Hoe leuk is het dat kinderen de hele middag lekker buiten kunnen sporten en spelen?! Echt een aanrader voor kinderen vanaf groep 1 tot groep 8😃

Janneke Janneke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buskruit, Pokémon trefbal en een fotopuzzeltocht in week 46 - 2022

Maandag 14 november
Sinterklaas is weer in het land! De verhalen in de auto over afgelopen weekend hielden maar niet op. De schoenen waren bij sommige ook al gezet. Zo begon de nieuwe week bij Sportstuif Helmond.
Toen alle kinderen opgehaald waren, werd er volop gespeeld met de puzzels en sommige zijn gelijk buiten gaan spelen. Daarna samen lekker fruit gegeten en ons klaargemaakt voor de activiteit van vandaag. Voordat we dit gingen doen werd onze nieuwe collega Bram voorgesteld, hij komt ons team op alle dagen van de week versterken. Deze maandag was erg koud, maar de kinderen hebben het zeker niet koud gehad. Jassen werden al uitgedaan, zo hard werd er gerend. Toch moesten de jassen wel weer aan van de begeleiding, toch iets te koud zonder jas. We speelden vandaag buskruit. Buskruit is een verstopspel waarbij de bal eerst wordt weggeschopt. De zoeker gaat de bal halen zonder te spieken. De rest gaat zich zo snel mogelijk verstoppen. Als de bal op de goede plek ligt, gaat de zoeker rondlopen om kinderen te vinden. Word je gevonden, dan wordt er ‘’buut + naam” geroepen. Dan bel je even af. Maar anderen mogen de bal wegschoppen als ze eerder bij de bal zijn dan de zoeker. Dan begint het spel van vooraf aan en mag iedereen weer mee doen. Zo zijn we meer dan een uur aan de gang geweest samen!

  

Dinsdag 15 november
Deze dinsdag was het wederom super mooi weer. Zodra alle kinderen bij Sportstuif waren zijn we snel fruit gaan eten zodat we lekker naar buiten toe konden. Sommige wilden liever de tekening voor Sinterklaas maken, maar gingen toch mee naar buiten. Later werden deze tekeningen nog afgemaakt. Ze moesten natuurlijk wel mee in de schoen 😊 Vandaag speelden we Pokémon trefbal en fotopuzzel zoektocht. De oudere kinderen begonnen met het Pokémon spel. Bij dit spel waren er twee Pokémon trainers en de rest was een Pokémon. De trainers mochten met de bal proberen om pokémons te vangen (tikken). Was je gevangen dan ging je in het vak van de juiste trainer staan. Zodra iedereen gevangen was, werd er met deze teams trefbal gespeeld. Er werd leuk en fanatieke meegespeeld. De jongere kinderen begonnen met de fotopuzzel zoektocht. Het logo van Sportstuif was uitvergroot in grote puzzelstukken en verstopt over de gehele locatie. De kinderen gingen gezamenlijk op zoek naar puzzelstukken en maakte de puzzel zodra alle stukken binnen waren. Er werden meerdere rondes gespeeld!

 

Woensdag 16 november
Deze woensdag scheen het zonnetje nog mooi in november. Een heel verschil met maandag toen het nog zo koud was. De kinderen werden opgehaald van school en samen hebben we boterhammen gegeten. Daarna mochten kinderen hun tijd zelf besteden. Een aantal kinderen gingen voetballen en een gedeelte bleef binnen spelletjes doen/tekeningen maken. Daar stond Sinterklaasmuziek aan waar hard werd meegezongen. Later op de middag aten we nog fruit en daarna mochten we weer met de activiteiten beginnen. Vandaag speelde we raak en haal en een estafette met hindernissen.
Bij raak en haal zijn er twee teams. Je moest op je eigen helft blijven en proberen de pionnen aan de overkant te raken. Als dat lukte mocht je die pion bij jouw pionnen zetten. Zo werd er gestreden wie er als eerste alle pionnen geraakt had. De estafette met hindernissen was een parcours waarbij de kinderen een pion met een bal erop mee moesten nemen. Door de pionnen heel zigzaggen, door de hoepel en weer terug. Best wel moeilijk soms, maar iedereen bleef het proberen.

  

Donderdag 17 november
De week ging zo snel dat we alweer aan de donderdag konden beginnen. Voor aanvang werd al het fruit al klaargemaakt en werden alle bekers verdeeld. Zo konden we gelijk beginnen als de kinderen binnen zouden komen. Alle kinderen werden droog opgehaald. Hier hadden we geluk mee omdat het die dag best wel wat had geregend. Rond 15.30 uur zijn we gezamenlijk fruit gaan eten. De mandarijntjes horen natuurlijk bij Sinterklaastijd. Deze én ander fruit werden goed gegeten. Toen iedereen alles netjes op had, konden we weer beginnen met de activiteit. Vandaag speelden we een tikspel en trefbal met lintjes. De jongere kinderen begonnen met het tikspel. Was je getikt dan maakte je een poortje en werd daar doorheen gekropen dan mocht je weer meedoen. De oudere kinderen speelde trefbal met lintjes. In twee teams werd er gestreden. Als je iemand had afgegooid of een vangbal had gemaakt mocht je een lintje uitkiezen. Een blauw lintje betekende dat je de ballen van de helft van de tegenpartij mocht pakken. Een rood lintje was afweren en met een geel lintje had je een extra leven. Had je al een lintje dan mocht je een lintje voor een ander pakken. De rode lintjes waren zo op, iedereen wilde kunnen afweren. Er werd zo fanatiek gespeeld dat we meer dan uur bezig waren met z’n allen!


Vrijdag 18 november
Op deze laatste dag van de week werden de kinderen weer opgehaald met de bekende busjes van Sportstuif. Vrijdag is een korte dag voor de kinderen, dus we hebben bij aankomst gezamenlijk boterhammen gegeten. Daarna hebben de kinderen lekker lang de tijd om vrij te spelen. Fruit eten doen we altijd, dus ook op korte dagen. Nadat we dat gedaan hadden, konden we beginnen met de activiteit van vandaag. Carré bal stond vandaag op het programma. Carré bal is een spel waarbij de tikker de lopers proberen af te gooien. Als een loper afgegooid is, moet hij in het middenvak gaan staan. Hij of zij mag pas terug het veld in als hij of zij een tikker afgooit. Andere lopers moeten dus proberen de ballen naar het middenvak te gooien zodat zij tikkers kunnen afgooien. Zo werd er gekeken hoe snel de tikkers, alle lopers af konden gooien. We hebben een fijne week gehad met leuke activiteiten.



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches