A very good BSO. Compared with its larger competitor, I appreciate very much the familiar atmosphere and the flexibility of the staff. Everything can still be arranged with f2f conversations, also whatsapp works very effectively. Sportstuif also distinguishes itself by its focus on sportive activities, which start every afternoon for the kids. Even though the facilities are rather simple, I have the impression that my kids are still offered a more meaningful time-pass than what I have seen elsewhere.

Thomas Hille Thomas Hille
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepeltikkertje, vier op een rij en reactierovertje in week 23-2024

Maandag 3 juni

De week is weer begonnen, ook de zomervakantie komt langzaam dichterbij dus zijn wij volop aan het voorbereiden. Daarnaast hebben wij voor de zomervakantie nog een leuke activiteit op de planning staan. We organiseren namelijk voor alle kinderen en ouders van onze BSO een ouder-kind quiz. Tijdens deze quiz nemen de kinderen het samen met hun ouders op tegen de andere kinderen en ouders. Zit je dus bij ons op de BSO, dan kan je je samen met papa, mama of allebei aanmelden.

Onze middag begon met het ophalen van alle kinderen, fruit eten en naar buiten. We speelden vandaag hoepeltikkertje en dat ging als volgt. In het veld liggen verschillende hoepels, als je in een van deze hoepels gaat staan dan ben je vrij. Ondertussen rennen er ook twee tikkers rond die iedereen gaan proberen te tikken. Ben je getikt ga je met je benen wijd staan zodat iemand je kan komen bevrijden. Je moet dus goed opletten als er een tikker aankomt zodat je snel in de hoepel kan gaan staan. Er werd flink gerend en fanatiek gespeeld door iedereen. We speelden verschillende rondjes zodat er veel verschillende tikkers aan de beurt kwamen. Hierna konden we zelf gaan spelen, buiten gingen er kinderen steppen, voetballen en spelen. Ook werd er binnen gespeeld, hier kwamen vooral de tekenspullen uit de kast en werden de matjes tevoorschijn gehaald. Zo sloten we, al spelend de maandag langzaam weer af.

 

Dinsdag 4 juni

Er stond ons weer een gezellige dag te wachten, wij vinden het altijd erg gezellig als er zoveel kinderen bij ons komen spelen. Vandaag waren dat er maar liefst 23, een nieuw record! Nadat we alle kinderen hadden opgehaald op school was het tijd om fruit te gaan eten. Dit is natuurlijk een gezellige boel met zoveel kinderen, er werd dan ook gezellig gekletst, grapjes gemaakt en natuurlijk lekker gegeten van het fruit. Toen alle bordjes met fruit op waren konden we klaar gaan staan in de rij om ons in te smeren. De zon scheen namelijk volop en dan is het belangrijk dat wij ons goed insmeren. De zonnebrand ging bij iedereen langs en zo werden de armen, de benen en de gezichtjes goed beschermd tegen de zon.

We verdeelden de groep in twee groepen, zo kunnen alle kinderen op hun eigen niveau meedoen met de activiteit. De succesbeleving wordt vergroot en zo kunnen we alle kinderen blijven uitdagen. De jongere kinderen speelden de boer en de haas, een spelletje waarbij de haas de wortel gaat stelen van de boer. De boer gaat zijn of haar wortel beschermen, heeft de haas de wortel te pakken dan mag de boer de haas gaan aftikken. Lukt dit, dan heeft de boer een punt maar lukt het de haas om zonder getikt te worden met de wortel naar de overkant te rennen, dan heeft de haas een punt. Aan de andere kant van het veld speelden de oudere kinderen vier op een rij estafette. In twee teams strijden ze tegen elkaar wie er als eerste vier op een rij heeft. De eerste van elk groepje rent naar de hoepels, legt daar zijn kleur hesje in en rent dan terug. De volgende mag nu rennen en legt ook weer een hesje neer. Het groepje dat dus als eerste vier hesjes op een rij heeft liggen wint. Na deze leuke activiteiten werd er nog lekker gespeeld tot dat de papa’s en mama’s alle kinderen alweer op kwamen halen.

 

Woensdag 5 juni

Het is woensdag, en dus stonden wij alweer vroeg op de schoolpleinen klaar om de eerste kinderen van school te halen. Toen de kinderen bij ons aangekomen waren konden we naar de auto lopen en met z’n alle richting Sportstuif rijden. Hier gingen we allemaal aan tafel zodat we onze lunch konden opeten. De broodtrommels gingen open en daar verschenen de heerlijke boterhammen. Na de boterhammen werd er al lekker gespeeld, de kinderen vinden het tegenwoordig fantastisch om met de matjes hutten te bouwen. Dit werd dan ook gedaan, daarnaast werden er hele spellen verzonnen door de kinderen. Toen ook de laatste school uit was en de kinderen op de BSO gearriveerd waren konden we aan tafel voor het fruit.

Na het fruit speelden we natuurlijk weer een activiteit, vandaag was dit reactierovertje. De kinderen werden verdeeld in tweetallen en elk tweetal kreeg een pion. Met je maatje ging je tegenover elkaar staan met de pion in het midden. Juf Janne riep verschillende opdrachten zoals handen op je hoofd of handen op je knieën. Dit voerden iedereen dan netjes uit, maar je moest goed opletten want het ging steeds een beetje sneller. Uiteindelijk werd er geroepen, ‘pak de pion’ als je dit hoorde pakte je zo snel mogelijk de pion. Het kindje dat het snelste was had deze ronde een punt. We speelden verschillende rondes waarbij we het steeds een beetje moeilijker maakte. Zo moesten we liggen of met onze rug naar de pion toe en nog veel meer gekke opdrachten. De rest van de middag werd er nog lekker gespeeld, we hadden weer een heerlijke middag bij Sportstuif.

 

Donderdag 6 juni

We begonnen de middag met het tanken van onze Sportstuif auto’s, want zonder benzine kunnen we geen kinderen ophalen. Alle auto’s werden getankt zodat we weer kilometers kunnen maken en alle kinderen kunnen ophalen op school. Dit gingen we dan ook meteen doen, alle kinderen werden verzameld en naar de BSO gebracht. Ook vandaag stonden er weer heerlijke bordjes met fruit op ons te wachten, hier smikkelden we goed van. Hierna was het alweer tijd om naar buiten te gaan.

Buiten lagen er al verschillende materialen klaar en daar worden wij altijd heel nieuwsgierig van. We stonden dan ook snel klaar op de witte lijn om te luisteren naar de uitleg. We gingen vandaag het koerier spel spelen, hierbij waren de kinderen de postbodes. De postbodes moesten alle brieven en pakketjes naar de overkant proberen te brengen. Maar deze postbodes moesten goed opletten want onderweg kwamen ze de polities tegen. De polities konden de postbodes tegenhouden door ze af te tikken. Lukte het om zonder getikt te worden naar de overkant te komen dan hadden de postbodes een punt. Na een paar minuten werd er gekeken hoeveel punten er verzameld waren en werd er gewisseld van polities. Er werd lekker gerend en de kinderen waren mega fanatiek. We sloten het spel af waarbij de juf een van de polities was en dat was natuurlijk extra leuk. De rest van de middag gingen we nog lekker voetballen, steppen, spelen met hoepels, tekenen en nog veel meer.

 

Vrijdag 7 juni

Het weekend staat alweer voor de deur, gelukkig hadden we nog een leuke middag bij Sportstuif op de planning staan. We begonnen de middag met het eten van onze boterhammen, we smikkelden gezamenlijk al het lekkers op wat we in onze broodtrommels hadden. Na het eten was het tijd om even te spelen, er werd lekker gekleurd en buiten gespeeld. Al snel was het tijd om ook de rest van de kinderen van school te halen. Toen alle kinderen aangekomen waren op de BSO werd er lekker fruit gegeten. Na het fruit eten was het alweer tijd voor de laatste activiteit van deze week.

We speelden viesland lekkerland, een spelletje waarbij er een tikker in het midden van het veld staat en de rest van de kinderen aan een kant van het veld. De ene kant is viesland en de andere kant is lekkerland. De tikker in het midden noemt iets wat je kan eten, bijvoorbeeld pizza, appels, broccoli of snoepjes. De kinderen moeten dan rennen naar een kant, vinden ze het vies dan ga je naar viesland. Als je het geroepen eten lekker vindt dan ga je naar lekkerland. Tijdens het rennen van kant naar kant kan je getikt worden door de tikker. Ben je getikt dan ga je helpen met tikken zodat het steeds moeilijker wordt om naar de overkant te rennen. We konden lekker onze energie kwijt tijdens het rennen en hadden veel lol. Na de activiteit werd er nog lekker gespeeld en sloten we langzaam de week alweer af.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Yasin El Nahhas
Yasin El Nahhas
Rogier Vannisselroij
Rogier Vannisselroij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches