Een leuke BSO met een perfecte accommodatie! De kinderen hebben ruimte en mogelijkheden genoeg!

Pleun Broeksteeg Pleun Broeksteeg
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Verjaardag vieren, nieuw sport materiaal en weer leuke spellen! - week 22

Maandag 27 mei

Het weekend is voorbij en we mogen weer bij Sportstuif gaan spelen! We haalden eerst de kinderen van school op. Toen we aankwamen bij Sportstuif gingen we eerst even vrij spelen. We begonnen met wat creatiefs. We deden namelijk de drie kleuren challenge. Iedereen moest zonder te kijken 3 kleuren pakken en vervolgens tekenen wat we hadden afgesproken. Een huis, of een hond of een clown. Wat was dat leuk om te doen. Daarna zijn we eerst een stukje groente en fruit gaan eten. Wij halen onze groentes en fruit altijd vers bij Jumbo Cuijk. Na het fruit was het tijd de activiteiten te gaan doen. We begonnen met het spelletje commando. Een kindje gaat voor de andere kinderen staan. Wanneer hij op zij commando hinkelen zegt moeten alle kinderen gaan hinkelen. Maar pas op, want wanner hij of zij alleen rennen zegt zonder commando ervoor ben je af! Goed opletten dus.

Daarna hebben we het spel piratenschip gespeeld. Er staat een kindje in de hoepels hij is de lummel. De hoepels is het piratenschip waar die niet uit mag komen. De andere kinderen proberen de bal over de piratenschip de krijgen zonder dat de lummel hem pakt.

 

Dinsdag 28 mei

Wij hebben weer nieuwe sportmateriaal dus dat betekend dat we daar gelijk gebruik van gaan maken tijdens de spelletjes. Eerst begonnen we met vrije spel. We gingen voetballen, kunstjes doen op het gras en bouwde binnen met de lego. Daarna gingen we de activiteit uitvoeren. We begonnen eerst met jagerbal. Er zijn twee tikkers. Hun krijgen samen een bal en moeten goed samenwerken om de kinderen met de bal af te gooien. Ben je afgegooid dan ga je langs de kant staan om de tikkers te helpen. Er liggen verschillende ballen aan de kant om deze in het veld te rollen om zo de andere kinderen af te krijgen.

Daarna spelen we het spelletje diamanten roof. Er zijn twee bewakers die alle diamanten moeten bewaken. De andere kinderen moeten proberen zo snel mogelijk de diamanten uit de kluis zien te krijgen. Maar de bewakers kunnen de kinderen goed aftikken omdat ze met de noodle mogen tikken. Dus wanneer je iets hebt gepakt moet je nog goed opletten! Aan het einde van de dag was het tijd om een verjaardag te vieren, we zongen en kregen wat lekkers. Tot morgen!

 

Woensdag 29 mei

Hoera vandaag is Sam jarig! Gisteren heeft Sam haar verjaardag met alle kindjes van Sportstuif al gevierd. Maar vandaag mogen we haar echt feliciteren.

Vandaag speelden we lettervoetbal met de kinderen. De kinderen moesten verschillende opdrachten uitvoeren om een letter te verdienen. Als je een letter had verdiend schreef je deze op. Uiteindelijk kwam er een woord uit. Het ging best snel want de kinderen konden alles al heel goed. Het woord was KAMPIOEN geworden, goed gedaan hoor! Daarna had Ferd een parcours uitgezet. Deze moesten de kinderen doen op de skippybal. Ze moesten om de pionnen heen slalommen, daarna in de hoepel springen, deze lagen steeds wat verder uit elkaar. En daarna terwijl je op de skippybal zal probeerden je tegen de bal te schoppen en te scoren in de goal. Dat was beste moeilijk… Aan het einde van de dag hebben we nog een parijtje gespeeld.

 

Donderdag 30 mei

Vandaag was het tijd voor wat tikspelletjes. We begonnen eerst met SPORT-STUIF tikkertje. Er is een tikker, wanneer je getikt wordt ga je met rechte armen staan. Je kunt bevrijd worden door 2 kinderen, dit doen ze door jouw arm omlaag te duwen en sport te roepen. Vervolgens moet een ander kindje jouw andere arm omlaag duwen en stuif zeggen. Nu mag je weer mee doen. Daarna speelden we Chinese muur. De kinderen proberen naar de overkant te rennen zonde getikt te worden. Wordt je wel getikt? Dan moet je aan de zijkant staan en ben je de muur. Wanneer kinderen voorbij jou rennen kun je ook proberen te tikken. De muur wordt steeds langer en het wordt steeds moeilijker om naar de overkant te rennen.

Na de activiteiten hadden we nog zin om meer leuke spelletjes te doen dus speelden we moordenaartje en buskruit. We hebben de hele middag lekker buiten gespeeld, dat was leuk!

 

Vrijdag 31 mei

Vandaag gingen we weer lekker buiten voetballen. Sportstuif Cuijk is steeds meer aan het groeien dus er kwamen ook wat kindjes kijken die gezellig mee deden met voetbal. Daarna gingen we naar binnen en speelden we een potje kwartet samen en speelden we ook een potje uno. Onze Sportstuif kast wordt steeds groter met nieuw speelgoed! We blijven variëren in de spellen die we hebben. Zo leren de kinderen nieuwe buiten activiteiten maar ook nieuwe kaart spellen.  Zou jij ook een keer mee willen spelen bij Sportstuif? Je hebt namelijk recht op twee gratis proefdagen! Meer informatie? Bel of mail ons gerust even.

Fijn weekend!

 



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches