Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lacrosse, EHBO tikkertje en springkussens in week 40 - 2022

Maandag 3 oktober   

Weer een nieuwe week bij Sportstuif die begon met een heerlijk zonnig dagje. De kinderen werden vandaag uit school gehaald door onze pedagogisch medewerkers Luc, Desiree, Loes, Kim en Maxime. Een mooi groot team waarbij Maxime vandaag haar eerste werkdag had. Zij komt het team van Sportstuif Helmond versterken en jullie zullen haar zien op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Nadat we de kinderen uit school hadden gehaald begon de dag weer met gezamenlijk fruit eten en wat ranja drinken. Toen we klaar waren mochten de kinderen gelijk naar buiten want Luc en Loes stonden al klaar om de activiteit te geven. Dit keer hadden we twee verschillende activiteiten, eentje voor de oudste kinderen en eentje voor de jongste kinderen. Bij Luc speelde de oudste kinderen lacrosse. Er werden eerst tweetalen gemaakt waarbij de kinderen mochten proberen om de bal met de lacrossestick te gooien en te vangen. Dat was soms toch iets moeilijker als gedacht maar na een tijdje oefenen lukte het de meeste kinderen wel. Toen de kinderen het een klein beetje onder de knie kregen hebben we twee goals neergezet en teams gemaakt. De kinderen mochten proberen om de bal over de gooien en uiteindelijk in de goal te krijgen. Een wedstrijdje was nog best moeilijk maar wel leuk om te zien dat de kinderen goed samen speelde en erg fanatiek waren. De jongste kinderen speelde bij Loes het spel schipper mag ik overvaren. Een spel was de kinderen erg leuk vinden om te doen. Iedereen wilde graag een keer de schipper zijn en er werden leuke manieren bedacht om naar de overkant te moeten. Na de activiteiten waren de kinderen nog niet uitgespeeld en speelde we nog een aantal potjes buskruit.

 

Dinsdag 4 oktober   

Ook vandaag was het weer een heerlijk zonnig dagje. Hierdoor waren de kinderen gelijk buiten aan het spelen toen wij ze uit school hadden gehaald. Eenmaal compleet was het weer tijd voor het vaste fruit momentje en wat ranja. Na het fruitmomentje hadden de kinderen geluk want pedagogisch medewerker Loes was vandaag jarig! Loes had iets leuks bedacht voor haar verjaardag want de kinderen mochten zelf hun eigen snoepketting maken met verschillende snoepjes en zelfs chips! Dat vonden de kinderen natuurlijk super leuk. Daarna mochten de kinderen lekker naar buiten en was het tijd voor de activiteiten van vandaag. Bij  Loes speelde de kinderen een potje trefbal. Er werden twee teams gemaakt. Het doel was om de 3 pionnen van de tegenstander af te gooien of alle tegenstanders af te gooien. Als je af was gegooid mocht je aan de achterkant van het vak van de tegenstander gaan staan. Als het je lukte om vanuit daar iemand af te gooien dan mocht je terug. Maakte iemand van je team een vangbal, dan mocht je ook terug. Bij Luc speelde de kinderen twee verschillende tikspelletjes. Als eerste speelde ze EHBO tikkertje. Op de plek waar je getikt was moest je 1 hand houden en zo mocht je proberen iemand anders te tikken. Uiteindelijk zag dat er heel grappig uit en hadden de kinderen als snel door dat ze iemand op een moeilijke plek moesten tikken zodat degene niet meer zo snel kon lopen. Daarna speelde we nog slingertikkertje. Er was een tikker en wanneer je getikt was mocht je de hand van de tikker vasthouden en mocht je zo proberen de andere kinderen te tikken. Hoe meer kinderen er getikt waren hoe langer dat de slinger werd en hoe belangrijker het was dat de slinger goed samenwerkte. Nadat de kinderen hun handen hadden gewassen en een lekker koekje kregen waren ze nog niet uitgespeeld en werd er buiten nog van het zonnetje genoten, het was een heerlijke dag!

             

 

Woensdag 5 oktober   

De kinderen waren vandaag op tijd klaar met school waardoor we een gezellig lange dag met ze hadden bij Sportstuif. De dag begon met boterhammetjes eten. Daarna had Luc een leuke verassing voor de kinderen. Op het kantoor van Sportstuif liggen namelijk heel veel leuke materialen die wij als Sportstuif Helmond kunnen reserveren. Vandaag had hij 2 springkussens meegenomen en na de lunch hebben we deze samen met de kinderen opgezet. Het zonnetje scheen en de kinderen hebben heel de middag heerlijk gespeeld op de springkussens. Tussendoor hadden we even een pauze en hebben we fruit gegeten maar daarna werd er al gelijk weer op de springkussens gespeeld. Sportstuif Brandevoort was ook gezellig langsgekomen! En tegen het einde van de middag hebben we ook nog een aantal potjes buskruit gespeeld en voor we het wisten kwamen de eerste ouders alweer.

 

Donderdag 6 oktober   

De dag begon weer met het ophalen van de kinderen uit school. Door onze opvallende blauwe Sportstuif kleding weten de kinderen ons altijd makkelijk te vinden wanneer wij op de afgesproken plaats wachten op het schoolplein. Eenmaal compleet werd er eerst weer samen fruit gegeten. Dit keer mochten de activiteiten even op zich laten wachten want het was namelijk feest! Lars was vandaag 10 jaar geworden en had de kinderen getrakteerd op een lekker stukje cake. Daarnaast werd Zane morgen alweer 5 jaar en ook dat moest gevierd worden. Nadat er voor de jongens gezongen was kregen de kinderen van Zane een lekkere cupcake. Na al dat lekkers mochten de kinderen naar buiten voor de activiteiten van vandaag. Vandaag werd de groep weer opgedeeld in de oudere en jongeren kinderen. De oudste kinderen speelde weer Lacrosse. Na het oefenen van dinsdag ging het gooien en vangen van de bal met de lacrossestick al best goed. Na het oefenen met gooien en vangen werd de activiteit vandaag ook weer afgesloten met een wedstrijdje. Welk team lukte het om door middel van goed samenspel de bal in de goal van de tegenstander te krijgen? De jongste kinderen speelde vandaag bij Maxime een potje voetgolf. Ze mochten hierbij proberen om de bal in zo min mogelijk beurten bij de verschillende korven te krijgen. Het was erg leuk om te zien hoe goed de kinderen hun best deden en hoe veel plezier ze er in hadden. Ook vandaag was weer een heerlijk dagje met veel zon waardoor er ook na de activiteiten nog fijn buiten werd gespeeld.

     

 

Vrijdag 7 oktober    

En toen was de laatste dag van de week alweer aangebroken. Het zonnetje scheen weer volop dus er kon weer heerlijk buiten gespeeld worden. De dag begon met het ophalen van de kinderen en eenmaal compleet hebben we samen gelunched. De kinderen hadden weer van allerlei lekkere dingen op hun boterham. Na de lunch werd er lekker in het zonnetje buiten gespeeld. Toen de laatste kinderen uit school waren gehaald en we gezamenlijk fruit hadden gegeten was het tijd voor de activiteit van vandaag. De oudste kinderen speelde vandaag slagbal bij Maxime. Leuk om te zien dat de kinderen erg fanatiek meespeelde. De jongste kinderen speelde bij Luc verschillende tikspelletjes. Zo speelde ze onderzee tikkertje en knakworst tikkertje. Iedereen wilde wel een keer de tikker zijn waardoor er weer goed meespeelt werd en we lekker lang in het zonnetje hebben gespeeld. Het was weer een leuke week bij Sportstuif Helmond, op naar volgende week!



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches