Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buskruit, voetballen en trefbal bij Sportstuif in week 13 -2024

Maandag 25 maart
We gingen vandaag met onze mooie blauwe auto's op pad om de kinderen van school te halen. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren, stond er een lekker bordje fruit en een bekertje ranja klaar voor de kinderen. Na het eten van het fruit gingen we naar buiten voor de activiteiten. De activiteiten waren tikspelen en trefbal. Bij de tikspelen deden we verschillende soorten spelletjes waarbij er twee tikkers waren. We speelden elk spel vier minuten en dan wisselden we van spel. We speelden slingertikkertje, Sportstuiftikkertje en ga zo maar door. Bij trefbal maakten we drie vakken, waarvan twee vakken aan de zijkant en een vak in het midden. In het midden stonden vier kinderen die moesten proberen om de ballen te ontwijken. In de twee vakken aan de zijkant moesten de kinderen proberen om de kinderen die in het midden stonden af te gooien. Lukte dit, dan wisselden de kinderen om. Wie stonden er na 5 minuten in het midden en waren daarmee de winnaars? Na de activiteit kregen alle kinderen nog een lekker koekje en was het alweer tijd om lekker naar huis te gaan. Een topbegin van de week!

          

Dinsdag 26 maart 
De dag begon met het ophalen van alle kinderen van school. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren aangekomen, genoten ze van lekker fruit eten en ranja drinken. Na het fruit eten was het tijd om naar buiten te gaan voor twee supervette activiteiten. De activiteiten waren geluksestafette en iemand is hem, niemand is hem. Bij geluksestafette maakten we twee teams. De teams hadden allebei zes pionnen en een dobbelsteen. De kinderen moesten gooien met de dobbelsteen en ervoor zorgen dat alle pionnen werden omgetikt. Als je eenmaal gegooid hebt, moet je de eerste pion om tikken en teruglopen. Gooi je een getal dat al is gegooid, ren je naar de omgetikte pion en terug. Welk team heeft als eerste alle pionnen omgetikt? Bij iemand is hem, niemand is hem speelden we een trefbalvorm waarbij iedereen voor zichzelf speelde. Werd je geraakt, dan was je af en moest je aan de zijkant gaan staan. Als er drie kinderen af waren, mocht de eerste die af was terug het veld in. Na de activiteit kregen alle kinderen een lekker koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Wat een topdag!

          

Woensdag 27 maart
Alle kinderen mochten vandaag lekker een halve dag bij Sportstuif spelen. Toen iedereen was opgehaald, gingen we gezamenlijk boterhammen eten. Daarna konden de kinderen vrij spelen. Tijdens het vrij spelen werd er gevoetbald, tikkertje gedaan en lekker binnen gespeeld. Na het vrij spelen kregen de kinderen allemaal lekker wat fruit. Na het fruit eten was het alweer tijd voor de activiteit van vandaag, overlooptrefbal. We maakten een groot vak waarbij de kinderen van de ene kant naar de andere kant moesten rennen. In het midden stond een tikker die moest proberen de kinderen tijdens het rennen af te gooien. Lukte dit, dan moest het kind dat afgegooid werd een bal pakken en de tikker helpen met het afgooien van andere kinderen. Wie bleef er als laatste over? Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje en vrij spelen. Voordat de kinderen het wisten, was de dag alweer voorbij en kwamen alle ouders de kinderen alweer ophalen.

          

Donderdag 28 maart
We gingen vandaag weer met onze mooie blauwe auto's op pad om alle kinderen van school op te halen. Toen dat gedaan was, stond er weer een lekker bordje fruit en een bekertje ranja klaar voor de kinderen. Na het eten van het fruit was het tijd voor de activiteit. We hadden vandaag weer twee supervette activiteiten voor de kinderen. De activiteiten waren voetballen en slingertikkertje. Bij het voetballen maakten we twee teams die een partijtje voetbal tegen elkaar gingen spelen. Bij slingertikkertje waren er twee tikkers die de andere kinderen moesten proberen te tikken. Als je getikt werd, moest je de hand van een van de tikkers pakken en meegaan tikken. Als je een slinger van vijf kinderen had, dan splitste je op in twee slingers. Wie kon er aan de slingers ontsnappen? Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje, vrij spelen en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Een superfijne dag!

          

Vrijdag 29 maart
De laatste dag van de week was alweer begonnen en de Hilt had een studiedag. Toen het kindje bij Sportstuif was aangekomen, gingen we gezellig naar Monkeytown in Mierlo. Daar hebben we tot 11:45 gespeeld. Daarna was het alweer tijd om de andere kinderen van school op te halen. Toen we terugkwamen op de BSO, gingen we lekker boterhammen eten. Na het eten was het tijd om lekker vrij te gaan spelen en nog even de laatste kinderen op te halen. Toen iedereen er was, gingen we nog even lekker fruit eten en ranja drinken. Daarna stond de activiteit op het programma. De activiteit van vandaag was buskruit. Er was een zoeker en de rest van de kinderen moesten zich verstoppen. Voordat de kinderen gingen verstoppen, mocht een kindje de bal wegschieten. Toen de bal werd weggeschopt, mochten de kinderen gaan verstoppen. Als je gezien werd, werd je gebuut en moest je op de bank gaan zitten. Werd de bal opnieuw weggeschoten, dan was iedereen die gebuut was weer vrij en mocht iedereen weer gaan verstoppen. De bal mocht in totaal drie keer weggeschoten worden. De kinderen vonden dit superleuk en deden erg goed mee. Na de activiteit was het tijd om de week goed af te sluiten met een koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Wat was het weer een topweek!

http://monkeytown.eu/nl/mierlo

          

 

 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches