Sportstuif Heeze is een mooie sportieve buitenschoolse opvang met een breed aanbod en veel mogelijkheden. Als Heezenaar ben ik hier trots op!

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Hoekenspel, activiteiten met water, honkenloopspel en mastermind - Week 22-2023

Maandag 29 mei

Vandaag waren we gesloten vanwege Tweede Pinksterdag!

 

Dinsdag 30 mei

Het was vandaag een drukke dag bij Sportstuif Heeze. We hebben op verschillende scholen in Heeze en Leende kinderen op moeten halen. Hierna stond er een leuke activiteit voor jong en oud op de planning, namelijk het hoekenspel. Dit spel wordt gespeeld in een veld met vier hoeken. De hoeken zijn genummerd van 1 tot en met 4. Er zit één kind in het midden van het veld op de grond met de ogen dicht. Er wordt afgeteld van 10 naar 0. In die tijd kunnen alle kinderen naar een hoek rennen. Daarna noemt het kind dat in het midden zit een nummer, bijvoorbeeld nummer 2. Alle kinderen die dan in hoek 2 staan zijn af. Het spel gaat door totdat iedereen af is of totdat er één kind over is. De kinderen vonden dit super leuk en wilden meerdere potjes spelen om te kunnen winnen. Hierna hebben de kinderen nog even lekker vrij kunnen spelen in het mooie weer.

 

 

Woensdag 31 mei

Wij zijn vandaag met onze kinderen op bezoek geweest bij Sportstuif Beek en Donk. Zij hadden een super leuke woensdagmiddag activiteit georganiseerd. Er waren meer dan 30 kinderen aanwezig om lekker veel plezier te maken samen. Gezien het prachtige weer stonden er een aantal toffe activiteiten met water klaar op het veld, zoals een buikschuifbaan, flessenvoetbal en een waterpistolengevecht. De kinderen vonden het fantastisch en vonden het vervelend dat ze op een gegeven moment moesten gaan. Dat is een goed teken dus! Eenmaal terug op onze eigen locatie hebben we nog even lekker gespeeld, voordat de kinderen weer werden opgehaald. Een zeer geslaagde dag!

 

 

Donderdag 1 juni

Het was alweer de eerste dag van de maand juni. We zijn inmiddels al een maand open. Wat gaat de tijd snel en wat gaat het hard met alle aanmeldingen en interesses. Op dit moment hebben wij nog direct plek voor de maandag, woensdag en vrijdag! Wees er snel bij om jezelf te verzekeren van een plekje. Daarnaast was het weer een drukke dag op onze BSO. We hebben kinderen opgehaald op verschillende scholen in Heeze en Leende. Hierna stond het honkenloopspel op het programma. Bij dit spel zijn er vier honken in de hoeken van het rechthoekige speelveld. Er wordt afgeteld van 3 naar 0 en dan rennen de kinderen naar een andere honk. De korte zijde is 1 punt, de lange zijde is 2 punten en diagonaal is 3 punten. Hierna wordt er weer afgeteld voor een volgende ronde. Echter staan er in het speelveld ook twee tikkers. Zij proberen de andere kinderen af te tikken wanneer ze zich gaan verplaatsen naar een andere honk. Als iemand wordt getikt, is diegene alle punten kwijt. Na een aantal rondes wordt er gekeken wie de meeste punten heeft gehaald. De kinderen vonden het weer een heel leuk spel! Hierna konden ze nog even lekker vrij spelen. Het was prachtig weer, dus ze konden lekker spelen met waterpistolen en andere leuke waterspelletjes. Een super fijne dag!

 

       

 

Vrijdag 2 juni

Toen alle kinderen waren opgehaald van school gingen we allereerst gezamenlijk lunchen. Na de lunch konden de kinderen buiten even lekker genieten van het weer. Hierna zijn we nog langs KC De Parel gegaan om kinderen op te halen. De activiteit die vandaag op het programma stond was mastermind. Bij dit spel moeten de kinderen zo snel mogelijk een kleurcode zien te raden. Wanneer een kleur op de goede plek staat, krijgen ze dat te zien door een pion die rechtop gezet wordt. Op deze manier lukt het de kinderen om uiteindelijk de juiste code te kraken. Het team dat dit als eerste lukt, wint het spel. De begeleiding deed natuurlijk ook weer mee. De dag werd afgesloten met een potje voetbal, verstoppertje en lekker kleuren.

 

 

Het was weer een geweldige week met een aantal nieuwe kinderen die zijn gestart bij ons! Volgende week verwelkomen we weer een aantal nieuwe kinderen op onze BSO. Daar kijken we natuurlijk heel erg naar uit! Tot volgende week allemaal!

 



Ons team

Koen de Louw Vestigingsmanager
Koen de Louw Vestigingsmanager
Kim van Tulden
Kim van Tulden
Stan Verrijt
Stan Verrijt
Anouk Maens
Anouk Maens
Daan Peerlings
Daan Peerlings
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches