Super BSO! Een plek waar de kinderen buiten hun energie kwijt kunnen. Er worden altijd leuke sporten/spellen gedaan buiten. Zo zijn de kinderen lekker actief bezig.

Renee Peeters Renee Peeters
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Laatste week voor de zomervakantie, nieuwe spellen en naar het museum! - week 27

Maandag 1 juli

Vandaag hadden we er weer zin in! We speelden vandaag twee leuke spelletjes. We begonnen met piratenschip. Er staat een kindje in de hoepels hij is de lummel. De hoepels is het piratenschip waar die niet uit mag komen. De andere kinderen proberen de bal over de piratenschip de krijgen zonder dat de lummel hem pakt. Daarna speelden we makers en krakers. Er liggen hoedjes verspreid over het veld. De helft ligt ondersteboven en de helft ligt gewoon normaal. De kinderen moeten proberen een bal te schieten door de benen van Ferd. Lukt dat? Dan mag je een kaart pakken, op de kaart staat hoeveel hoedjes je mag omdraaien. De eerste die alle hoedjes had omgedraaid had gewonnen! Aan het einde van de dag speelden we nog even voetbal en daarna was het alweer tijd om na huis te gaan.

 

Dinsdag 2 juli

Wij hadden weer leuke spellen klaar staan vandaag. We speelden de spellen vandaag in twee groepen omdat het steeds drukker wordt bij Sportstuif Cuijk. We begonnen eerst met een gezamenlijk tikspelletje. We speelden slingertikkertje. Er is een tikker die begint. Wanneer hij/zij iemand tikt hou je de hand vast van het andere kindje. Samen ga je het volgende kindje tikken zodat er een slinger komt. De oudere kinderen gingen korfbal spelen. Wat was dit leuk en een spannend potje! De andere kinderen speelden eerst beker breaker en daarna was het nog tijd voor een potje kamelenrace. Na alle spellen was het tijd om vrij te spelen. We speelden een potje uno, knutselde mooie creaties en speelden met lego. Tot morgen!

 

Woensdag 3 juli

Vandaag zijn wij naar het museum in Cuijk geweest. Er was hier heel veel te zien en te doen. We begonnen eerst beneden waar hele oude spullen in de vitrines liggen die gevonden zijn in Cuijk en de dorpjes rondom Cuijk heen. Oude stenen, munten, bordjes en nog veel meer. Daarna zijn omhoog gegaan met een stenen trap die heel lang was. Toen kwamen we bij de romeinse tijd uit. We zagen een houten gevangenis waar ze vroeger in opgesloten zaten. Daarna zijn we helemaal naar boven gegaan om vervolgens naar buiten te gaan. We konden vanaf boven Cuijk helemaal zien. Wat was dat mooi! Wat een leuke dag hebben we gehad en weer veel geleerd.

 

Donderdag 4 juli

Het zonnetje kwam vandaag weer heerlijk door. Wij hadden weer leuke activiteiten op de planning staan. We begonnen eerst met een parcours die verschillende opdrachten hadden. We renden naar het eerste pionnetje waar een springtouw lag of een frisbees met een tennisbal. De kinderen trokken een kaart. Had je een 3, 4 of 5. Dan mocht je kiezen tussen de frisbee of springtouw om de opdracht uit te voeren. Had je een joker? Dan mocht je snel doorrennen. Daarna kwam je aan bij het ringwerpen. Ook hier moest je een kaart trekken om te zien hoe vaak mocht gooien. Wie als eerst de meeste ringen om de pionnen had was de winnaar! Daarna speelden we nog kleurendieven. Wij hebben weer een sportieve dag gehad!

 

Vrijdag 5 juli

Vandaag had basisschool de Nienekes een studiedag. We begonnen vanochtend met kaartspelletjes zoals kwartet en uno. Daarna gingen buiten een potje voetballen. Na het voetballen was het alweer tijd om fruit te gaan eten. Dus aten we lekker een vers stukje fruit en groente en dronken we een bekertje ranja. Na het fruit hebben we nog even vrij gespeeld en was het daarna alweer tijd om te gaan lunchen samen. Na de lunch speelden we eerst partijtje tegen elkaar en zijn we daarna naar buiten gegaan voor de activiteit. We speelden ren je rotEr wordt een meerkeuzevraag gesteld en vervolgens rennen de kinderen naar plek A, B of C. Wie blijft er het langste over en wordt dan ook de winnaar? We hadden verschillende vragen over de zomer zoals: Hoelang is de zomervakantie? Welke dieren zwemmen er in de zee? De kinderen wisten er heel veel, knap hoor! Daarna ging het best hard regenen dus zijn we naar binnen gegaan en hebben we even lekker een filmpje gekeken. 

Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie! En voor de kinderen die naar Sportstuif komen, wij gaan er een leuke zomervakantie van maken!

 



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches