Onze 2 kinderen gaan altijd met heel veel plezier naar de sportstuif.
Er werken allemaal lieve medewerkers die iedere week wel weer wat leuks bedacht hebben om met en voor de kinderen te doen.
Van spelen in de speeltuin - knutselen - spelletjes tot lekker genieten van een ijsje.

De Wit De Wit
5 /5
bij Google reviews

Studiedag, voetballen en leuke uitstapjes! Week 23 – 2024

De weken tot de zomervakantie vliegen voorbij, voor de kinderen extra drukke weken op school. Wat is er dan lekkerder om na schooltijd lekker bij de BSO wat stoom af te blazen? We hebben deze week weer veel leuke activiteiten gedaan, benieuwd wat dat precies was? Lees dan snel verder…

 

Maandag 3 juni 

Het weekend is weer voorbij, tijd voor weer een leuke middag bij Sportstuif. We beginnen met het ophalen van de kinderen bij de scholen: Venster, Samenstroom en ’t Einder. Erg leuk dat de kinderen zo ook kennis maken met kinderen van andere scholen. Zoals altijd gaan we op de BSO fruit eten en kletsen we tussendoor over de schooldag die ze hebben gehad en of ze nog leuke dingen hebben gedaan in het weekend. Eenmaal klaar met fruit eten, gaan we lekker naar buiten. De kinderen mogen eerst even vrij spelen, zodat ze de energie van de lange schooldag kwijt kunnen. Daarna gaan we een activiteit doen, vandaag is dat wie scoort is keep! Één iemand gaat in de goal staan en de andere kinderen moeten proberen te scoren. Is dit gelukt? Dan mag jij gaan keepen. De kinderen zijn hier een hele tijd mee bezig geweest, totdat ze in de gaten hadden dat het al koekjestijd was. Dus snel naar binnen en wachten op het koekje. Na de koekjes werden de kinderen ook al snel genoeg opgehaald en was de eerste dag van de week weer voorbij. 

   

 

Dinsdag 4 juni

We beginnen vandaag met een studiedag van OBS ’t Einder. Studiedagen zijn bij ons altijd hele leuke dagen, want vaak gaan we dan op uitstapje. Zo ook vandaag! Samen met Sportstuif Beek en donk zijn we naar Monkeytown in Mierlo in gegaan. Hier hebben we de hele ochtend lekker kunnen klimmen en klauteren. Rond 13:00 uur was het weer tijd om terug te gaan naar de BSO. Hier hebben we boterhammen gegeten en konden we nog even tot rust komen na zo’n drukke ochtend. Want om 14:30 uur was het weer tijd om de andere kinderen op te halen die wel gewoon naar school moesten. Samen met alle kinderen hebben we lekker fruit gegeten en zijn we daarna naar buiten gegaan. Hier hebben we Piratentikkertje gedaan. Er waren 2 piraten met ‘zwaarden’, die ieder in een eigen vak stonden. Zij moesten proberen om zoveel mogelijk kinderen te tikken met hun zwaard. Werd je getikt? Dan moest je naar het vak van de andere piraat. De piraat die na een aantal minuten de meeste kinderen in zijn vak had staan, had verloren. Kortom een erg leuk spel voor de kinderen van alle leeftijden! Hierna kregen we nog een koekje en werden we weer opgehaald door de papa’s en mama’s.

   

 

Woensdag 5 juni 

Vandaag weer een wat rustigere dag op de BSO, woensdag is een dag waarop er nog niet zoveel kinderen naar Sportstuif komen. Dat betekend wel dat we leuke uitstapjes kunnen gaan maken, zo ook vandaag. We zijn de dag begonnen met onze boterhammen op eten en daarna even lekker buiten spelen. Na het buiten spelen zijn we naar een speeltuintje gegaan in de buurt van OBS ’t Einder. Hier hebben we een hele lange tijd gezellig samen kunnen spelen. Het was erg warm vandaag, dus mochten we bij de Gimmerse Verleiding ook een lekker ijsje uitkiezen. Wat worden we verwend bij Sportstuif. Na het ijsje zijn we weer terug naar de BSO gegaan waar we al snel genoeg weer op werden gegaan. De dag is voorbij gevlogen!

   

 

Donderdag 6 juni  

De week vliegt voorbij, we hebben al zoveel leuke dingen gedaan. Maar daardoor wordt het vandaag niet minder leuk, want we gaan nog meer leuke dingen doen! We beginnen vandaag zoals iedere dag met fruit eten en daarna lekker naar buiten om te spelen. Eerst is het tijd om vrij te spelen om vervolgens verder te gaan met de activiteit. De activiteit van vandaag is een favoriet van veel kinderen, namelijk Kat en muis! Dit leren de kinderen vaak al op jonge leeftijd, dus dat maakt het ook voor de jongste kinderen een leuke activiteit. Iedereen mocht een lintje achter in de broek stoppen en de kat mocht proberen bij zoveel mogelijk muizen de staart af te pakken. Welke kat heeft aan het einde van het spel de meeste staarten gepakt? Iedereen wilde graag een keer de muis zijn, dus hebben we het spel meerdere keren gedaan. Hierna was het koekjestijd en kwamen de eerste ouders al om de kinderen op te halen.

   

 

Vrijdag 7 juni  

Het weekend staat voor de deur! Maar eerst gaan we nog even lekker spelen bij Sportstuif. Vandaag mochten we kinderen ophalen bij de Samenstroom, ’t Einder en het Venster. Toen alle kinderen op de BSO waren hebben we samen onze boterhammen op gegeten en mochten we daarna even vrij spelen. Sommige kinderen kozen ervoor om binnen met de domino te spelen en andere kinderen kozen ervoor om buiten te voetballen. Even tot rust komen na deze schoolweek. Na het vrij spelen hebben we onze jassen gepakt en zijn we met de Sportstuif auto naar Sportstuif Beek en donk gegaan. Hier hebben we samen zitten loomen, kunnen voetballen op een echt voetbalveld en in de speeltuin kunnen spelen! We hebben een hele leuke dag gehad met deze grote groep kinderen. Maar nu, tijd voor weekend!

   



Ons team

Marieke Verbakel Vestigingsmanager
Marieke Verbakel Vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches