Een sportieve BSO waarbij aandacht is voor ieder individu. Bij Sportstuif worden kinderen geënthousiasmeerd om deel te nemen aan verschillende activiteiten i.p.v. kinderen alleen maar zelfstandig vrij te laten spelen.

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Trefbal, kinderfeestje en Expeditie Sportstuif! Week 20 – 2024

Een leuke week met mooi weer en leuke spellen. Zo hebben we afvalrace, trefbal en kamelenrace gedaan, maar stond er ook weer een kinderfeestje en een leuke gratis activiteit op het programma. Benieuwd hoe onze week eruit zag? Lees dan snel verder…

 

Maandag 13 mei 

De week begint nog lekker rustig, we hadden vandaag een aantal kinderen van de Samenstroom en van ’t Einder. Het lekkere weer van het weekend heeft zich gelukkig doorgezet naar vandaag. Dus we hebben lekker buiten fruit gegeten en daarna zijn we lekker het veld op gegaan om te gaan spelen. Als activiteit deden we vandaag afvalrace met voetballen. Dus één iemand staat in de goal en de andere kinderen proberen zo snel mogelijk te scoren. Tussendoor mag iedereen proberen de bal af te pakken en zelf te scoren. Een hele leuke activiteit, waarbij de kinderen super goed mee hebben gedaan. Daarna hebben we nog even kunnen genieten van de zon en was het al snel tijd voor een koekje. De kinderen werden toen ook al snel opgehaald.

   

 

Dinsdag 14 mei 

Vandaag een wat drukkere dag bij Sportstuif. Met 11 kinderen is de dinsdag tot nu toe de drukste dag, maar dat maakt het ook allemaal veel leuker. Bij Sportstuif vinden we samen spelen heel belangrijk, dus hoe meer kinderen er zijn, hoe beter het samen spelen gaat. Een grote groep kiest ervoor om lekker buiten te gaan voetballen, de andere groep begint met rustig kleuren en tekenen. Na het moment van vrij spelen is het tijd om fruit te eten en bij te kletsen met de kinderen over de schooldag. Daarna gaan we naar buiten om de activiteit van vandaag te doen, we zijn begonnen met trefbal en zijn later nog voettrefbal gaan doen op aanvraag van de kinderen. Na de activiteit was het tijd voor een koekje en nog even vrij spelen. Daarna moesten sommige kinderen naar de voetbaltraining gebracht worden en de andere kinderen werden door de vaders en moeders zelf opgehaald. De middag vloog voorbij bij Sportstuif.

   

 

Woensdag 15 mei  

De week is weer doormidden. De dag begon met onze wekelijkse peutergym, hier hebben de kinderen weer verschillende beweegvormen geoefend. In de middag hebben we bij de Samenstroom kinderen opgehaald en zijn we daarna lekker gaan lunchen. Na de lunch was het tijd om de spullen voor de gratis activiteit klaar te zetten, vandaag was dit Expeditie Sportstuif. Hier moesten de kinderen slalommen bij de hindernisproef, pionnen om slaan bij de mikproef, de grote oversteek maken met samenwerkingsproef, dingen proeven bij de eetproef en dingen voelen bij de voelproef. Tussendoor hebben we nog een lekker bekertje ranja gekregen. Het was een geslaagde en super leuke middag!

   

 

Donderdag 16 mei  

Het is alweer donderdag, de week vliegt voorbij. Vandaag mochten we kinderen ophalen bij de Pandelaar, de Samenstroom en ’t Einder. Een dag met verschillende leeftijden, maar dat maakt bij Sportstuif niet uit. Ook met de verschillende leeftijden, kunnen we lekker samen spelen. Zo stond vandaag het spel kamelenrace op het programma. Bekend van de kermis, maar bij ons net iets anders. Iedereen gaan op 1 lijn staan en heeft één balletje en één hoepel. De kinderen moeten proberen de bal in de hoepel te gooien, is dit gelukt? Dan leg je de hoepel één keer om. Wie krijgt als eerste zijn hoepel over de finish? Een heel leuk spel, waarbij iedereen lekker fanatiek is. Daarna nog even tijd om vrij te spelen voordat de kinderen weer opgehaald worden.

   

 

Vrijdag 17 mei  

De laatste dag van de schoolweek alweer. Zoals wel vaker de laatste tijd hadden we vandaag een kinderfeestje op het programma staan. De kinderen mogen van tevoren zelf 2 á 3 activiteiten kiezen die ze graag willen doen met het kinderfeestje. Voor dit kinderfeestje heeft de jarige Job gekozen voor voetbal, trefbal en lasergamen. De middag begon met lekker weer, waardoor we als eerste de activiteiten voor buiten hebben gedaan. Dus eerst hebben we lekker gevoetbald en daarna hebben we een aantal potjes trefbal gedaan. Toen begon het wat te regenen en dat betekend dat het even tijd was voor een korte pauze. Hier hebben we allemaal een bekertje ranja en een bakje popcorn gekregen. Na de pauze was het tijd voor het lasergamen, ook hiervan hebben we een aantal rondes gedaan in verschillende teams. De middag vloog voorbij, we hebben een super leuk kinderfeestje gehad bij Sportstuif! 😊

   



Ons team

Marieke Verbakel Vestigingsmanager
Marieke Verbakel Vestigingsmanager
Lisa Boonaerts
Lisa Boonaerts
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches