Gijs en zijn collega's bieden een goede naschoolse opvang voor onze 5-jarige. Vooral het actief (buiten) spelen is voor ons een reden geweest om met Sportstuif in zee te gaan! Het ophalen van onze zoon op school maakt de goede service compleet.

Joost Leenders Joost Leenders
5/5 /5
bij Google reviews

De 1ste 3 weken van de zomervakantie - week 28 t/m 30 - 2024

Week 28

De eerste week van de zomervakantie zit er alweer op! De week begon met een stralende zon aan de hemel, wat meteen een goed teken was voor de aankomende dagen. De kinderen arriveerden vol energie en enthousiasme, klaar voor de eerste vakantieweek. We begonnen de dag creatief: vogelhuisjes versieren! Met verf, stickers en glitters gingen de kinderen aan de slag om hun eigen unieke vogelhuisjes te maken. Deze kleurrijke creaties zullen zeker een prachtige aanwinst zijn voor de tuin. Ondertussen zorgden we ervoor dat iedereen goed werd ingesmeerd met zonnebrandcrème, want de zon scheen fel en we wilden voorkomen dat iemand zou verbranden. Na de lunch was het tijd voor wat verkoeling. We haalden de emmers, waterpistolen en tuinslangen tevoorschijn voor een verfrissend watergevecht.

Dinsdag begonnen we met het schilderen van canvas-harten. Er werden mooie dingen geschilderd voor de papa's en mama's. Wat een verwennerij! Daarna was het tijd om de nagels te lakken. De handen en voeten waren nu helemaal klaar voor de zomer. Na de lunch werd de buikschuifbaan uitgerold voor een middag vol waterpret! Na al het waterplezier was het nog tijd voor een lekker waterijsje.

Woensdag was een stoere jongensdag! De ochtend begon met het vouwen van vliegtuigjes en die moesten natuurlijk ook even getest worden. Na wat neerstortingen ontstonden toch nog wat mooie landingen! In de middag was het tijd om even eropuit te gaan, namelijk naar Kidsplaza. Daar konden de jongens even alle energie eruit gooien.

De volgende dag wilden de kinderen graag weer vliegtuigjes vouwen! Tijd voor actie dus! Er werden verschillende constructies bedacht om de langste afstanden te behalen. De zon scheen weer volop, dus er werd weer goed gesmeerd met zonnebrandcrème. Elke dag in de vakantie eten we maar liefst twee keer fruit en verzorgt Sportstuif een heerlijke lunch. Vandaag stonden er dus ook weer bordjes vol vitamientjes klaar. In verband met het warme weer hebben we in de middag weer de emmers, waterpistolen en tuinslangen tevoorschijn gehaald.

Alweer vrijdag! Vandaag was het helaas niet meer zo'n goed weer; het regende de hele dag. Ook dan weten we er bij Sportstuif een leuke dag van te maken. We hebben namelijk auto-bingo gespeeld. De kinderen mochten zelf een bingokaart maken met verschillende voorwerpen en bezienswaardigheden. Daarna was het tijd om de auto in te stappen, lekker droog! Onderweg moesten de kinderen zoveel mogelijk proberen af te strepen van de bingokaart. We kwamen zelfs een kasteel tegen! Onderweg zijn we nog gestopt bij de boer voor een gezond tussendoortje. Na de rit was het tijd om de kaarten in te leveren voor een leuke prijs. Het was een lange dag, dus daarna was het tijd voor een leuke film, lekker even relaxen!

Het was een warme en leuke eerste vakantieweek bij Sportstuif Weert!

 

Week 29

Tijd voor een nieuwe vakantieweek. De week begon met een creatieve ochtend dankzij een workshop van The Handmates. De kinderen werden verwelkomd door enthousiaste begeleiders die hen lieten zien hoe ze hun eigen windgong konden maken. Elk kind kreeg verschillende materialen, zoals kralen, stukjes hout en touwtjes. Eerst werden de houten basisstukken geschilderd en versierd met glitters en verf. Daarna konden de kinderen hun eigen unieke combinaties maken door de kralen aan de touwtjes te rijgen en deze vervolgens aan de basis te bevestigen. Het resultaat was een kleurrijke en muzikaal klinkende windgong, die de kinderen trots mee naar huis namen.

In de middag, toen de zon op haar hoogste punt stond en de temperatuur flink opliep, was het tijd voor wat verkoeling met waterspellen. De bakken en emmers met water werden buiten klaargezet, en de waterpistolen en waterballonnen waren al snel in gebruik. De kinderen genoten volop van het watergevecht, rennend en lachend terwijl ze elkaar natspoten. Het was een heerlijke manier om af te koelen op deze warme dag. Tussendoor werd er een pauze ingelast voor een lekker waterijsje, wat voor de nodige verfrissing zorgde.

Dinsdag hebben we de dag doorgebracht bij Sportstuif Nederweert, waar een spannende activiteit op het programma stond: De Alleskunner! De kinderen waren vol enthousiasme en nieuwsgierigheid, klaar om hun vaardigheden te testen in verschillende leuke en uitdagende spelletjes. Na de uitdagende ochtendactiviteiten was het tijd om even bij te komen en lekker vrij te spelen. De kinderen konden kiezen uit verschillende speelactiviteiten, zowel binnen als buiten. Sommigen gingen voetballen, anderen vermaakten zich met de buitenspeelbak, en er waren ook kinderen die lekker knutselden of tekenden. De middag vloog voorbij met al het spelen en lachen. Voor we het wisten, was het tijd om weer terug te gaan naar Sportstuif Weert.

De woensdagochtend begon creatief met wat schilderwerkjes. De kinderen mochten zelf kiezen wat ze wilden verven, en al snel stonden de tafels vol met kleurrijke kunstwerken. Na het schilderen was het tijd om lekker te gaan voetballen in de panna-kooi. De kinderen waren enthousiast en fanatiek, rennend achter de bal aan en hun beste trucjes laten zien. 's Middags stond er een uitstapje naar de bibliotheek in Weert op de planning voor onze eigen georganiseerde speurtocht. Kinderen uit de buurt konden zich aanmelden voor deze activiteit. Bij aankomst in de bibliotheek werd er eerst een boek voorgelezen, wat de kinderen in de juiste stemming bracht voor het avontuur dat volgde. Na het voorlezen werden de kinderen in teams verdeeld om een speurtocht door Weert af te leggen. Onderweg waren er verschillende spelletjes waarbij de kinderen puzzelstukken konden verzamelen. Deze puzzelstukken vormden samen de aanwijzing naar de plek van de schat. De kinderen werkten goed samen, losten de puzzels op en genoten van de spannende tocht door de stad. Bij het vinden van de schat werden de kinderen beloond met een leuke Sportstuif goodiebag als bedankje voor hun deelname. Het was een geslaagde activiteit,

De donderdag begon met een creatieve activiteit: het maken van beeldjes van klei. De kinderen konden hun fantasie de vrije loop laten en boetseren wat ze maar wilden. Er werden allerlei mooie creaties gemaakt, van dieren en bloemen tot abstracte vormen en figuren. Terwijl de klei hard werd in de zon, genoten de kinderen van het buiten zijn en hun kunstwerken bewonderen. Toen de klei droog en hard was, was het tijd om de beeldjes te schilderen. Het schilderen zorgde voor veel plezier en concentratie, en het was mooi om te zien hoe iedereen zijn eigen unieke beeldje creëerde. 's Middags, toen de zon op zijn hoogste punt stond en de temperatuur steeg, was het tijd voor wat verkoeling. De bakken en emmers met water werden tevoorschijn gehaald, en de kinderen konden heerlijk met water spelen. Ze vulden waterpistolen, speelden met waterballonnen en hadden volop plezier met het spetteren en spatten. Daarna hebben we nog gezamenlijk spelletjes gedaan zoals water-obertje. De kinderen gingen tevreden naar huis, met hun mooie beeldjes in de hand.

Tijd voor de laatste dag van de week. De laatste dag van de week begon creatief met het schilderen van bloempotten. De kinderen kregen allemaal een eigen bloempot en konden die naar eigen wens versieren. Met verschillende kleuren verf, glitters en stickers maakten ze prachtige creaties die straks weer een mooie aanwinst zullen zijn voor in de tuin, naast de windgong en vogelhuisjes. Na het schilderen van de bloempotten en een gezellige pauze, was het weert tijd voor het favoriete onderdeel van de kinderen: spelen met water. Met het warme weer was dit de perfecte manier om de middag door te brengen. De week werd afgesloten met een middag vol plezier en verkoeling. De kinderen gingen moe maar tevreden naar huis.

Week 30

Onze week begon met een creatieve start. We gingen op bezoek bij Sportstuif Nederweert. De ochtend begon rustig met het schilderen van canvas tasjes. Iedereen kon zijn eigen unieke tasje ontwerpen, wat zorgde voor een mooie collectie aan gepersonaliseerde tasjes. Na de lunch was het tijd voor een spannend spel: vlaggenroof. In teams probeerden we elkaars vlag te stelen zonder gepakt te worden. Het was een middag vol actie en strategie, waarbij samenwerking en snelheid centraal stonden.

Dinsdag was een bijzondere dag. De locatie Sportstuif Nederweert kwam naar ons toe en samen bezochten we Dippie Doe in Best. Dit pretpark bood talloze attracties voor jong en oud. Van spannende achtbanen tot rustigere draaimolens, er was voor ieder wat wils. Het was een dag vol plezier, lachen en nieuwe ervaringen. Iedereen genoot met volle teugen van deze gezamenlijke uitstap.

De woensdag stond in het teken van fantasie en geschiedenis. In de ochtend verfden we houten zwaarden. De kinderen konden hun zwaard personaliseren met felle kleuren en stoere ontwerpen. Dit knutselproject bracht ons helemaal in de middeleeuwse sfeer. In de middag bezochten we het Lego Museum. Hier bewonderden we indrukwekkende bouwwerken en hadden we de kans om zelf met Lego te bouwen. Het was een inspirerende en creatieve middag voor iedereen.

Donderdag was een dag vol actie en waterpret. We speelden het spel "Water, Vuur en Spons," een spannend spel waarbij deelnemers elkaar proberen te tikken. Tijdens het tikken moesten ze ook de vlag van het andere team zoeken. Het zorgde voor veel gelach en competitie. Het hoogtepunt van de dag was het buikschuiven. Met een lange baan bedekt met water probeerden we zo ver mogelijk te glijden. Het was hilarisch en iedereen deed enthousiast mee, ondanks dat sommigen vaker vielen dan anderen!

De laatste dag van de week is al weer aangebroken. In de ochtend maakten we onze eigen slippers. Met verschillende materialen en decoraties maakte iedereen een uniek paar. Het was een leuke en ontspannende activiteit om de week mee af te sluiten.In de middag bezochten we zorgboerderij Wouterbergen. Het was een prachtige ervaring om de boerderij te verkennen, de dieren te ontmoeten en te leren over het werk op de boerderij. Ook konden we hier spelen in het speeltuintje en lekker ravotten op het speelplein. Dit zorgde voor een goede combinatie.



Ons team

Gijs Linssen
Gijs Linssen Vestigingsmanager
Siem Scheeren
Siem Scheeren
Rachelle Engels
Rachelle Engels
Pedagogische coaches
Pedagogische coaches