Onze kinderen gaan er met veel plezier naar toe. Fijne medewerkers met niet alleen een sportieve achtergrond maar ook pedagogische kennis. De kinderen doen er allerlei sport en spel, maar is ook tijd en ruimte om binnen rustig te spelen of te tekenen. Fijne sfeer en flexibel qua uren.

Bas-jan Zandt Bas-jan Zandt
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vogelnestjes, kreeftentikkertje en Pokémon trefbal in week 27-2024

Maandag 1 juli

De kinderen staan te springen, nog één week naar school en dan is het zomervakantie. Ook wij hebben zin in de zomervakantie want we hebben allerlei leuke activiteiten gepland staan en zelfs een paar uitstapjes. Maar voordat de vakantie echt is aangebroken hebben we nog een leuke Sportstuif week te goed. We gingen de kinderen ophalen op school en brachten ze met onze mooie blauwe auto’s naar de BSO toe. Eenmaal op de BSO aangekomen gingen we lekker fruit eten. Er lag weer allerlei lekkers op de bordjes dus daar smikkelden we goed van. Toen het fruit op was konden we naar buiten, waar juf Janne al op ons stond te wachten.

We gingen vandaag het vogelnestjes spel spelen. Een nieuw spelletje voor ons dus werd er goed geluisterd naar de uitleg. De kinderen werden verdeeld in vier groepjes, elk groepje kreeg in de hoek van het veld een eigen vogelnestje. In het midden van het veld liggen heel veel pionnetjes, dat is het vogelvoer. Op het startsein rennen de kinderen naar het midden op een stukje vogelvoer te pakken en dit terug te brengen naar hun nestje. Als het vogelvoer in het midden op is mogen ze bij elkaar gaan stelen. Na een paar minuten stopt de tijd en mag er niet meer gestolen worden. De kinderen tellen nu het aantal pionnetjes wat ze verzameld hebben, het groepje met de meeste pionnen wint deze ronde. Het was een superleuk spelletje en de kinderen gingen fanatiek aan de slag met het stelen van het vogelvoer. Na de activiteit speelden we lekker buiten, er werd gevoetbald en met de step gespeeld. Hierna was het alweer tijd om naar huis te gaan.

 

Dinsdag 2 juli

Ook vandaag stonden wij weer paraat op de scholen, iets eerder dan normaal want Basisschool de Spaaihoeve was vandaag een uurtje eerder uit. Met dit soort studiemiddagen proberen wij ook flexibel te zijn en mee te denken zodat deze kinderen gewoon naar de BSO kunnen. Na het ophalen gingen we weer gezellig aan tafel. Er werd lekker gegeten van het fruit en gekletst over van alles en nog wat. Na het fruit eten even wat water drinken en daarna naar buiten.

We speelden vandaag weer twee te gekke activiteiten, voor de groep met de jongere kinderen stond kreeftentikkertje op het programma. Hierbij gingen de kinderen zich bewegen als een kreeft, zittend op de billen en vooruit bewegen met handen en voeten. Ook de tikkers zijn kreeften en proberen op die manier alle kinderen te tikken. De kinderen die getikt werden gingen meehelpen tikken. De andere kinderen gingen vakjagerbal spelen, een wat moeilijker spel waarbij je elkaar moest afgooien met de bal. Er zijn drie vakken, iedereen begint in het middelste vak. Met de bal probeer je iemand af te gooien, lukt dat dan mag je een vak omhoog. Wordt je afgegooid dan ga je een vak naar beneden. In die vakken speel je nu verder met de kinderen die ook in dat vak staan. Het doel was om zo lang mogelijk in het hoogste vak te blijven staan, daar streden de kinderen dan ook hard voor. Na de activiteiten werd er lekker gespeeld, met de matten werden hutten gebouwd en er werden mooie tekeningen gemaakt. Buiten werd er natuurlijk fanatiek gevoetbald, zo sloten we ook de dinsdag alweer af.

 

Woensdag 3 juli

Vandaag was het een speciale dag op de BSO, in de avond stond namelijk de afsluiting gepland. Ruim 60 ouders en kinderen hadden zich aangemeld voor vanavond dus dat beloofde een gezellige boel te worden. Maar voordat het zover was werden er eerst nog boterhammen gegeten en al lekker gespeeld. Kinderen hadden allerlei spelletjes bedacht en waren hier dan ook druk mee. Na het fruit eten gingen we naar buiten voor de activiteit van vandaag. We speelden Pokémon trefbal vandaag, een spelletje waar de kinderen altijd zin in hebben. Er worden twee Pokémon trainers gekozen, zij krijgen de ballen om de Pokémons mee te gaan vangen. Word je afgegooid door een van deze trainers dan ga je aan de kant staan van dat kindje. Staan er twee Pokémons en komt de derde erbij, dan mag de eerste weer meedoen. Het ging er fanatiek aan toe en met rode wangetjes sloten we de activiteit af en gingen we zelf spelen.

Rond 18:00 stroomde langzaam de ouders en kinderen binnen, we hadden een gezellige BBQ gepland. Iedereen kon een broodje pakken, een hamburger en deze beleggen met groente om een eigen broodje hamburger te maken. Er werd flink gesmuld van deze lekkere broodjes en met volle magen konden we door met het tweede deel van het programma. De kinderen gingen samen met hun ouders mee doen met de spannende ouder-kind quiz. Er werden allerlei vragen gesteld over sport, over Sportstuif, er was een muziek ronde en zelfs opdrachten. Uiteindelijk kwam er één winnaar uit en dit kindje kreeg een mooie prijs. Maar omdat wij vinden dat alle kinderen toppertjes zijn kreeg iedereen een mooi diploma en een lekker ijsje. Het was een geslaagde avond vol gezelligheid en een leuke afsluiting van het schooljaar.

 

Donderdag 4 juli

Alweer de een na laatste dag van het schooljaar, voor sommige kinderen zelfs al de laatste dag. Bijna alle kinderen hadden pyjama dag gehad op school waardoor iedereen in mooie pyjama’s liep. Dat zag er leuk uit, zo hadden we een hamster onesie rondlopen en verschillende mooie badjassen en andere pyjama’s. Toen alle kinderen op de BSO aangekomen waren konden we aan tafel. Er stond lekker veel fruit klaar en zelfs lekker watermeloen, een grote favoriet bij de kinderen. Er werd dan ook goed gegeten en binnen no time waren de bordjes leeg. We konden daardoor lekker snel naar buiten voor de activiteiten.

Ook vandaag waren dat er weer twee, aan de ene kant werd overlooptikkertje gespeeld. Hierbij waren de kinderen de tijgers en de tikkers de jagers. De tijgers moesten proberen om van de ene kant van het veld naar de andere kant te rennen. Werd je gepakt door de jager dan ging je meehelpen met tikken. Aan de andere kant van het veld speelden we tienbal, een spel waarbij de kinderen de bal naar elkaar moeten overgooien. Lukt dit tien keer dan verdien je een punt, maar zo makkelijk gaat dat niet. Je speelt namelijk tegen het andere team die de bal proberen te onderscheppen. Raakt het andere team de bal aan dan begin je opnieuw met tellen. Je moet dus goed gooien, samenwerken en zorgen dat je vrij staat zodat er naar jou gegooid kan worden. Na de activiteiten werd er buiten lekker gevoetbald en gestept. Binnen werden er spelletjes gespeeld, met Lego en blokken gebouwd en tekeningen gemaakt. Voor we het wisten stonden de papa’s en mama’s alweer op de stoep en was het tijd om naar huis te gaan.

 

Vrijdag 5 juli

De laatste dag voor de zomervakantie is dan nu echt aangebroken. Twee scholen hadden vandaag een studiedag en kwamen dan ook gezellig heel de dag bij ons spelen. Dat leek ons een mooi moment om wat leuks te gaan doen. nadat de kinderen aangekomen waren gingen we dan ook direct naar de buren. Naast onze BSO zit namelijk Monkey Town, en dat vinden de kinderen fantastisch. Hier kunnen ze lekker klimmen, glijden, springen en nog veel meer. Er werd dan ook heerlijk gespeeld. Iets voor lunchtijd moesten we helaas weer terug wandelen naar de BSO want ook de rest van de kinderen moesten opgehaald worden. Iedereen was lekker op tijd uit en ook voor hen kon nu de vakantie gaan beginnen. Op de BSO aten we gezamenlijk onze lunch op en daarna konden we gaan spelen.

Omdat de kinderen er al een week vol feest en plezier op hadden zitten waren ze wat moe en besloten we om de kinderen zelf te laten spelen. Zo konden ze zelf kiezen wat ze gingen doen en konden de kinderen die wat moe waren een beetje uitrusten. Er werden boekjes gelezen op de matten en tekeningen gemaakt. Maar ook nog wat gevoetbald en spelletjes gespeeld.

In de zomervakantie zal de blog 1 keer in de 3 weken verschijnen, dus houdt onze social media in de gate om op de hoogte te blijven van onze avonturen in de vakantie. We willen iedereen een hele fijne vakantie wensen met hopelijk lekker weer en allerlei leuke dingen.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Yasin El Nahhas
Yasin El Nahhas
Rogier Vannisselroij
Rogier Vannisselroij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches