Our two kids go to Sportstuif and absolutely love it! The teachers are amazing and creative. Every day they are motivated to move and to try out new sport activities.

Before that our kids were bored at their previous BSO, so we were looking for a good alternative that would also really engage with the kids. A friend of ours highly recommended it and we did a couple of try outs and were welcomed warmly. All our questions were answered to our satisfaction.

Additionally we find the team of teachers highly professional, always friendly and flexible. The Sportstuif team brings an outstanding level of communication and organization.

I would always highly recommend Sportstuif as a BSO to anybody.

Lucia Ryan Lucia Ryan
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sprookjesboom tikkertje, estafette en mastermind in week 25-2024

Maandag 17 juni

Een nieuwe week is van start, nog maar een paar gewone schoolweken tot de zomervakantie. Daar kijken wij stiekem ook al naar uit want dan staan er allerlei leuke dingen op de planning. Maar voordat het zover is, eerst nog een paar weken naar school. We haalden daarom eerst de kinderen op van school. Een voor een druppelden de kinderen binnen en toen we compleet waren was het tijd voor… je raad het al, fruit! Dit eten we elke middag als alle kinderen op de BSO zijn. Het fruitmoment is niet alleen fijn om nieuwe energie binnen te krijgen maar ook even een rustmoment en zo bieden we de kinderen structuur aan. Na het fruit eten gaan alle kinderen ook even wat drinken, want hoe beter het weer wordt hoe belangrijker het is om goed te drinken.

Na deze vaste momenten is het tijd voor het volgende, de activiteit. Ook het aanbieden van de sportactiviteit is verwerkt in de vaste structuur. Alle kinderen weten daarom dat na het fruiteten het tijd is om naar buiten te gaan. Vandaag speelden we sprookjesboom tikkertje, wat voor een aantal kinderen al super magisch klonk. Er werden twee tikkers gekozen, zij gingen alle kinderen proberen te tikken. Als je getikt werd veranderde je in een sprookjesboom, je bleef staan op je plek met je armen gespreid net als de takken van een boom. Liep er een kindje tegen de takken aan van jouw sprookjesboom dan was dat kindje ook af. Zo ontstond er langzaam maar zeker een heel bos vol sprookjesbomen. We speelden veel rondjes waarbij er steeds nieuwe tikkers gekozen werd. Zo bleef het spelletje voor iedereen leuk en uitdagend. Na de activiteit gingen we lekker zelf spelen. Er werd gekleurd, gebouwd en spelletjes gespeeld. Buiten werd er gestept en gevoetbald tot dat alle kinderen langzaam alweer opgehaald werden.

 

Dinsdag 18 juni

Hoe fijn het weer gisteren was hoe treurig het vandaag was. Gelukkig konden we snel in de Sportstuif auto’s stappen om alle kinderen droog op te halen. Eenmaal aangekomen op de BSO was het voor sommige kinderen nog even tijd om te spelen. Toen alle kinderen opgehaald waren konden we met z’n allen aan tafel. Er stonden heerlijke bordjes met fruit voor ons klaar dus daar gingen we heerlijk van smikkelen. Er werd ook druk gekletst en grapjes gemaakt, zo maken we er een gezellig moment van. Na het fruit eten konden we helaas niet naar buiten, het regende flink dus deden we een activiteit binnen. We schoven alle stoelen en tafels aan de kant zodat we lekker veel ruimte hadden.

Meester Pepijn had weer een leuke activiteit bedacht, alle kinderen maakten tweetallen en kregen per tweetal een ballon. Met deze ballon gingen ze tegenover elkaar staan en de ballon overslaan. Je moest proberen om ervoor te zorgen dat de ballon de grond niet raakten. Dit was wel een moeilijke uitdaging maar het lukte goed. Na even oefenen konden we zelfs al een paar keer overslaan naar elkaar. Toen was het tijd om het een beetje moeilijker te maken, we mochten nu alleen nog maar met onze linkerhand slaan. We hadden een hoop plezier met de ballonnen, ondanks de regen hadden we toch een leuke activiteit. De rest van de middag speelden we veel binnen, er werden spelletjes gespeeld, hutten gebouwd, boekjes gelezen, getekend en nog veel meer. Zo hadden we weer een hele leuke dag bij Sportstuif en kunnen we hopelijk morgen weer lekker naar buiten.

 

Woensdag 19 juni

Op woensdag eten we altijd lekker boterhammen bij Sportstuif. Gezellig met z’n allen aan tafel, smikkelen van de boterhammen en kletsen over van alles en nog wat. Na de boterhammen konden we gaan spelen, de meeste kinderen gingen naar buiten. Het zonnetje scheen dus perfect weer om buiten te spelen. Er werd lekker gespeeld met het verschillende speelgoed dat buiten stond. Toen ook de andere kinderen opgehaald waren van school konden we weer aan tafel, dit keer voor fruit. We aten lekkere bananen, komkommers, appels, peren en nog veel meer. Na het fruit een bekertje water en snel naar buiten voor de activiteit van vandaag.

We speelden vandaag een estafette spel waarbij we de boom gingen versieren. We maakten twee groepen, elk groepje kreeg een aantal materialen zoals lintjes, hoepels en een pion. De eerste van elke groep neemt een van de materialen mee en start met het afleggen van een parcours, rennen, hinkelen, slalommen en nog veel meer. Aan het einde van het parcours staat iemand uit je team te wachten, hij of zij is de boom. Het materiaal wat je het meegenomen hang je nu in de boom, bijvoorbeeld het lintje om de nek als een ketting en de pion op het hoofd zoals een hoedje. We vonden het allemaal super grappig om te zien hoe de bomen versierd werden. We speelden een paar rondes met verschillende kinderen als boom. Hierna gingen we weer zelf spelen en hadden we de rest van de middag een hoop plezier.

 

Donderdag 20 juni

Vandaag was het weer een gezellige boel bij ons op de BSO, allereerst haalde we de kinderen op uit school. We wachten dan op ze op het schoolplein of binnen in de aula. Als alle kinderen er zijn lopen we samen naar de auto. Met de auto rijden we naar Sportstuif, binnen hangen we netjes onze jas en tas op en wassen we onze handen. Als alle kinderen er zijn gaan we fruit eten, op dinsdag en donderdag doen we dat in twee groepen. De oudere kinderen zitten samen aan tafel en de jongere kinderen ook. Na het fruit eten gaan we naar buiten, daar spelen we in deze zelfde groepen een activiteit.

Vandaag stonden er twee superleuke activiteiten op de planning, de groep jongere kinderen gingen makers en krakers spelen. Een fanatiek spelletje waarbij de groep wordt verdeeld in twee teams. In het veld liggen allemaal pionnen verspreid, één groepje gaat alle pionnen proberen om te draaien. Het andere groepje probeert ervoor te zorgen dat de pionnen goed blijven liggen en draaien dus alle pionnen weer terug. Op de andere helft van het veld speelden we levend mastermind, ook hier maakten we twee groepjes. Met je groepje ging je proberen om de geheime code te raden. De code bestaat uit vier pionnetjes met een kleur, de eerste start en neemt een pion mee in een bepaalde kleur. Hij of zij legt het parcours af en aan het einde krijg je te horen of de pion de juiste kleur heeft van de code. Is het goed dan leg je de pion neer maar is het fout dan moet je snel terugrennen zodat de volgende met een andere kleur kan starten. Beide spellen gingen er fanatiek aan toe, dat was leuk om te zien. De rest van de middag werd er nog fijn gespeeld tot dat de papa’s en mama’s op de stoep stonden.

 

Vrijdag 21 juni

Het is alweer de laatste dag van de week, onze week is weer voorbij gevlogen. Vandaag speelden we nog gezellig bij Sportstuif tot dat het tijd was voor weekend. We begonnen met het eten van onze boterhammen en daarna konden we al gaan spelen. Het grootste deel van de kinderen moest later opgehaald worden. Toen ook zij aangekomen waren op de BSO konden we voor de laatste keer deze week aan tafel voor wat fruit. Er werd goed gegeten van het fruit en ondertussen kletsten we gezellig over het weekend. Helaas zat het weer vandaag niet mee en konden we door de regen niet naar buiten.

Gelukkig waren er binnen ook genoeg leuke dingen te doen en besloten we om het EK voetbal op te zetten. Voor een aantal voetbalfans bij ons op de BSO een groot succes, er werd aandachtig gekeken naar de wedstrijd. Kinderen die geen voetbal wilde kijken gingen lekker zelf spelen. Er werden kleurplaten gemaakt van Disney, gebouwd met de Lego en op de matjes gespeeld. Zo hadden we, ondanks de regen toch een hele fijne middag en sloten we de week rustig af. volgende week belooft weer een fantastische week te worden.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Yasin El Nahhas
Yasin El Nahhas
Rogier Vannisselroij
Rogier Vannisselroij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches