Sportstuif is een BSO op een toplocatie waar kinderen veel kunnen bewegen. Het team en de opvang van Sportstuif zijn superflexibel en heel betrokken bij de kinderen en hun ouders.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Jubileumweek bij Sportstuif in week 14 -2024

Maandag 1 april
Gesloten wegens 2e paasdag.
We hadden op vrijdag 29 maart een aantal paaseieren verstopt die de kinderen konden gaan zoeken. Als je deze gevonden had en terugbracht bij ons was hier een prijsje aan verbonden zie hier twee gelukkige winnaars!

          

 

Dinsdag 2 april
De eerste dag van onze jubileumweek begon met een studiedag van de Wilhelminaschool en de goede herder. Toen alle kinderen gebracht waren stond er een lekker bordje fruit klaar voor de kinderen. Na het fruit eten vertrokken we met de kinderen naar monkeytown waar we tot de na de lunch gespeeld hadden. Eenmaal teruggekomen op de BSO was het alweer tijd om de andere kinderen van school te halen. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren aangekomen gingen we lekker fruit eten en ranja drinken. Helaas konden we niet naar buiten voor de activiteit maar dat hield ons niet tegen om er het beste van te maken. De twee activiteiten die we vandaag hadden waren stoelendans en we hadden een escape room. Bij stoelendans stond er een muziekje aan en moesten de kinderen om een kring met stoelen heen bewegen, zodra de muziek gestopt werd moesten de kinderen zo snel mogelijk op een stoel gaan zitten. Had je geen stoel dan was je helaas af. De kinderen die af waren die mochten nog wel bij een andere kring meedoen die speciaal gemaakt was voor de kinderen die af waren. Bij de escape room kregen de kinderen tien verschillende opdrachten waarbij ze samen moesten werken om de opdracht te halen. Hadden de kinderen een opdracht gehaald dan kregen ze een letter waar ze uiteindelijk een woord van moesten maken. De kinderen werkte erg goed samen en vonden dit super. Toen de kinderen alle opdrachten gehaald hadden en alle letters verzameld hadden duurde het niet lang voordat ze het woord bij elkaar gepuzzeld hadden. Namelijk voetballen. Na de activiteiten kregen de kinderen een lekker koekje en was het alweer tijd voor de kinderen om lekker naar huis te gaan. Een top begin van de jubileumweek.

https://monkeytown.eu/nl/mierlo/

          

Woensdag 3 april 
De kinderen van de Wilhelminaschool mochten vandaag lekker de hele dag bij Sportstuif spelen omdat zij een studiedag hadden. Toen de kinderen bij Sportstuif waren kregen ze lekker wat fruit en een bekertje ranja. Na het fruit eten nog lekker vrijspelen en om 12:00 was het alweer tijd om de andere kinderen van school te halen. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren gingen we lekker met alle kinderen lunchen. Na de lunch kregen de kinderen de tijd om lekker vrij te spelen. Om 14:30 was het tijd om lekker naar binnen te komen voor een bordje fruit en een bekertje ranja. Na het fruit eten gingen we met alle kinderen naar buiten voor een supervette activiteit. We hadden namelijk twee springkussens opgezet. We hadden een pannakooi en een glijbaan. De kinderen vonden dit superleuk en konden er geen genoeg van krijgen. Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje en vrijspelen. Voordat de kinderen het wisten was de dag alweer voorbij en kwamen alle ouders de kinderen alweer ophalen. 

          

Donderdag 4 april 
We gingen vandaag weer met onze mooie blauwe auto’s op pad om alle kinderen op te halen van school. Toen dat gedaan was stond er weer een lekker bordje fruit en een bekertje ranja voor de kinderen klaar. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. Helaas konden we vanwege het weer niet naar buiten dus deden we de activiteiten binnen. De activiteiten waren just dance en krantenmeppertje. Bij just dance mochten de kinderen om de beurt een liedje aanzetten waar ze vervolgens op gingen dansen. De kinderen vonden dit erg leuk en deden erg enthousiast mee. Bij krantenmeppertje stond er een kindje in het midden met een krant en de andere kinderen zaten in een kring om de persoon in het midden heen. De kinderen die in de kring zaten moesten de naam van een ander kindje zeggen, werd je naam gezegd dan mocht het kindje met de krant proberen je op het been te slaan. Lukte dit voordat het kindje een andere naam gezegd had dan moest het kindje dat geraakt was in het midden gaan staan. Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje, vrijspelen en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Een superfijne dag!

          

Vrijdag 5 april
Vandaag was alweer de laatste dag van onze jubileumweek. Die begon met alle kinderen van school te halen. Toen we terugkwamen op de BSO gingen we lekker boterhammen eten. Na het eten begonnen we met twee activiteiten. De activiteiten waren speculaas bakken en archery tag. Bij het speculaas bakken kregen alle kinderen een stukje deeg waar ze een vormpje van mochten maken. Toen alle kinderen klaar waren gingen de speculaasjes lekker de oven in. Deze speculaasjes kregen ze aan het einde van de dag lekker mee naar huis. Bij archery tag kregen de kinderen allemaal en helm en een boog. We gingen iets doen wat we nog nooit hadden gedaan. We gingen namelijk op elkaar schieten met de zachte pijlen en de boog. De kinderen vonden dit erg gaaf en hadden hier erg veel plezier inNa de activiteiten gingen we nog even de laatste kinderen ophalen van school. Toen iedereen er was gingen we nog even lekker fruit eten en ranja drinken. Na het fruit eten vierde we nog een verjaardag waarbij alle kinderen nog een lekkere traktatie kregen. Daarna stond helaas alweer de laatste activiteit van onze jubileumweek op het programma. We kregen namelijk bezoek van de politieEr kwamen twee politieagenten dingen vertellen aan de kinderen. We maakte twee groepen, een groep buiten en een groep binnen. De groep buiten ging naar een echte politieauto kijken. De kinderen kregen uitleg over de auto en de uitrusting van de politie. De kinderen mochten zelfs nog even in de auto zitten. Dit was erg tof! De kinderen binnen kregen de mogelijkheid om een aantal vragen te stellen aan de politieagent. Dit kon van alles zijn. Er kwamen vragen over hoelang ze al bij de politie zat, wat ze het leukste vindt aan het werk en ga zo maar door. De kinderen vonden deze activiteit erg leuk en hebben hier nog de hele dag over doorgepraat. Na de activiteit was het tijd om de week goed af te sluiten met een koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Wat was het weer een topweek!!!! 

          



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches