

Donderdag 22 september
Weer een hoop leuke spellen en activiteiten vandaag op de BSO. Na het ophalen van de kinderen van school hebben we zoals gewoonlijk gezamenlijk fruit gegeten. Na het fruit eten was het tijd voor de sportactiviteiten van vandaag. We hebben geluksestafette en kringtrefbal gespeeld. Na de activiteit werd er nog volop buiten gespeeld, zo werd er o.a. gevoetbald, gehockeyd, geturnd en nog veel meer. Binnen zijn de kinderen ook creatief aan de slag gegaan met het maken van tekeningen en strijkkralen.

         

Vrijdag 23 september

Wat hadden wij vandaag geluk! Na het eten van de boterhammen zijn we op uitstapje geweest. We hebben de hele middag gespeeld bij Kidsplaza. Hier hebben we trampoline gesprongen, gegleden van de glijbanen en veel geklommen. Als klap op de vuurpijl kregen we ook nog hoog bezoek van Timboe de aap. We hebben met Timboe gedanst en zijn met hem op de foto geweest. Wat hebben wij een leuke dag gehad!

         



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches