Sportstuif is een BSO op een toplocatie waar kinderen veel kunnen bewegen. Het team en de opvang van Sportstuif zijn superflexibel en heel betrokken bij de kinderen en hun ouders.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dino ei spel, chaosbal en lasergamen in week 13 - 2023

Maandag 27 maart
Nadat het weekend weer was omgevlogen was het voor de kinderen en de medewerkers van Sportstuif weer tijd om aan de slag te gaan. Geen straf als je ziet wat voor leuke activiteiten er te wachten staan. De kinderen werden droog opgehaald en konden even vrij spelen totdat iedereen er was. Er werd gelijk buiten gespeeld met de nieuwe tennisrackets. Zodra alle kinderen opgehaald waren, was het tijd voor fruit en ranja. Elke dag krijgen de kinderen vers fruit en groenten bij ons op de BSO. De bordjes zijn altijd snel leeg, een goed teken dus! Na het fruit stond de activiteit alweer klaar. Vandaag speelden we Pokémon trefbal en Chinees voetbal. Het trefbalspel vinden ze altijd erg leuk om te doen. Er waren twee trainers en als die je afgegooid hadden dan zat je in het team van die trainer. Zo speelden we tot er niemand over was en konden we beginnen met het eindspel. Gooien, vangen en ontwijken. Alles kwam voorbij. De andere kinderen speelden Chinees voetbal. Een spel wat eigenlijk niks met voetbal te maken heeft. Kinderen staan in een kring met de benen wijd, voeten tegen elkaar aan. Je moet proberen je eigen poortje te verdedigen en te scoren bij anderen. Je hebt een aantal levens. Je mag eerst verdedigen met twee handen, dan met één hand. Vervolgens moet je je omdraaien en mag je weer met twee handen, daarna weer met één. Als er dan gescoord wordt ben je even af. Maar gelukkig duurt dat lang voordat je af bent en kan iedereen lang meedoen.

  

Dinsdag 28 maart
Vandaag hadden Desiree en Bram iedereen eigen spel bedacht. Een spel wat de kinderen dus nog niet op de BSO hadden gespeeld. Vandaag speelden we het Dino ei spel en omgedraaid tienbal.
Het dino ei spel was een spel waarbij er van hoepels twee dino eieren werden gemaakt. Het doel van het spel was om het dino-ei van de tegenstanders om te gooien. De jongere kinderen vonden dit erg leuk om te doen. Vooral omdat iedereen mee kan doen en je ook niet af kon gaan. Bram had omgedraaid tienbal. Een spel waarbij je over moest gooien tot je in een bepaald vak kwam. Daar kon je scoren in de goal die omgedraaid stond. Net even wat moeilijker dan normaal. Beide spellen sloegen aan. Iets wat we vaker kunnen gaan doen. Het was ook droog en het zonnetje scheen een beetje. Kinderen bleven na de activiteit nog lekker buiten spelen totdat zo opgehaald werden!

  

Woensdag 29 maart
Het was alweer woensdag en de week was alweer op de helft. Op woensdag weten de kinderen dat er een klein groepje kinderen naar Beek en Donk gaat voor de woensdagmiddagactiviteit. Vandaag mochten de wat jongere kinderen mee. Er was namelijk een springkussen stormbaan waar ze estafette gespeeld hebben. Springkussens vallen altijd in de smaak dus de kinderen die mee mochten hebben zich goed vermaakt. De kinderen die in Helmond bleven speelden het chaosdoelenspel. Een spel wat ze graag spelen als ze zelf mogen kiezen. Dit is een spel waarbij je in twee teams probeert te scoren op een van de vele goals aan de overkant. Ieder kind verdedigt zijn of haar eigen goal. Word er bij je gescoord dan moet je uit het spel. Maar je mag er weer in als er bij iemand anders gescoord wordt. Het spel gaat snel er mag gegooid en geschoten worden. Een spel wat het altijd goed doet! Zo was de week alweer door midden.

  

Donderdag 30 maart
Deze donderdag begon met mooi weer maar helaas zeiden de weer-apps dat het niet droog zou blijven. Net wanneer wij naar buiten wilde gaan begon het heel hard te regenen. De kinderen hebben buiten kunnen schuilen onder de overkapping. Gelukkig duurde de bui maar even konden we daarna lekker aan de slag met doeljagerbal en Harry Potter tikkertje. De oudere kinderen speelden doeljagerbal. Een spel waarbij je afgegooid kan worden door de jager. Dan ben je af. Maar er staat een groot doel in het spel. De overige kinderen mogen op de korf gooien. Werd er gescoord dan waren alle afgegooide kinderen weer vrij en kon de jager opnieuw beginnen. De jongere kinderen speelden Harry Potter tikkertje. Iedereen mocht de ogen dicht doen bij het begin van het spel. Kreeg je één tik op je hoofd dan was je de tikker. Kreeg je twee tikjes op je hoofd, dan was je Harry Potter, de bevrijder. Kreeg je geen tikje op je hoofd dan had je geen rol en speelde je gewoon tikkertje. De tikkers probeerde iedereen te tikken. Was je getikt dan mocht je bevroren blijven staan. Harry Potter kon je dan weer bevrijden door op je schouders te tikken. De tikkers moesten later raden wie er Harry Potter was. Het spel was soms nog wat moeilijk dus later speelden we ook nog Schipper mag ik overvaren.

  

Vrijdag 31 maart
De laatste dag van de week werd afgesloten met een activiteit die iedereen leuk vind en ze het liefst elke dag doen; lasergamen. Het materiaal hebben we niet elke week ter beschikking maar als het er is, wordt er flink mee gespeeld. In de kantine worden de lichten uitgedaan en de rolluiken gaan naar beneden zodat het donker is. Van tafels en stoelen worden verstopplekken gemaakt en in twee teams wordt er gestreden. Levens worden snel bijgevuld dus iedereen kan lang meespelen. Daarnaast is vandaag de Paaseierenjacht van start gegaan. In Helmond rond de scholen waar wij kinderen ophalen zijn paaseieren verstopt. Als je goed zoekt vind je er misschien wel een. Als je er een gevonden hebt doe je het volgende:
- Scan de QR code op de achterkant van het paasei.
- Maak een leuke foto met het paasei op de plek waar je die gevonden hebt.
- Tag @sportstuifhelmonddebraak of laat een reactie achter onder onze facebook of instagrampost en win een leuke prijs!
- Stuur een appje of mailtje welk paasei je gevonden hebt.
- Lever het gevonden paasei bij Sportstuif Helmond de Braak in.
Snel gaan zoeken dus!!

  



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches