A very good BSO. Compared with its larger competitor, I appreciate very much the familiar atmosphere and the flexibility of the staff. Everything can still be arranged with f2f conversations, also whatsapp works very effectively. Sportstuif also distinguishes itself by its focus on sportive activities, which start every afternoon for the kids. Even though the facilities are rather simple, I have the impression that my kids are still offered a more meaningful time-pass than what I have seen elsewhere.

Thomas Hille Thomas Hille
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Politie en boefje, stand in de mand en spiegeltikkertje in week 20-2024

Maandag 13 mei

Een nieuwe week is weer van start, het zonnetje scheen volop en wij hebben er weer zin in. We zorgden er snel voor dat alles klaarstond voor de komst van de kinderen en gingen daarna op pad. Zoals gewoonlijk stapte we in onze blauwe Sportstuif auto’s om de kinderen te gaan ophalen op school. Eenmaal allemaal aangekomen op de BSO aten we lekker fruit en daarna konden we naar buiten. Voor de activiteit begon werd er al flink gerend buiten om lekker de energie kwijt te kunnen.

Toen alle kinderen buiten waren konden we beginnen met de uitleg van de activiteit. Iedereen ging op de witte lijn staan en luisterden goed zodat we precies wisten wat we moesten doen. We speelden vandaag een spannend tikspel namelijk politie en boefje. Er werden 2 tikkers gekozen, dat waren de polities. De polities gingen alle boeven proberen te vangen door te tikken. Werd je getikt dan ging in de gevangenis staan aan de zijkant van het speelveld. Alle afgetikte boeven die in de gevangenis staan kunnen weer bevrijd worden. Als een boef, die nog niet is getikt ze komt helpen. Hij of zij mag dan 1 kindje uit de gevangenis halen om weer mee te doen. Er werd goed samengewerkt tussen alle boeven en ook de polities deden goed hun best. Na de activiteit werd er nog veel buiten gespeeld, er werd gestept, met de bal gespeeld en gevoetbald. We sloten onze middag af in het heerlijke zonnetje.

 

 

Dinsdag 14 mei

Ook vandaag was het weer prachtig weer, daar genieten wij nog even optimaal van voordat het weer slechter wordt. Nadat de eerste kinderen waren opgehaald van school werd er dan ook al lekker buiten gespeeld. Ondertussen werden de rest van de kinderen ook opgehaald op school. Toen we allemaal aangekomen waren op de BSO konden we aan tafel. We aten lekker veel fruit want die energie hebben wij wel nodig na de lange schooldag. Toen alle bordjes helemaal op waren gingen we eerst wat drinken en daarna langs de juf om ons in te smeren. Met het warme weer is het natuurlijk heel erg belangrijk om ons goed in te smeren om veilig buiten te kunnen spelen. Toen alle kinderen ingesmeerd waren konden we klaar gaan staan voor de activiteiten van vandaag.

Aan de ene kant van het veld werd met de jongere kinderen spiegeltikkertje gespeeld. Bij dit spel waren er 2 tikkers en zij gingen proberen om alle kinderen af tikken. Als je getikt werd bleef je staan op je plek in een mooie pose. Een ander kindje kon jou dan komen bevrijden door de pose na te doen net als in de spiegel. Aan de andere kant van het veld speelden we met de oudere kinderen stand in de mand. Hierbij ging iedereen in een kring staan en 1 kindje in het midden met de bal. Degene in het midden riep, stand in de mand en de bal is voor… en kiest daarna iemand uit de kring. Degene waarvan de naam wordt genoemd vangt de bal terwijl de andere wegrennen. Als de bal is gevangen blijf je staan met je benen uit elkaar. Het kindje met de bal probeert de bal door de benen te gooien van een van de andere kinderen. Als dat lukt is er een punt verdient, daarna begint het spel opnieuw in de kring. Beide activiteiten werden fanatiek gespeeld tot dat het tijd was om zelf te gaan spelen. Er werd nog lekker veel buiten gespeeld tot dat de papa’s en mama’s alweer op de stoep stonden. 

 

 

Woensdag 15 mei

Het is woensdagmiddag, op woensdag hebben we altijd een gezellig lange middag op de BSO. We begonnen daarom met het eten van onze boterhammen terwijl we kletsten over van alles en nog wat. Na de boterhammen gingen we lekker spelen, er werd buiten een fanatiek partijtje gevoetbald, er werd gestept en lekker gerend. Binnen werden er mooie tekeningen gemaakt en hutten gebouwd met de matjes. Toen ook de andere kinderen aangekomen waren op de BSO werd er lekker fruit gegeten. Daar hadden we wel zin in gekregen van al dat spelen dus het was dan ook snel op. Na het heerlijke fruit gingen we met z’n allen naar buiten voor de activiteit van deze middag.

We gingen knakworsttikkertje spelen, een bekend spel voor de kinderen dus we konden snel beginnen. Er werden 2 tikkers gekozen en zij gingen proberen om alle kinderen te tikken. Als je getikt werd bleef je staan waar je stond met je armen wijd. Andere kinderen konden je komen bevrijden door een arm naar beneden te duwen. Bij de ene arm zeg je knak en bij de andere arm worst. Als beide armen weer naar beneden waren mocht je weer meedoen. We speelden een aantal rondjes met verschillende tikkers tot dat het tijd was om zelf te gaan spelen. Helaas was het inmiddels ook gaan regen dus gingen de meeste kinderen naar binnen. Een paar fanatiekelingen bleven buiten om te voetballen. Zo sloten we, al spelend onze middag langzaam alweer af.

 

 

Donderdag 16 mei

We hebben weer zin in een nieuwe dag, we begonnen snel met het klaarzetten van de bekers, de wasknijpers en de waterkan. Hierna was het tijd om het fruit te snijden en op de bordjes te leggen. We maakte goed gevulde bordjes met lekker veel fruit klaar en konden daarna op pad. We reden langs de verschillende scholen om alle kinderen op te halen en daarna reden we met gevulde auto’s terug naar de BSO. Toen alle kinderen aangekomen waren gingen we aan tafel om die lekkere bordjes fruit op te eten. Hierna was het tijd om naar buiten te gaan voor de activiteiten van vandaag.

We speelden weer 2 verschillende activiteiten, aan de ene kant hadden we diamantenroof. Een spelletje wat we regelmatig spelen op de BSO maar superleuk blijft. Er worden 2 bewakers gekozen die alle diamanten bewaken. De rest zijn de dieven en zij gaan de diamanten proberen te stelen. De bewakers bewaken hun diamanten door de boeven af te tikken als zij een diamant stelen. De kinderen doen altijd enthousiast mee met dit spelletje en willen graag allemaal een keer bewaker zijn. Aan de andere kant van het veld werd er pionnenvoetbal gespeeld. Alle kinderen kregen een pion en mochten deze ergens in het veld zetten. Met de voetbal ging je proberen een pion om te schoppen van iemand anders. Tegelijkertijd moest je goed opletten dat jouw pion niet omgeschopt werd. Er werd fanatiek gevoetbald en de pionnen vlogen ons om de oren. Na de activiteiten werd er nog lekker veel buiten gespeeld, de step kwam tevoorschijn maar er werd ook lekker gevoetbald. We hadden weer een hele leuke middag.

 

 

Vrijdag 17 mei

Het is alweer vrijdag, het weekend staat voor de deur. Wederom een lang weekend door Pinksteren. Maar voordat het zover is maken we er nog een gezellige middag van bij Sportstuif. We begonnen deze vrijdag iets eerder doordat we tegenwoordig ook op vrijdag op de BSO lunchen. Na het ophalen van deze kinderen begonnen we daarom lekker met het eten van onze boterhammen. Na het eten konden we vast gaan spelen, er werden al mooie tekeningen gemaakt en spelletjes gespeeld. Al snel was het alweer tijd om de andere kinderen van school te gaan halen. Eenmaal compleet op de BSO aangekomen gingen we aan tafel voor het fruit. Lekker smikkelen van de heerlijke stukjes fruit en kletsen over het weekend.

Na het fruit gingen we gezellig op pad, we stapte de auto in en we kwamen uit bij de speeltuin. Hier konden we heerlijk spelen, er werd geklommen, geklauterd, gegleden van de glijbaan en geschommeld op de schommel. Gelukkig bleef het droog dus konden we lekker lang blijven. Uiteindelijk hadden van al dat spelen wel een beetje trek gekregen dus was het tijd om terug te keren. Hier stond ons nog een heerlijk koekje te wachten die we lekker op smikkelden. Na het koekje werd er nog gespeeld en tekeningen gemaakt, zo was het binnen no time alweer tijd om naar huis te gaan en weekend te gaan vieren.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Yasin El Nahhas
Yasin El Nahhas
Rogier Vannisselroij
Rogier Vannisselroij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches