Een sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Iedere dag worden er buiten sporten en spellen verzorgd maar kunnen ze daarnaast ook binnen creatief bezig zijn met onder andere knutselen!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Aftellen tot de zomervakantie, naar het Avonturenbos en Expeditie Robinson! - week 25

Maandag 17 juni

Vandaag zijn wij op uitstapje gegaan naar het Avonturenbos in Groesbeek. Toen we aankwamen zochten we een mooi plekje uit om eerst een stukje fruit te gaan eten en wat te drinken. Daarna was het tijd om lekker te gaan spelen. Het bos is heel groot dus we speelden op verschillende plekken. We liepen eerst naar de hutten toe. Andere kinderen hadden een aantal hutten gebouwd waar we in konden zitten, wat waren deze leuk gemaakt. Daarna liepen we door naar de speeltuin. Er was een wip-wap, een schommel en een kabouterbos. Wij gingen opzoek naar een paar kabouters! Als laatste liepen we nog naar een voorleeshoekje. Hier konden we een boek lezen. We speelden nog even met de voetbal en daarna was het alweer terug om naar huis te gaan!

 

Dinsdag 18 juni

Vandaag hadden wij een drietal mini games op het programma staan! Bij het eerste spel mochten de kinderen blikgooien. Bij het tweede spel stond ringwerpen op het programma en het derde spel was een steen-papier-schaar vorm waarbij de kinderen naar elkaar toe moesten springen door de hoepels. Helaas moesten we improviseren door het slechte weer want het kwam met bakken uit de hemel vallen… Maar dat mocht de pret niet derven! We begonnen gezellig in drie groepjes aan de spellen om zo lekker door te rouleren. Alle kinderen waren super enthousiast en gebrand om het goed te doen. Na deze activiteit hebben we even rustig wat gedronken met een lekker koekje erbij om uit te rusten. Nadat we even een rustig momentje hebben gehad aan tafel hebben de kinderen nog lekker vrij kunnen spelen totdat de papa’s en mama’s kwamen.

 

Woensdag 19 juni

Vandaag hadden we weer een nieuwe woensdagmiddagactiviteit op de planning staan! Wij gingen vandaag Expeditie Robinson spelen bij Sportstuif Cuijk. Toen alle kinderen er waren hebben we eerst de kinderen in vier groepjes verdeeld. Iedereen mocht een eigen naam verzinnen. Daarna begonnen we met verschillende proeven. De eerste twee waren touwtrekken en een voelproef. Wat zou in de doos zitten? De kinderen moesten blind gaan voelen en proberen te raden wat er in zat en dat konden ze super goed! Toen was het tijd voor de andere twee proeven. De balansproef en een obstakelrun. Bij de obstakelrun moesten de kinderen door de banden heen rennen, onder het kruipnet door, over de bank heen springen, slalommen om de pionnen en vervolgens een puzzelstukje pakken. Dit deden alle kinderen tot dat ze alle puzzelstukjes hadden. Daarna mochten ze beginnen aan de puzzel, wie als eerste de puzzel af had was de winnaar! Als aller laatste spel speelden we een samenwerking spel tegen alle teams. De bedoeling was om zo veel mogelijk water naar de overkant te krijgen. De kinderen stonden allemaal in een rij. De eerste vulden het water en renden naar het volgende kindje, die dan ook weer naar de volgende renden. Maar goed nadenken want als je te snel rent kan het zijn dat je water verliest.

Wij hebben weer een super leuke middag gehad en willen iedereen bedanken die er is geweest!

 

Donderdag 20 juni

Wij hadden weer twee leuke activiteiten op de planning staan! We begonnen vandaag wat eerder met de activiteit omdat het ging regenen. De eerste activiteit was een tikspelletje. We speelden poorttikkertje. Er is een tikker. Wanneer je getikt bent ga je met benen wijd staan. De kinderen die vrij zijn kunnen je bevrijden om door je benen heen te kruipen. Daarna speelden we kapstok estafette. We hadden voor de kinderen een parcours klaargelegd. Er stond een kindje aan het einde van het parcours klaar. De kinderen moesten om de beurt wat meenemen, dit kon een lintje zijn, een hoedje of een hoepel. Als je het parcours had afgelegd moest je zo snel mogelijk het gene wat je mee nam bij het kindje ophangen. Als je alles had opgehangen aan het kindje was het spelletje klaar! Na de activiteit hebben we nog gevoetbald en Just Dance gespeeld.

 

Vrijdag 21 juni

We zitten alweer in eind juni maar dat is aan het weer helaas niet te zien, vandaag was het weer een regenachtige dag. We zijn tussen de buien door wel naar buiten gegaan om lekker een balletje te trappen met de kinderen. Binnen hadden we gelukkig genoeg ruimte om leuke spellen uit te zetten. Zo begonnen we met Ranja Pong waarbij de kinderen het balletje in de bekers van de tegenstander mochten proberen te gooien. Had je een balletje geraakt? Dan mocht je nog een keertje gooien. Ten slotte speelden we ook nog ballonvolleybal, een erg geliefd spel bij de kinderen. Met dit spel kunnen de kinderen namelijk kennismaken met de bewegingen van volleybal op een gemakkelijkere manier. Op het einde hebben we gezamenlijk een koekje gegeten en gekletst over het weekend wat bijna voor de boeg stond. Laten we hopen op wat beter weer volgende week, een fijn weekend!

 



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches