Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Estafette, mens erger je niet en verstoppertje in het donker in week 10 - 2023

Maandag 6 maart
De eerste dag van de week was weer begonnen. Na een goed weekend stonden wij weer klaar voor een nieuwe week. Vorige week scheen de zon volop, deze week waren de voorspellingen helaas wat minder. Maar vandaag was het droog en niet koud dus konden we lekker naar buiten. De kinderen werden met de bekende blauwe auto’s opgehaald en kregen bij aankomst wat te drinken en aten gezamenlijk fruit. Vandaag stond eilandbal op het programma. Een leuk spel wat we met jongere en oudere kinderen samen konden spelen. Er lagen allemaal hoepels (eilanden) in het veld. Veel kinderen stonden in een hoepel, degene die geen hoepel hadden waren de lummel. De kinderen in de hoepel moesten overgooien naar elkaar en de lummels mochten onderscheppen. Was de bal onderschept dan moest diegene uit de hoepel en werd hij/zij lummel. In het begin was het een beetje een moeilijk spel. Later speelde we tikkertje waarbij je vrij was in de hoepel, maar daar mocht je dan maar vijf seconden staan. De kinderen speelden hierna nog buiten of gingen binnen iets leuks spelen. Ouders kwamen de kinderen weer ophalen en zo vloog de eerste dag voorbij.

  

Dinsdag 7 maart
Vorige week stonden we in de zon, vandaag in de regen. Net op het moment dat wij naar buiten wilden gaan om de activiteit te gaan geven begon het nog harder te regenen. We hebben even gewacht onder de overkapping gewacht. We zijn natuurlijk niet van suiker en na even wachten konden we beginnen. Het regenede maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden weer twee leuke activiteiten op het programma. Vandaag speelden we iemand is hem niemand is hem en estafette. De oudere kinderen speelden iemand is hem niemand is hem. Een spel waarbij je af mag gooien en afgegooid mag worden. Een herkenbaar spel voor de meeste en dus kunnen we dat lekker snel en lang spelen. De jongere speelden estafette. Er waren twee soorten uitgezet. Een parcours had een slalom, mikken en rennen. De andere estafette was met vier op een rij. Bij aankomst mochten ze een schijf in het bord leggen om proberen vier op een rij te krijgen. Het regende steeds harder dus we besloten om naar binnen te gaan, maar uiteindelijk hebben we nog best lang buiten kunnen spelen!

  

Woensdag 8 maart
Op woensdag hebben wij een lange dag. Rond 12:00/12.30 uur worden de kinderen opgehaald uit school. Zij komen dan bij ons lunchen. Wij wachten allemaal tot iedereen er is en kunnen dan lekker eten. Zij hebben dan meer vrije tijd voor de activiteit. De meeste kinderen bleven vandaag binnen omdat het weer vandaag heel slecht was. Het heeft de hele dag geregend. Vandaar dat we besloten om vandaag verstoppertje in het donker te spelen. Dit is iets wat de kinderen heel leuk vinden om te doen. Alle lichten gingen uit, er werd verteld waar je niet mocht komen en de zoekers werden uitgekozen. In tweetallen werd er geteld en gezocht. De zoekers moesten wel bij elkaar blijven. Zodra alles duidelijk was, gingen de rolluiken dicht en kon het spel beginnen. Sommige zaten verstopt onder een jas, andere achter de kast of een stoel. Sommige waren echt goed verstopt en duurde het best lang voor ze gevonden waren. Was je gevonden dan ging je aan tafel zitten. Zo speelden we een aantal rondes en hebben de kinderen zich goed vermaakt. Ouders moesten even in het donker wachten tot hun kind gevonden was 😉 Een prima alternatief voor vandaag en de kinderen die wat langer bleven konden lekker nog iets voor zichzelf doen of een spelletje spelen. En zo sloten wij het midden van de week weer goed af.

  

Donderdag 9 maart
Vandaag was het gelukkig weer droog. Dat betekent dat we weer lekker naar buiten konden. Op donderdag hebben we veel kinderen. Een grote groep oudere en een grote groep jongere kinderen. Zo speelden we ook de spellen vandaag. Zo speelden ze beide een spel wat bij hun leeftijd en beleving past. De oudere kinderen speelden mens erger je niet en de jongere kinderen politie, politie hoe laat is het?. Bij mens erger je niet moet je je eigen doel verdedigen. Is er gescoord dan wissel je en moet je wachten tot er bij iemand anders is gescoord. Kinderen vinden dit zo’n leuk spel omdat je zowel mag schieten als gooien. Het gaat snel en je kan veel scoren. Dit kunnen ze dan ook uren spelen. De jongere kinderen speelden politie, politie hoe laat is het? Op een lijn stonden alle kinderen die riepen politie, politie hoe laat is het? Als de politie en bepaald uur zei was er niks aan de hand maar bij ‘kinderbedtijd’ moesten ze zo snel mogelijk naar de overkant zonder getikt te worden. Elk kind kwam aan de beurt als politie en we speelden het zelfs zo vaak dat iedereen wel meerdere keren aan de beurt kwam. Vandaag speelden we lekker lang buiten maar na de activiteit gingen kinderen hun eigen ding doen. De strijkkralen zijn erg in trek en ook het vouwen van vliegtuigjes vinden ze erg leuk. Zo vermaakt iedereen zich op zijn of haar manier.

   

Vrijdag 10 maart
Op vrijdag is de groep wat kleiner. Vandaag werden alle puzzels nog een gemaakt en uitgezocht zodat elke puzzel weer compleet was. We hebben veel puzzel bij Sportstuif Helmond en deze worden regelmatig gemaakt, maar soms verdwijnen stukjes in de verkeerde doos en dan klopt het niet meer. Verder was er tijd voor lego, tekenen en spelletjes! Ook op vrijdag zijn de kinderen eerder uit en komen ze bij Sportstuif eten. Gezellig met elkaar aan tafel en kletsen over de week en het weekend wat komen gaan. Ook vandaag stond er een activiteit op de planning. Vandaag speelden we multibal. In een veld stond er klaar om te voetballen, hockeyen en trefballen. Twee teams staan aan de kant van het veld. Er werd geroepen hoeveel kinderen gaan spelen en welk spel. Bijvoorbeeld ‘vier, hockey’. Dan mogen de eerste vier van elk team in het veld en beginnen met hockeyen. Dit wordt gespeeld tot er stop gezegd wordt. Kinderen gaan weer in de rij en er wordt iets nieuws geroepen. Een heel gevarieerd spel waarbij ze verschillende sporten beoefenen. We sloten de week sportief af. Komende week hebben we weer nieuwe activiteiten op de planning staan. Wij hebben er zin in, tot dan!

  



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches