Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Just dance, superbal en verstoppertje in het donker bij Sportstuif in week 21 - 2024

Maandag 20 mei
Gesloten wegens 2e pinksterdag. 

 

Dinsdag 21 mei 
Het lange weekend zit er weer op en wij begonnen we de week met een studiedag van De vuurvogel en Peelland. Toen alle kinderen bij sportstuif waren stond er een lekker bordje fruit klaar voor de kinderen. Na het fruit kregen de kinderen de ruimte om lekker vrij te spelen. Om 12:00 was het tijd om lekker te lunchen. De lunch was weer lekker opgepueseld en alle kinderen mochten nog even vrij spelen totdat we met zen alle de rest van de kinderen uit school gingen halen. Na het ophalen van de kinderen gingen we gezamenlijk fruit eten en ranja drinken. Het was nu wel tijd voor de activiteit! Deze moest helaas weer binnen plaatsvinden vanwege de regen, maar dat maatk bij Sportstuif niet uit want ook binne kun je actief bezig zijn. De activiteiten waren namelijk: just dance en fopbalBij Just Dance mochten de kinderen om de beurt een liedje kiezen waar ze vervolgens op gingen dansen. Als het liedje was afgelopen, mocht een ander kindje een nieuw liedje aanzetten. Bij fopbal We maakte een kring met een persoon in het midden. Diegene die in het midden stond kreeg een bal en de rest van de kinderen moest met de handen achter de rug gaan staan. Het kindje dat in het midden stond moest proberen de kinderen in de kring te foppen door net te doen alsof hij/zij gooide, deden de kinderen in de kring de handen achter de rug weg dan waren ze af en moesten gaan zitten. Gooide de persoon in het midden de bal wel dan moest je de bal vangen. Lukte dit niet, dan was je ook af. Wie blijft er als laatste over? Na de activiteiten kregen de kinderen een lekker koekje en was het weer tijd voor hen om naar huis te gaan.

          

Woensdag 22 mei 
Vandaag haalden we weer met veel enthousiasme en plezier alle kinderen van school op. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren, gingen we lekker met hen lunchen. Na de lunch kregen de kinderen de tijd om lekker vrij te spelen. Om 15:00 stond er een overheerlijk bordje fruit en een bekertje ranja klaar voor de kinderen. Wanneer alle kinderen de heerlijke lunch weer opgegeten hadden was het tijd voor een feestje! We hadden namelijk een jarige in ons midden die een superlekkere traktatie mee had genomen voor alle kinderen. Uiteraard gingen we eerst met z’n alle zingen en daarna kregen alle kinderen de traktatie. Eerst even de traktatie in de tas doen want het was tijd voor de activiteit. De activiteit van vandaag was overlooptrefbalWe maakte een groot vak waarbij de kinderen van de ene kant naar de andere kant moesten rennen. In het midden stond een tikker die moest proberen de kinderen tijdens het rennen af te gooien. Lukte dit dan moest het kind dat afgegooid werd een bal pakken en de tikker gaan helpen met de andere kinderen afgooien. Wie bleef er als laatste over?? Na de activiteit kregen alle kinderen nog een lekker koekje en voordat de kinderen het wisten, was de dag alweer voorbij en kwamen alle ouders de kinderen alweer ophalen.

          

Donderdag 23 mei 
We gingen vandaag weer met onze mooie blauwe auto’s op pad om alle kinderen op te halen van school. Toen dat gedaan was, stond er weer een lekker bordje fruit en een bekertje ranja voor de kinderen klaar. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. We speelden vandaag superbal en schipper mag ik overvaren. Bij superbal speelde we een trefbalspel waarbij iedereen voor zichzelf speelde. Werd je afgegooid dan moest je aan de kant gaan staan. Je moest goed opletten wie jou afgooide want als diegene af werd gegooid dan mocht je weer het veld in. De kinderen vonden de activiteiten erg leuk en wilde zelfs nadat de activieit klaar was nog doorspelenBij schipper mag ik overvaren stond er een kindje in het midden de rest ging op de achterlijn staan en het liedje van het spel zingen. Daarna mocht de tikker bepalen hoe de andere kinderen naar de overkant gingen, bijvoorbeeld: door te huppelen of te springen. Werd je getikt dan was je de nieuwe tikker. De kinderen vonden dit superleuk en deden allemaal erg goed mee. Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje, vrijspelen en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Een superfijne dag!

          

Vrijdag 24 mei 
Vandaag was alweer de laatste dag van de week. Die begon met het ophalen van alle kinderen van school. Toen we terugkwamen op de BSO, gingen we lekker boterhammen eten. Na het eten kregen de kinderen nog de ruimte om lekker vrij te spelen; er werd gevoetbald, getekend en nog veel meer. Nog even de laatste kinderen van school halen, fruit eten en ranja drinken, en zo was het alweer tijd voor de laatste activiteit van de week. De activiteit moet helaas binnen vanwege het weer maar dat hield ons niet tegen! We speelde verstoppertje in het donker. We maakte de BSO helemaal donker, een kindje was de zoeker en de andere kinderen moesten proberen zich zo goed mogelijk te verstoppen. De zoeker moest eerst 30 seconde tellen en moest daarna proberen alle kinderen binnen 5 minuten te vinden. De kinderen vonden dit fantastisch!!  Na de activiteit was het tijd om de week goed af te sluiten met een koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Wat was het weer een topweek!

          



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches