Wij zijn heel erg blij met deze sport BSO. Alle ruimte voor de kinderen en iedere dag een gevarieerd sportief programma. Onze jongens zijn er superblij mee en komen iedere dag voldaan terug van de BSO. Wat mij betreft een echte aanrader, omdat de kinderen alle ruimte en vrijheid krijgen die ze na een dag school zo hard nodig hebben. Ga zo door Sportstuif Heeze!

Robert Koelink Robert Koelink
5 /5
bij Google reviews

Fopbal, weerwolven, acrogym en KidsPlaza - Week 40 - 2023

Maandag 2 oktober

Sportstuif Heeze is weer klaar om te knallen in een nieuwe week met grote groepen kinderen en vol leuke activiteiten. Gelukkig hadden we nog prachtig weer om lekker buiten te spelen vandaag. Alle begeleiders waren weer aanwezig om de kinderen op te halen van de scholen en om te zorgen voor een top dag voor de kinderen. Vandaag hebben we dat gedaan met de activiteit stand in de mand. Hierbij wordt de bal door iemand in de lucht gegooid en wordt er een naam genoemd. Dat kind probeert de bal dan zo snel mogelijk te pakken te krijgen en roept: ‘Stop!’. Er mogen vervolgens drie stappen worden gezet en dan moet diegene de bal door de benen van een ander kind proberen te rollen. Lukt dat, dan krijg je een strafpunt en mag je de bal weer in het spel brengen. De kinderen en begeleiders speelden allemaal fanatiek mee. Hierna is er nog getekend, gevoetbald, verstoppertje gespeeld en nog veel meer. Een goed begin van de week!

Dinsdag 3 oktober

Vandaag was het weer helaas wat minder. Dat betekende dat wij een activiteit hebben gespeeld onder de overkapping en in de kantine. De kleinere kinderen speelden onder de overkapping fopbal. Hierbij staat er één iemand in het midden. De andere kinderen staan er in een kring omheen met de handen achter de rug. De persoon in het midden kan de bal naar je toe gooien of net doen alsof. Als de bal naar je wordt gegooid en je vangt de bal, blijf je in het spel. Laat je de bal vallen, ben je af. Gooit de persoon in het midden net alsof en je laat je handen achter je rug zitten, blijf je in het spel. Laat je je handen wel zien, ben je af. De kinderen hebben erg veel gelachen en konden er geen genoeg van krijgen. Super leuk om te zien! De grotere kinderen speelden weerwolven in de kantine. Het was muisstil en de kinderen waren uiterst geconcentreerd bezig. Wie zou er gaan winnen? De burgers? Of toch de weerwolven? Ook hier konden ze er geen genoeg van krijgen en werd er verschillende keren gespeeld. Gelukkig klaarde het weer wat op buiten en konden we nog even lekker genieten van een partijtje voetbal. Weer of geen weer, bij Sportstuif Heeze zorgen we altijd voor een passend programma voor de kinderen.

Woensdag 4 oktober

Vandaag waren er een weer aantal nieuwe kinderen gestart. Dat vinden wij natuurlijk erg leuk. We begonnen de dag op de BSO met de lunch. Vervolgens konden de kinderen lekker gaan vrijspelen. Er werd van alles gedaan, zoals in de zandbak gespeeld, tikkertje, verstoppertje en nog veel meer. Hierna was het tijd voor het fruitmoment met wat te drinken. De activiteit die vandaag op het programma stond, was acrogym. De kinderen hebben prachtige torens en creaties gebouwd met een beetje hulp van de begeleiding. Heel knap! Uiteindelijk werd er nog even lekker gespeeld op het veld en binnen in de kantine. Voordat de kinderen het weten, worden ze alweer opgehaald. Een goed teken natuurlijk!

Donderdag 5 oktober

Er stond ons vandaag weer een drukke dag te wachten. De dag begon al vroeg met een studiedag van de Trumakkers. De kinderen begonnen met het bouwen van een aantal grote hutten. Hierna zijn we even lekker gaan spelen bij KidsPlaza in Helmond. De kinderen vonden het geweldig. Vervolgens was het alweer tijd om te lunchen en de andere kinderen op te gaan halen. Nadat alle kinderen van de verschillende scholen in Heeze en Leende waren opgehaald, was het tijd om even lekker bij te komen met een bordje groenten/fruit en een bekertje ranja/water. De activiteit van vandaag was een drie op een rij estafette. Bij deze vorm strijden twee teams tegen elkaar om drie op een rij te krijgen. Elk team heeft hun eigen kleur pionnen. We speelden meerdere potjes tegen verschillende teams. Om de dag goed af te sluiten werd er nog gevoetbald, getekend en in de zandbak gespeeld. En dan is het alweer bijna vrijdag!

     

Vrijdag 6 oktober

Ook de vrijdagen worden alsmaar drukker. Verzeker je nog snel van een plekje en neem contact met ons op! De meeste kinderen worden vandaag al om 12.30 uur opgehaald op school. Na de lunch werd er veel gevoetbald door de kinderen. Daar was het gelukkig ook nog prachtig weer voor. Vervolgens werden de andere kinderen nog opgehaald en werd er even pauze gehouden met een gevarieerd bordje groenten/fruit. Vandaag speelden we verstoppertje in teams. De kinderen kennen inmiddels al een aantal goede verstopplekken op onze locatie, maar past dat wel voor je hele team? Er werd veel gerend op zoek naar een goede verstopplek. Het andere team probeerde hen zo snel mogelijk te vinden. Vervolgens werden er buiten nog een aantal spellen gespeeld en dan zit ook de vrijdag er alweer op. Op naar de laatste week voor de herfstvakantie!

 



Ons team

Koen de Louw Vestigingsmanager
Koen de Louw Vestigingsmanager
Kim van Tulden
Kim van Tulden
Stan Verrijt
Stan Verrijt
Anouk Maens
Anouk Maens
Daan Peerlings
Daan Peerlings
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches