Echt een aanrader Sportstuif in Helmond! De perfecte combinatie tussen naschoolse opvang en sport/beweging. Leuk voor actieve, maar juist ook voor minder actieve kinderen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Tienbal, steen-papier-schaar estafette en het chaos doelen spel in week 42 - 2022

Elke dag organiseren we nieuwe en uitdagende sportactiviteiten bij Sportstuif Helmond. Deze week speelde we weer verschillende spellen en deden we leuke dingen tijdens de verschillende studiedagen. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Lees dan onze blog! Wil jij meer informatie over onze buitenschoolse opvang? Maak dan een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

Maandag 17 oktober  

De nieuwe week bij Sportstuif begon met een beetje een regenachtige dag. Gelukkig was het precies droog toen we de kinderen uit school mochten halen. Nadat alle kinderen opgehaald waren door pedagogisch medewerkers Loes, Luc, Maxime en Desiree was het tijd om gezamenlijk vers fruit te eten. Toen al het fruit op was, was het tijd voor de activiteiten van vandaag. We hadden weer een grote groep kinderen wat betekend dat er weer twee spellen waren. Bij Maxime speelde de kinderen tienbal. Hierbij streden ze in twee teams tegen elkaar. De kinderen mochten overal in het veld staan waar ze wilde. Een team kreeg de bal en moest proberen om de bal binnen het team 10 keer over te gooien zonder dat de tegenstander de bal kon pakken. Als dit was gelukt dan had je een punt. Het team dat aan het einde van het spel de meeste punt had, had gewonnen. Bij Loes werd het spel drie is teveel gespeeld.  Na de activiteit hadden de kinderen een lekker koekje verdiend en werd er nog vrij gespeeld.

 

Dinsdag 18 oktober   

Voor een dinsdag was het vandaag wat minder druk dan normaal. Er was een school die schoolreisje had waardoor ze pas later terug waren en er waren een aantal kinderen die vandaag vrij waren en lekker thuis bleven. Nadat we de kinderen uit school hadden gehaald begon de dag weer met gezamenlijk fruit eten. Na het fruit eten stond de activiteit buiten al voor de kinderen klaar. Omdat het vandaag dus wat rustiger was speelde we met alle kinderen 1 activiteit. Dat was het Ik hou van Holland spel. Alle kinderen begonnen in een grote kring. Er was een kind die begon met de bal en de muziekbox ging aan. De bal werd in middel doorgegeven in de kring en als je de bal vasthad wanneer de muziek stopte, dan was je de tikker en mocht je proberen zo snel mogelijk iedereen te tikken. Als je getikt was dan mocht je een lintje komen halen en mocht je de tikker komen helpen. De kinderen vonden het een leuk spel waardoor we lang door hebben gespeeld. Ze wilde eigenlijk allemaal wel dat de muziek een keer stopte op het moment dat ze de bal hadden.

 

Woensdag 19 oktober   

De dag begon vandaag al vroeg. Er waren namelijk meerdere scholen die vandaag studiedag hadden. Tijdens de studiedag hebben we verschillende leuke spellen gedaan bij Sportstuif Helmond. Ook werd er getekend, geknutseld, met strijkkralen gespeeld en werden er verschillende hutten gebouwd.  Voor we het wisten was het alweer tijd om de andere kinderen uit school te halen. Toen we eenmaal compleet waren hebben we eerst samen boterhammen gegeten en daarna hadden de kinderen even tijd om vrij te spelen zodat Maxime en Desiree alvast de activiteiten klaar konden zetten.  Vandaag stonden auto tikkertje en het chaos doelen spel op de planning. Bij auto tikkertje mochten de kinderen proberen om een pionnetje naar de overkant te brengen zonder dat ze getikt werden door een van de auto’s. Als je wel getikt werd, dan mocht je je pion in de hoepel van de auto’s neerleggen. Wie hadden er aan het einde van het spel de meeste pionnen? De spelers of de auto’s? Tijdens het chaos doelen spel stonden er aan beide kanten van de middenlijn 5 doeltjes. Iedere doeltje werd verdedigd door een van de kinderen. Je mocht met de bal proberen om te scoren in een van de goaltjes aan de overkant van het veld. Als er in jou goaltje gescoord was dan mocht je wisselen met een van de spelers die aan de kant stonden. Het was een heerlijk zonnige middag waardoor er ook na de activiteiten nog lekker buiten werd gespeeld.

 

Donderdag 20 oktober    

Ook vandaag begon de dag alweer op tijd met een studiedag van de Montessorischool. Omdat we vandaag wat langer de tijd hadden voordat we de andere kinderen uit school mochten halen zijn we gezellig naar Monkey Town in Mierlo geweest. Hier hebben we in de ballenbak gespeeld, zijn we van de super snelle glijbanen geweest, hebben we het snelheidsparcours afgelegd en lekker in de verschillende speeltoestellen gespeeld. In de middag was het alweer tijd om de andere kinderen uit school te halen. Eenmaal compleet hebben we eerst gezamenlijk fruit gegeten en toen de buikjes weer gevuld waren stonden de activiteit al klaar buiten. Bij Maxime speelde de kinderen het spel Annemarie Koekoek en bij Desiree speelde de kinderen de Steen-Papier-Schaar estafette. Twee spellen die de kinderen al goed kennen waardoor we snel konden beginnen. Ondanks dat het ‘makkelijke’ spelletjes waren waar we niet veel materiaal voor nodig hadden vonden de kinderen het super leuk en hebben we erg lang buiten in het zonnetje gespeeld. Zelfs nadat de kinderen een lekker koekje hadden gekregen speelde sommige nog fanatiek verder met de Steen-Papier-Schaar estafette.

    

 

Vrijdag  21 oktober  

De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Ook vandaag had de Montessorischool ook studiedag waardoor we ook vandaag in de ochtend al open waren om de kinderen op te vangen. De kinderen die deze studiedag kwamen waren erg fan van puzzelen. Desiree had hierdoor vandaag een hele moeilijke dierenpuzzel meegenomen van maar liefs 1000 stukjes. We gingen samen fanatiek aan de slag en waren al ver gekomen. Voor we het wisten was het alweer tijd om de andere kinderen uit school te halen en samen boterhammen te eten. In de middag hebben de andere kinderen ook meegeholpen met puzzelen en waren we weer een stukje verder gekomen. Omdat de puzzel best moeilijk was hebben we hem niet helemaal afgekregen maar dat is een mooi doel voor de komende vakantieweek. Tussen het puzzelen door stond er ook nog een activiteit op de planning en dat was poortjes voetbal. In het veld waren verschillende poortjes gemaakt met pionnen. In ieder poortje stond een van de kinderen. Je mocht proberen om met de voetbal te scoren door het poortje van een van de andere kinderen. Als er in jou poortje was gescoord dan mocht je wisselen met een van de kinderen die langs de kant stond. Het was vandaag ook weer een heerlijk zonnige dag waardoor we na de activiteit nog lekker buiten hebben gespeeld. Hopelijk boffen wij tijdens de herfstvakantie net zo met het weer!  

 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches