Our two kids go to Sportstuif and absolutely love it! The teachers are amazing and creative. Every day they are motivated to move and to try out new sport activities.

Before that our kids were bored at their previous BSO, so we were looking for a good alternative that would also really engage with the kids. A friend of ours highly recommended it and we did a couple of try outs and were welcomed warmly. All our questions were answered to our satisfaction.

Additionally we find the team of teachers highly professional, always friendly and flexible. The Sportstuif team brings an outstanding level of communication and organization.

I would always highly recommend Sportstuif as a BSO to anybody.

Lucia Ryan Lucia Ryan
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Monkey Town, superbal en viesland lekkerland in week 24-2024

Maandag 10 juni

Basisschool de Vuurvlinder en St Antonius Abt hebben deze hele week lekker vrij. We begonnen daarom al vroeg op BSO om de eerste kinderen te verwelkomen. Er werd direct al lekker gespeeld, er werden kleurplaten gemaakt, gebouwd met de Lego en met de matjes gespeeld. Helaas regende het flink deze ochtend dus konden we niet naar buiten. We besloten daarom om op uitstapje te gaan. Na het fruit eten liepen we met z’n allen naar Monkey Town! Hier gingen we lekker spelen, we konden klimmen in de klimtoestellen, glijden van de glijbanen en springen op de trampolines. We konden ons heerlijk uitleven en lekker de energie kwijt. Nadat we flink gespeeld hadden en we rode wangetjes hadden gekregen was het helaas alweer tijd om terug te wandelen naar de BSO. Hier aten we lekker boterhammen en daarna was het weer tijd om te spelen.

’s Middags werd het weer gelukkig een beetje beter en konden we na het fruit eten nog lekker naar buiten voor een activiteit. De kinderen mochten zelf kiezen welke activiteit we gingen doen. Er werd gekozen voor viesland, lekkerland dus dat gingen we dan ook spelen. De kinderen gingen op de witte lijn staan en een kindje ging in het midden van het veld staan. Een kant van het veld werd viesland en de andere kant werd lekkerland. Degene in het midden mocht iets kiezen wat je kan eten, bijvoorbeeld bloemkool, frietjes of banaan. De kinderen moesten dan aangeven of ze dit vies of lekker vinden en naar je juiste kant rennen. Het kindje in het midden ging proberen om de rennende kinderen af te tikken. Werd je getikt dan ging je de tikker meehelpen met tikken. We speelden enthousiast de activiteit en daarna gingen we nog even zelf spelen tot dat de dag er alweer op zat.

 

Dinsdag 11 juni

Vandaag was het dag twee van de studieweek, het weer was gelukkig wat beter dan gisteren dus werd er ’s ochtends al lekker veel buiten gespeeld. Deze week zijn ook twee nieuwe meesters bij ons gestart. Meester Yasin en Meester Rogier zijn de twee nieuwe gezichten bij ons op de groep. Binnenkort stellen ze zichzelf uitgebreid aan jullie voor op de website maar ze leren jullie ook graag kennen. In de ochtend werd er lekker gevoetbald en gestept buiten maar ook binnen werd er gespeeld met de matten en tekeningen gemaakt. De eerste activiteit van vandaag was superbal, een spelletje wat we wel vaker spelen omdat de kinderen het zo leuk vinden. Met de trefballen kan je elkaar proberen af te gooien, ben je afgegooid ga je even aan de zijkant staan. Je mag weer meedoen als degene die jou heeft afgegooid ook afgegooid wordt. Dit werd natuurlijk fanatiek gespeeld en langs de kant moedigden iedereen elkaar goed aan. Na Superbal konden we weer zelf gaan spelen tot de lunch.

Tijdens de lunch werden onze heerlijk broodtrommels leeggegeten, daarnaast werd er ook gezellig gekletst aan tafel. Het is natuurlijk mega gezellig om samen met je vrienden en vriendinnen te lunchen. Na de lunch werd er natuurlijk ook weer lekker veel gespeeld met elkaar. In de middag stonden er nog meer activiteiten gepland, namelijk hoepeldans en een reactiespel. Bij hoepeldans gingen de kinderen lekker dansen en rennen op de muziek. Stopte de muziek dan ging je zo snel als je kan in een hoepel staan. Uiteindelijk vielen er steeds meer kinderen af doordat er steeds minder hoepels waren. De andere groep speelden een reactiespel waarbij ze zo snel als ze konden ze pionnen moesten omdraaien of terugdraaien. Dit werd fanatiek gespeeld en het was dan ook zenuwslopend wie er uiteindelijk de meeste pionnen had omgedraaid. We sloten onze middag af met lekker buitenspelen en plezier maken.

 

Woensdag 12 juni

We zitten alweer op de helft van de studieweek. Ook vandaag was het weer de hele dag gezellig bij ons op de BSO. Al snel stonden de eerste kinderen op de stoep en begonnen we de ochtend met een potje kwartet. Na het kwartetten werd er ook nog een hut gebouwd waar de kinderen in gingen verstoppen. Langzaam stroomden alle kinderen binnen en gingen lekker spelen. Buiten werd er natuurlijk gevoetbald, met de step gespeeld en een parcourtje gemaakt met hoepels en pionnen. Zo kwamen we de ochtend goed door, tussendoor aten we nog wat fruit maar er werd vooral veel gespeeld. Na de boterhammen besloten we om wat leuks te gaan doen, er werd even overlegd met de kinderen maar al snel waren we erover uit om naar de speeltuin te gaan.

We gingen heerlijk spelen bij Speelpark de Splinter, een megagrote speeltuin waar genoeg te beleven viel. Bij binnenkomst zagen we direct een hoge toren met glijbaan, daar wilde iedereen wel vanaf. Toen we verder liepen kwamen we nog bij een kasteel, piraten boot en een echt vlot. Daarnaast waren er ook diertjes te vinden die we konden aaien, er werden geitjes, varkens en ezels geaaid. We speelden heel de middag en met al dat leuks verveelden we ons geen moment. Na een korte drink pauze werd er nog even gespeeld en daarna was het alweer tijd om terug te keren naar de BSO. Op de BSO speelden we nog even tot dat de papa’s en mama’s ons weer kwamen ophalen.

 

Donderdag 13 juni

Wat een fijne dag hadden wij vandaag, het zonnetje scheen en er werd heerlijk gespeeld door de kinderen. Dat begon ’s ochtends al met kwartetten, hutten bouwen en tekenen. Sommige kinderen moesten nog even rustig wakker worden dus er werd ook nog lekker uitgerust. Al snel gingen er ook kinderen naar buiten om te gaan spelen, met de grote bak vol speelgoed op het veld was er genoeg te doen. Halverwege de ochtend hadden we even tijd voor een pauze moment en genoten we van het lekkere fruit. Even tijd om uit te rusten en nieuwe energie te krijgen voor de rest van de dag. Na het fruit speelden we een activiteit namelijk het safarispel. Er waren vier dierenhokken uitgezet, in elk hok stonden een paar dieren maar één hok bleef leeg. Ook waren er twee dierenbewakers die de loslopende dieren gingen tikken. Er werd een willekeurige kleur dierenhok genoemd, de dieren die hier stonden moesten gaan rennen richting het lege hok. Werd je getikt door de bewaker dan ging je meehelpen. Zo werd er lekker veel gerend en iedereen deed fanatiek mee.

Na de activiteit gingen we weer lekker spelen. Er werd gevoetbald, gebasketbald, getennist en nog veel meer. Ook na de boterhammen speelden we nog lekker veel buiten. De kinderen die binnen waren maakten mooie kleurplaten voor vaderdag. Komende zondag is het Vaderdag dus daar moesten we natuurlijk iets moois voor maken. Er werd zo fijn gespeeld door iedereen dat we besloten om na het fruit de kinderen zelf te laten spelen. Iedereen kon zo zijn eigen ding doen en zo ontstaan er nieuwe vriendschappen en creatieve ideeën. Kinderen gaan namelijk zelf spelletjes bedenken of maken eigen variaties op activiteiten. Zo sloten we de zonnige dag rustig af en is voor veel kinderen het weekend al aangebroken.

 

Vrijdag 14 juni

De studieweek zit er alweer bijna op, wat een leuke week hebben wij gehad. Het was al een klein voorproefje voor de zomervakantie, waarin nog meer te gekke activiteiten op de planning staan. Gelukkig hadden we vandaag nog één dag om te genieten van deze te gekke week bij Sportstuif. Vandaag was het wat rustiger waardoor we de ochtend rustig aan konden opstarten. Er werd getekend en met de matjes gespeeld, de kinderen maken daar altijd mooie huisjes en hutten van. De kinderen vermaakten zich goed en speelden met elkaar een eigen bedacht spelletje. ’s Middags moest er nog één kindje opgehaald worden van school, toen ook dit kindje aangekomen was op de BSO konden we aan tafel. Gezamenlijk aten we onze lunch op en kletsten we over het weekend wat voor de deur stond.

Na de lunch gingen we nog even op pad, we gingen spelen bij onze vrienden van Sportstuif Meerhoven DBS. Hier was een echt voetbalveld waar we konden voetballen en ook hadden ze een grote kast met van alles en nog wat om mee te spelen. We vermaakten ons dan ook goed met al dat speelgoed. Na het fruit eten speelden we met de kinderen van DBS een activiteit. We gingen hoepeldans spelen, de muziek ging aan we gingen lekker dansen, huppelen en rennen. Als de muziek stopte gingen we in de hoepel staan. Na de activiteit was het helaas alweer tijd om terug te gaan naar de BSO. We speelden nog even tot dat het tijd was voor het weekend.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Yasin El Nahhas
Yasin El Nahhas
Rogier Vannisselroij
Rogier Vannisselroij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches