Our two kids go to Sportstuif and absolutely love it! The teachers are amazing and creative. Every day they are motivated to move and to try out new sport activities.

Before that our kids were bored at their previous BSO, so we were looking for a good alternative that would also really engage with the kids. A friend of ours highly recommended it and we did a couple of try outs and were welcomed warmly. All our questions were answered to our satisfaction.

Additionally we find the team of teachers highly professional, always friendly and flexible. The Sportstuif team brings an outstanding level of communication and organization.

I would always highly recommend Sportstuif as a BSO to anybody.

Lucia Ryan Lucia Ryan
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Memory estafette, honkbal en levend Rubiks kubus in week 21-2024

Maandag 20 mei

Vandaag was de BSO gesloten in verband met tweede Pinksterdag.

Dinsdag 21 mei

Na weer een lekker lang weekend mochten we vandaag weer naar Sportstuif. Er stond direct een studiedag op het programma, St Antonius Abt was vandaag nog een dagje extra vrij. We begonnen daarom in de ochtend al gezellig met spelen op de BSO. Er werd direct al fanatiek gevoetbald maar ook werden er tekeningen gemaakt. Nadat we wat fruit hadden gegeten was het tijd om op pad te gaan. In overleg met de kinderen besloten we naar de speeltuin te gaan in de buurt. In de speeltuin konden we lekker spelen, er was een gave kabelbaan en we konden klimmen en glijden. Nadat we flink gespeeld hadden was het helaas alweer tijd om terug te gaan naar de BSO. Hier aten we onze boterhammen en speelden we nog even voordat de rest van de kinderen kwamen. De andere scholen hadden namelijk geen studiedag en moesten dus nog opgehaald worden op school.

Nadat alle kinderen op de BSO aangekomen waren konden we beginnen aan het fruit. Dat ging er goed in en al snel stonden we buiten voor de activiteiten. De oudere kinderen gingen aan de slag met honkbal. Er waren twee teams, een slagteam en een veldteam. Het slagteam slaat met de knuppel of tennisracket de bal het veld in. Het veldteam probeert de bal zo snel mogelijk te pakken en terug te brengen naar het beginpunt. Ondertussen rent degene die de bal heeft geslagen zo snel mogelijk van honk naar honk. Je verdient een punt als je een hele ronde hebt gerend en weer terug bent bij het beginpunt. Aan de andere kant speelden we memory estafette, ook hier verdeelde we de groep in twee teams. Beide teams hadden een eigen parcours, de eerste van het groepje ging dit afleggen. Aan het einde lagen de verschillende memory kaarten, beide groepen probeerden de setjes zo snel mogelijk te vinden. Het groepje dat alle setjes als snelste had gevonden had gewonnen. Na de activiteiten speelden we nog lekker buiten en binnen.

 

 

Woensdag 22 mei

We begonnen onze middag met het eten van onze lunch. Samen eten is altijd gezellig maar we leren de kinderen tegelijkertijd ook aan om netjes te wachten met eten tot dat iedereen aan tafel zit en om te blijven zitten tot dat iedereen klaar is met eten. Een paar gedragsregels die onder andere helpen met de samenhorigheid tussen de kinderen. Nadat iedereen zijn lunch op heeft mogen we gaan spelen. Er werd deze middag al flink buiten gespeeld, een paar kinderen gingen frisbeeën, er werd gestept en gevoetbald natuurlijk. Nadat de rest van de kinderen was opgehaald gingen we weer aan tafel voor het fruit. We kletsten er flink op los waardoor soms even vergaten dat er ook nog fruit gegeten moest worden. Toen uiteindelijk toch alle bordjes fruit op waren konden we naar buiten.

Buiten speelden we met z’n allen een tikspel namelijk, noodle tikkertje. Twee kinderen kregen een grote zwemnoodle, met deze noodle mochten ze de andere kinderen gaan tikken. Hier spraken we vooraf wel een aantal regels over af zoals bijvoorbeeld niet tegen het hoofd of niet bij de voeten. Op die manier konden we op een leuke, veilige manier beginnen met tikken. Het was moeilijk om niet getikt te worden want met zo’n lange noodle hadden de tikkers een extra lange arm om te tikken. Werd je getikt dan ging je met je benen wijd staan zodat iemand anders jou kon komen bevrijden. Op het moment dat iemand onder jouw benen doorkroop was je weer bevrijd en mocht je dus weer meedoen. Na de activiteit speelden we nog veel buiten, binnen werden er hutten gebouwd, tekeningen gemaakt en spelletjes gespeeld tot dat de middag er alweer opzat.

  

 

Donderdag 23 mei

Vandaag was het helaas alweer de laatste dag van Meester Jorn, hij gaat ons verlaten en dat vinden wij heel erg jammer. Afgelopen dinsdag hadden we al een beetje afscheid genomen, de kinderen hadden afgelopen tijd mooie tekeningen kunnen maken voor Jorn. Met deze mooie tekeningen hebben we een boekje gemaakt, zo kan Jorn ons niet vergeten. Gelukkig hadden we nog een hele middag om samen met hem te spelen. Hiervoor moesten we eerst de kinderen ophalen van school. Toen alle kinderen aangekomen waren op de BSO werd er lekker fruit gegeten en daarna konden we naar buiten. Het was lekker weer dus perfect om lekker buiten te gaan spelen.

De kinderen werden weer verdeeld in twee groepen, de jongere kinderen speelden ziekenhuis tikkertje. Een tikspel waarbij als je getikt werd je het lichaamsdeel vast moest houden waar je getikt was. Zo lijkt het net alsof je gewond bent, op die manier ga je meehelpen met tikken van de andere kinderen. Aan de andere kant van het veld speelden de oudere kinderen levend Rubiks kubus. Een supertof spelletje waarbij je met je team moet proberen om de gekleurde pionnen in dezelfde rij te krijgen. Dit doe je door steeds 2 pionnen met elkaar om te wisselen tot dat alle pionnen goed liggen en de Rubiks kubus dus is opgelost. Na de activiteiten konden we lekker gaan spelen. Buiten werd er gevoetbald, gestept en overgegooid, binnen werden er tekeningen gemaakt en vliegtuigjes gevouwen. Jorn had nog wat lekkers meegenomen, we kregen allemaal een lekker zakje chips. We gaan Jorn allemaal super erg missen.

 

 

Vrijdag 24 mei

Het weekend staat voor de deur maar niet voordat we er nog een gezellig middag van maken. We begonnen onze middag met het eten van boterhammen, we aten samen aan tafel ons broodtrommeltje leeg. Hierna was het tijd om een spelletje te gaan spelen en daarna een mooie tekening te maken. Voordat we het wisten was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. We verzamelden alle kinderen en reden in onze mooie blauwe auto’s terug naar de BSO. Op de BSO aten we lekker veel fruit en hadden we vast de tijd om te kletsen over het weekend. Zo stonden er kinderfeestjes op het programma en uitstapjes naar opa’s en oma’s.

Na het fruit besloten we vandaag om lekker vrij te spelen, het regende hard waardoor we geen activiteit buiten konden doen. Gelukkig konden we ons binnen ook goed vermaken, er werd gebouwd met de Lego en de Kapla, er werden tekeningen gemaakt en heel veel spelletjes gespeeld. Tussen de verschillende buien door werd er nog even buiten gerend om wat energie kwijt te kunnen. Zo kwam onze laatste dag van de week alweer langzaam op een einde. We aten nog een lekker koekje en daarna kwamen de papa’s en mama’s een voor een alweer binnen druppelen en konden we lekker weekend gaan vieren.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Yasin El Nahhas
Yasin El Nahhas
Rogier Vannisselroij
Rogier Vannisselroij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches