Our two kids go to Sportstuif and absolutely love it! The teachers are amazing and creative. Every day they are motivated to move and to try out new sport activities.

Before that our kids were bored at their previous BSO, so we were looking for a good alternative that would also really engage with the kids. A friend of ours highly recommended it and we did a couple of try outs and were welcomed warmly. All our questions were answered to our satisfaction.

Additionally we find the team of teachers highly professional, always friendly and flexible. The Sportstuif team brings an outstanding level of communication and organization.

I would always highly recommend Sportstuif as a BSO to anybody.

Lucia Ryan Lucia Ryan
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sponzentikkertje, water estafetten en water overloper in week 26-2024

Maandag 24 juni

De weersvoorspellingen voor komende week zijn fantastisch dus wij hebben er weer zin in! Met dit warme weer is veel drinken en goed insmeren natuurlijk superbelangrijk dus zetten wij voor de komst van de kinderen vast de zonnebrand klaar en vullen we de watertap met water. Hierna was het dan ook echt tijd om de kinderen op te halen van school. We stapte in de auto’s en reden langs de verschillende scholen om alle kinderen op te halen. Op de BSO aten we met z’n allen fruit, lekker veel want goed eten is erg belangrijk. Nadat alle bordjes fruit leeg waren konden we naar buiten om ons in te smeren en voor de activiteit van vandaag.

We speelden vandaag een lekker verkoelend waterspelletje namelijk, sponzentikkertje. Er werden drie tikkers gekozen, alle tikkers kregen een sponsballetje die ze lekker nat konden maken. Met dit balletje konden ze de andere kinderen gaan tikken, door het balletje te gooien of iemand te tikken met het balletje. Was je getikt, dan ging je even aan de zijkant van het veld zitten om uit te rusten. Na een paar minuten werden er weer nieuwe tikkers gekozen en mocht iedereen weer meedoen. De kinderen hadden de grootste lol en het water was lekker verkoelend. Na een paar rondes gespeeld te hebben was het de hoogste tijd om de schaduw op te zoeken of om binnen te gaan spelen. Zo hadden we weer een hele leuke middag bij Sportstuif, waar we lekker hebben kunnen spelen.

 

Dinsdag 25 juni

Ook vandaag stegen de temperaturen weer flink en scheen de zon volop. De kinderen werden weer gezellig opgehaald op school en veilig naar de BSO gebracht. Sommige kinderen hebben dan nog even de tijd om te spelen tot dat de rest is opgehaald. Niet alle kinderen zijn op hetzelfde moment uit waardoor we dus langs meerdere scholen rijden. Als uiteindelijk alle kinderen zijn aangekomen op de BSO kunnen we aan tafel. De handen worden eerst gewassen en daarna zoeken de kinderen een plekje uit. Gezellig naast een vriendje of vriendinnetje of een keertje langs een kindje wat ze juist nog niet zo goed kennen. Zo maken we op de BSO ook weer nieuwe vriendschappen. Na het fruit eten was het weer tijd voor een ronde insmeren, alle kinderen kwamen langs voor wat zonnebrand.

Na het insmeren konden we richting het veld waar we vandaag weer twee activiteiten hadden klaarstaan. De kinderen mochten vandaag zelf kiezen, wilde ze lekker nat worden dan gingen ze water overloper spelen. Wilde ze liever niet zo nat worden dan konden ze kiezen voor ober estafette. Bij water overloper kreeg de helft van de kinderen een waterspuiter of een splashballetje, hiermee gingen ze aan de zijkant van het veld staan. De andere helft ging overlopen van de ene kant naar de andere kant. De kinderen aan de zijkant probeerden deze kinderen nat te spuiten. Bij ober estafette maakten we twee teams, beide teams kregen een dienblad met bekertjes water erop. De kinderen moesten proberen om met het dienblad het parcourtje af te leggen zonder de bekertjes te laten vallen. We hadden veel plezier tijdens de activiteiten en konden lekker afkoelen. Aan het einde van de middag kregen we nog een lekker ijsje en sloten we de dag langzaam alweer af.

 

Woensdag 26 juni

Het is woensdag, dat betekent dat we gezellig samen lunchen op de BSO. Iedereen had weer heerlijke boterhammen meegenomen die we lekker op gingen eten. Na het eten werd er al flink buiten gespeeld, onder de overkapping hebben we een fijne schaduwplek om uit de zon te kunnen spelen. Een aantal kinderen zocht de verkoeling binnen op en ging lekker kleuren of Lego bouwen. Nadat ook de andere kinderen op de BSO aangekomen waren gingen we lekker fruit eten. Daar hadden we wel zin in en dus waren de bordjes zo op. Na het fruit gingen we naar buiten voor de activiteit van deze middag.

Er stond een water estafette klaar, we luisterden goed naar de uitleg zodat we precies wisten wat we moesten doen. De kinderen werden verdeeld in twee teams, de eerste van elk team pakt het splashballetje en maakt deze goed nat. Met het balletje leg je het parcours af, hinkelen tussen de hoepels en slalommen door de pionnen. Aan het einde ren je naar de kan waar je het balletje uitknijpt. Het groepje met aan het einde het meeste water in de kan, wint het spelletje. De kinderen mochten zelf kiezen of ze het balletje boven hun hoofd hielden, zodat ze lekker nat werden of gewoon voor zich hielden. Er werd fanatiek gespeeld en we konden lekker afkoelen met het water. Als afsluiter hielden we nog een watergevecht, waarbij de juf en de meester natuurlijk ook even meededen. Na de activiteit droogden we buiten op in het zonnetje of in de schaduw. Ook vandaag sloten we de middag af met een lekker ijsje en rustig spelen in de schaduw of binnen.

 

Donderdag 27 juni

De laatste dag met deze tropische temperaturen, vanaf morgen koelt het weer een beetje af. Daarom genieten wij vandaag nog optimaal van het lekkere weer. De kinderen werden weer opgehaald op school en hierna werd er weer lekker fruit gegeten. Het rondje smeren kon ook weer beginnen, de kinderen smeerden zich goed in. Eerst de armen, dan de benen, de gezichtjes, de nek, de oren en soms zelfs de voeten. Toen we helemaal ingesmeerd waren konden we van start.

Vandaag stonden er weer twee activiteiten klaar, de groep jongere kinderen begon bij de waterslang. Uit deze slang kwamen allemaal straaltjes water, de kinderen mochten hier een voor een of in een groepje overheen rennen en springen. Ze vonden het erg leuk en we hadden veel pret. De meester deed af en toe een trucje om de waterstralen nog hoger te laten komen op het moment dat we erover heen sprongen. De groep met oudere kinderen ging een water doorgeef spelletje spelen. Ze maakten twee groepen, met je groep ging je op de grond zitten in een rijtje. De achterste pakte het splashballetje uit de emmer en gaf deze over zijn of haar hoofd door naar de volgende in de rij. Als je geweest was sloot je weer vooraan in de rij zodat je steeds opschoof. Uiteindelijk kwam je aan bij de kan waar je het water in ging uitknijpen. Het groepje met uiteindelijk het meeste water won de ronde. We speelden nog een paar rondes met verschillende doorgeef manieren. We sloten weer af met een watergevecht waarbij we elkaar en onszelf lekker nat maakten. Met een ijsje in onze hand was het einde van de middag alweer in zicht, we speelden nog even en toen werd iedereen langzaam alweer opgehaald.

 

Vrijdag 28 juni

Op de laatste dag van de week gingen we gezellig spelen bij Sportstuif Best. Na het ophalen van de kinderen op school reden we dan ook direct door richting Best. Eenmaal aangekomen konden we meteen gaan spelen, ze hadden een echt voetbalveld waar we heerlijk konden voetballen. Maar ook binnen was er genoeg te beleven. Na wat fanatieke potjes voetbal en het maken van mooie tekeningen was het tijd om met z’n allen fruit te eten. We hadden een gezellige, grote groep dus er werd flink gekletst om elkaar te leren kennen. Na het fruit eten was het tijd om lekker naar buiten te gaan.

De kinderen mochten vrij spelen, zo werden er handstanden gemaakt, gevoetbald en gezellig gekletst op het veld. Daarnaast lag er een supergave buikschuifbaan klaar waar ook een paar kinderen overheen zoefden. We speelden superfijn samen met de kindjes van Sportstuif Best tot dat het helaas voor ons alweer tijd was om terug te keren naar Eindhoven. Terug op de BSO aten we nog een lekker ijsje om deze geslaagde week af te sluiten. Er werd nog even buiten gespeeld tot dat iedereen werd opgehaald en het tijd was voor het weekend.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Yasin El Nahhas
Yasin El Nahhas
Rogier Vannisselroij
Rogier Vannisselroij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches