Een sportieve BSO waarbij aandacht is voor ieder individu. Bij Sportstuif worden kinderen geënthousiasmeerd om deel te nemen aan verschillende activiteiten i.p.v. kinderen alleen maar zelfstandig vrij te laten spelen.

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Rupsbal, Kids plaza en auto wassen! Week 27 - 2024

De laatste week vóór de zomervakantie is aangebroken. Nog één normale week bij Sportstuif met heel veel leuke activiteiten. Benieuwd welke activiteiten we hebben gedaan? Lees dan snel verder…

 

Maandag 1 juli 

De week is weer begonnen, wederom een week met leuke activiteiten. We beginnen de dag zoals altijd met het ophalen van kinderen, fruit eten en ranja drinken. Daarna is het tijd voor een iets andere activiteit dan normaal. We zijn namelijk met de Sportstuif auto naar de wasstraat geweest. Hier hebben de kinderen samen met Lisa de auto schoongemaakt. De kinderen vonden het super leuk en de auto blinkt weer helemaal. Hierna zijn we met onze schone auto naar het centrum gereden om onze welverdiende beloning te innen, namelijk: een ijsje van de Gimmerse Verleiding! Het was een super leuke dag met deze ietwat bijzondere activiteit. Hierna konden de kinderen nog even lekker buiten spelen en werden ze snel genoeg al opgehaald.

   

 

Dinsdag 2 juli  

De tweede dag van de week is weer aangebroken. Gelukkig een droge middag met een klein zonnetje, dus perfect weer om lekker buiten te spelen. Vandaag een middag met kinderen van verschillende leeftijden, ondanks de leeftijdsverschillen gaan we toch een gezamenlijk spel doen. Voor de kinderen is dit een goed leermoment om rekening met elkaar te houden en om samen te werken. Want we spelen rupsbal. Bij rupsbal ligt er een veld klaar wat veel lijkt op een honkbalveld, de bal moet hierbij weg geschoten worden en het team wat in het veld staat moet de bal zo snel mogelijk pakken en boven de hoofden aan elkaar door geven. Is de bal bij iedereen geweest, dan moet degene die de bal geschopt heeft stoppen met rennen. Leuk om te zien hoe de kinderen samen werken en goed rekening houden met elkaar. Na het spel was het tijd voor ons welverdiende koekje.

  

 

Woensdag 3 juli  

Een erg rustige, maar helaas wel regenachtige dag vandaag. Dat betekent wel dat we een leuk uitstapje kunnen maken. Zo zijn we in de middag samen met Sportstuif Beek en Donk naar Kids plaza geweest in Helmond! Hier heb je voor elke leeftijd super leuke speeltoestellen. Dus lekker de hele middag klimmen en klauteren, vermoeiend maar wel super leuk. Dus eenmaal terug in de auto is het voor ons lekker rustig, omdat een aantal kinderen even tijd maken voor een dutje. Eenmaal terug op de BSO worden de kinderen alweer snel opgehaald. Het was een super leuke dag.

  

 

Donderdag 4 juli 

De vakantie staat nu echt voor de deur, morgen nog één dag naar school. Maar eerst nog een leuke middag bij Sportstuif. Het was heerlijk weer, dus we zijn heel veel buiten geweest. Na het fruit eten stond de activiteit slangentikkertje op het programma. Hierbij hebben we één tikker, ben je getikt dan pak je de hand vast van degene die jou heeft getikt. Is de slang 4 personen lang, dan wordt deze gesplitst en zijn er twee slangen. Een spel wat kinderen allemaal op hun eigen niveau mee kunnen doen en waarbij ze ook weer goed moeten samenwerken. Het was een super leuk spel, de kinderen hebben allemaal super goed mee gedaan en hadden al snel door hoe het spel moest. Na de activiteit zijn de meeste kinderen lekker buiten blijven spelen tot dat ze opgehaald werden. Bijna klaar voor de laatste schooldag van dit schooljaar.

 

Vrijdag 5 juli 

Het moment dat de kinderen uit school komen vandaag, is ook het moment dat ze zomervakantie is begonnen voor de kinderen! Heel veel kinderen kijken uit naar de vakantie en alle leuke dingen die ze gaan doen. Voor de kinderen die in de vakantie naar Sportstuif komen staan er ook heel veel leuke dingen op de planning. Maar eerst is de vrijdag voor een aantal kinderen nog een normale BSO dag. Dus we halen de kinderen uit school en gaan dan gezellig samen onze boterhammen op eten. Daarna zijn de BSO kinderen met Lisa mee naar Sportstuif Beek en donk gegaan om daar lekker te spelen en had Marieke een kinderfeestje op de BSO. Gelukkig was het op het goede moment gestopt met regenen en hebben we met het kinderfeestje kunnen lasergamen, voetballen en trefballen. We hebben het super leuk gehad. Voor de kinderen bij Beek en donk was het ook een hele leuke middag, zij hebben hier in het speeltuintje gespeeld en buiten gevoetbald.Daarna was het tijd om terug naar Gemert te gaan waar de ouders al snel kwamen om de kinderen op te halen. Nu echt tijd voor vakantie!

  



Ons team

Marieke Verbakel Vestigingsmanager
Marieke Verbakel Vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches