Our two kids go to Sportstuif and absolutely love it! The teachers are amazing and creative. Every day they are motivated to move and to try out new sport activities.

Before that our kids were bored at their previous BSO, so we were looking for a good alternative that would also really engage with the kids. A friend of ours highly recommended it and we did a couple of try outs and were welcomed warmly. All our questions were answered to our satisfaction.

Additionally we find the team of teachers highly professional, always friendly and flexible. The Sportstuif team brings an outstanding level of communication and organization.

I would always highly recommend Sportstuif as a BSO to anybody.

Lucia Ryan Lucia Ryan
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vogelverschrikker tikkertje, toverbal en hoepeldans in week 22-2024

Maandag 27 mei

We begonnen de week weer fris en fruitig, we gingen aan de slag met het klaarmaken van de BSO. Zo sneden we het fruit en vulde we de waterkan met water. Toen alles er helemaal klaar voor stond konden we op pad. We haalden alle kinderen op en brachten ze naar de BSO. Toen alle kinderen op de BSO aangekomen waren konden we gezamenlijk fruit gaan eten. Er werd al gezellig gekletst over het weekend. Toen alle bordjes met fruit leeg waren konden we naar buiten voor een leuke activiteit.

We speelden deze middag een leuk, nieuw spelletje namelijk vogelverschrikker tikkertje. Bij dit spelletje zijn er twee tikkers, zij gaan proberen iedereen af te tikken. Daarnaast zijn er ook twee bevrijders, de kraaien en zij kunnen de afgetikte kinderen bevrijden. Als je getikt bent blijf je staan op je plek met je armen gespreid, zoals een vogelverschrikker. Een bevrijder kan jou nu komen bevrijden door een lintje om beide armen te hangen. Als je aan allebei je armen een lintje hebt dan ben je weer vrij en mag je weer meedoen. Er werd fanatiek gespeeld en gerend tot dat het tijd was om zelf te gaan spelen. Tijdens het vrij spelen werd er veel buiten gevoetbald, gestept en met de bal gespeeld. Daarnaast werd er binnen getekend en spelletjes gespeeld. Zo sloten we de eerste dag van de week langzaam alweer af.

 

 

Dinsdag 28 mei

Op de dinsdag begonnen zoals gewoonlijk weer met alles klaarzetten voor de komst van de kinderen. Hierna was het al snel tijd om de auto’s in de stappen en de kinderen te gaan halen op de scholen. We reden langs verschillende scholen om zo alle kinderen te kunnen ophalen. Hierna werd er lekker fruit gegeten zodat we daarna vol nieuwe energie naar buiten konden voor de activiteiten van vandaag. We verdeelden de groep in tweeën, zodat alle kinderen een activiteit op eigen niveau kunnen meedoen.

Aan de ene kant speelden we zombietikkertje met de groep jongere kinderen. Bij dit spelletje werden er twee tikkers gekozen, zij zijn de zombies. De zombies gaan proberen om alle andere kinderen te tikken zodat ze ook veranderen in zombies. Ben je getikt dan ga je de zombies meehelpen en dus ook tikken. Dit werd fanatiek gespeeld en alle kinderen veranderden langzaam in zombies. Aan de andere kant werd er met Meester Pepijn rovertje gespeeld. Hierbij moesten de kinderen in groepjes verschillende materialen verzamelen. Deze materialen kon je stelen bij andere groepjes maar je moest goed opletten dat je niet afgetikt werd. Ondertussen konden de andere kinderen ook bij jou materialen stelen. Dit vonden de kinderen heel leuk om te doen en gingen daarom ook lekker lang door. De rest van de middag werd er nog lekker buiten en binnen gespeeld.

 

 

Woensdag 29 mei

We zitten alweer op de helft van de week, wat gaat het toch snel als het leuk is. Vandaag hadden we gelukkig een extra lange dag op de BSO. We begonnen met het eten van onze boterhammen, er werd lekker gesmikkeld, gekletst en grapjes gemaakt. Hierna konden we vast gaan spelen, er werd buiten veel gevoetbald en gestept. Na eventjes buiten te hebben gespeeld gingen er een aantal naar binnen om daar nog even te spelen. Toen de rest van de kinderen ophaalt was van school konden we aan tafel om met z’n allen fruit te eten. Er werd goed gegeten van de bordjes fruit en daarna konden we lekker naar buiten voor de activiteit.

We begonnen met het oefenen van een nieuw spelletje, namelijk vakjagerbal. Bij dit spelletje probeer je met de bal andere kinderen af te gooien. Lukt dit, dan mag je een vak opschuiven maar word je zelf afgegooid dan schuif je een vak terug. Omdat we dit nog niet eerder gedaan hadden was het wel nog een beetje moeilijk. Hierna speelden we daarom nog een andere activiteit die alle kinderen al kennen. We kozen gezamenlijk voor wc-tikkertje, hiervoor kozen we twee tikkers. Werd je getikt door een van deze tikkers dan ging je staan als een wc, zittend op een knie met je vuist omhoog. Een ander kindje kan je komen bevrijden door jouw vuist naar beneden te doen zodat de wc wordt doorgetrokken. Na deze twee leuke activiteiten werd er nog lekker gespeeld tot dat de papa’s en mama’s alweer voor de deur stonden.

 

 

Donderdag 30 mei

Ook vandaag hadden we er weer zin in, we stapte daarom snel onze blauwe Sportstuif auto’s in om alle kinderen te gaan halen. Toen alle kinderen aangekomen waren op de BSO konden we aan tafel. Eerst werden alle handen goed gewassen en daarna gingen we lekker zitten naast onze vrienden en vriendinnen. We aten goed van de bordjes met fruit, de lekkere appels, bananen, peren, komkommers, druiven en nog veel meer gingen er goed in. Na het fruit gingen we allemaal wat drinken, na ons bekertje water konden we naar buiten.

We speelden vandaag een spannend spelletje, toverbal. Dit spelletje lijkt op Anna-Maria koekoek maar dan net wat anders. Een iemand krijgt de toverbal in zijn hand, de andere kinderen staan op de witte lijn. Zij moeten proberen naar de overkant zien te komen. Op het moment dat het kindje met de bal de bal in de lucht gooit of laat stuiteren mag je bewegen. Je moet goed opletten want heeft hij of zij de bal weer in zijn of haar handen dan blijf je stil staan. Degene die het lukt om naar de overkant te komen mag nu met de toverbal gooien. Dit was heel leuk om te doen en alle kinderen wilde heel graag de toverbal. We speelden daarom een paar rondjes zodat er veel verschillende kinderen aan de beurt waren gekomen. Hierna werd er nog veel buiten gespeeld, zoals voetballen, steppen en overgooien. Binnen werd er getekend, met de matjes gespeeld en gekwartet. We hadden weer een gezellige middag gehad bij Sportstuif.

 

 

Vrijdag 31 mei

Het is alweer vrijdag en dus de laatste Sportstuif dag van de week. Het zonnetje begon deze middag lekker te schijnen de dat beloofde en fijne middag te worden. De eerste kinderen werden opgehaald om bij ons op de BSO boterhammen te eten. Na het eten hadden we al tijd om even te spelen tot dat de rest van de kinderen opgehaald werden. Toen alle kinderen aangekomen waren konden we aan tafel voor het fruit. Er werd goed gegeten van het fruit en ondertussen werden de weekendplannen besproken. Toen de bordjes leeg waren gingen we snel naar buiten om lekker in het zonnetje te beginnen aan de activiteit.

Als laatste activiteit van deze week speelden we hoepeldans, er werd een gezellig muziekje opgezet en de kinderen gingen lekker dansen en rennen. Als de muziek stopte moest je zo snel mogelijk in een van de hoepels gaan staan. Was er geen hoepel meer over voor jou, dan was je even af en mocht je aan de zijkant van het veld verder dansen. Na een tijdje blijven er twee kinderen over en één hoepel. Dit werd erg spannend maar uiteindelijk kwam er een winnaar uit. Hierna speelden we nog een paar rondjes tot dat we het tijd vonden om lekker zelf te gaan spelen. We sloten de middag af met fijn spelen, hierna was het tijd om weekend te gaan vieren. 

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Yasin El Nahhas
Yasin El Nahhas
Rogier Vannisselroij
Rogier Vannisselroij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches