Onze kinderen gaan heel graag naar Sportstuif. Veel verschillende activiteiten. En in de vakanties leuke uitjes. Er is altijd iets te doen.

Michelle Michelle
5 /5
bij Google reviews

Rubiks Cube, Eilandtikkertje en Zonnehoekje! Week 24 - 2024

Deze week was een bijzondere week bij Sportstuif Gemert, want we hebben verschillende vriendjes- en vriendinnetjesdagen gehad! Hierbij mochten de kinderen allemaal een vriendje of een vriendinnetje meenemen om kennis te laten maken met Sportstuif. Een drukkere, maar gezellige week was het dus. Ook hebben we zoals altijd weer veel leuke activiteiten gedaan, benieuwd wat we allemaal hebben gedaan? Lees dan snel verder... 

 

Maandag 10 juni

De week is weer begonnen. Helaas weer een week met wat minder weer, want vandaag regent het weer zo’n best. Buiten spelen zat er dus niet in vandaag, maar dat betekent niet dat we geen leuke activiteiten kunnen doen. Zo hebben we binnen alles aan de kant geschoven en hebben we het spel Rubiks Cube gedaan. Hierbij stonden er verschillende kleuren pionnen in een vierkant en de kinderen moesten proberen om dezelfde kleuren op dezelfde rij te krijgen. Hierbij moest er goed worden nagedacht welke pionnen met elkaar verwisseld werden en ook samenwerken was heel belangrijk. Na een paar keer spelen wisten de kinderen steeds beter wat ze moesten doen en lukte het vaker om de Rubiks Cube op te lossen.

   

 

Dinsdag 11 juni 

Gelukkig laat het zonnetje zich vandaag wel af en toe zien, dus kunnen we lekker buiten spelen. En ook nog een extra leuke dag vandaag, want het was vriendjes- en vriendinnetjesdag. Iedereen mocht dus een vriendje of vriendinnetje meenemen om kennis te laten maken met Sportstuif. Na het ophalen zijn we zoals altijd begonnen met fruit eten en zijn we daarna naar buiten gegaan. Hier hebben we de groep opgesplitst in twee verschillende groepen. De ene groep ging met Roel samen voetballen en de andere groep ging met Lisa lummelen. Beide groepen zijn lekker bezig geweest met de activiteiten, dus het koekje daarna was meer dan verdiend!

   

 

Woensdag 12 juni  

We zitten alweer op de helft van de week. We beginnen de dag met onze laatste les peutergym van deze reeks. Hierbij hebben we de kinderen weer lekker laten bewegen en hebben we ze met verschillende beweegvormen uitgedaagd. De kinderen hebben gedurende deze reeks veel geleerd!

In de middag staat er een uitstapje naar Sportstuif Nijnsel op het programma. Hier hebben ze een open dag met super veel leuke activiteiten! Zo hebben ze oud-Hollandse spellen, XL games zoals Jenga, Vier op een rij en twister en hebben ze een springkussen staan. We hebben hier dus de hele middag lekker kunnen spelen met kinderen van de andere Sportstuif locaties. Na een middag spelen zijn we lekker moe weer terug gegaan naar Gemert en hier werden de kinderen al snel weer opgehaald.

   

 

Donderdag 13 juni  

Vandaag hebben we weer een vriendjes- en vriendinnetjesdag op de planning staan. Dus net als dinsdag hebben we vandaag een lekker drukke dag, waarbij veel kinderen kennis komen maken met Sportstuif. De kinderen mochten vandaag zelf kiezen welk tikspel ze graag zouden willen doen, dat was niet moeilijk. Unaniem hebben de kinderen besloten dat we eilandtikkertje gingen doen. Er liggen dus verschillende hoepels (eilanden) in het speelveld, hierin kun je niet getikt worden. Wil er iemand anders in jouw hoepel, dan moet je eruit. En ben je getikt? Dan wordt jij de tikker. Kortom een erg leuk spel, waarbij je steeds goed op moet letten wie de tikker is. Na de spellen was het weer tijd voor een koekje en mochten de kinderen nog lekker even buiten spelen voordat ze op werden gehaald.

 

Vrijdag 14 juni  

De laatste dag van de week alweer. Vandaag weer een drukke dag bij Sportstuif, want we hebben weer een kinderfeestje gepland staan. Dat betekent dat Marieke met de kinderen van de BSO een leuk uitje maakt naar het Zonnehoekje en dat Lisa op de BSO het kinderfeestje mee viert. Bij het Zonnehoekje hebben de kinderen lekker kunnen spelen. Hier konden ze voetballen, klimmen en klauteren, schommelen en in de zandbak spelen. Tussendoor hebben we lekker wat fruit gegeten en ranja gedronken. We hebben het super leuk gehad in het Zonnehoekje. Ondertussen heeft Lisa met het kinderfeestje oud-Hollandse spellen gedaan, knotshockey en heeft ze de kinderen laten zweten met bootcamp. Kortom het was een hele gezellige en sportieve vrijdag!

   



Ons team

Marieke Verbakel Vestigingsmanager
Marieke Verbakel Vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches