Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Monopolytrefbal, steen papier schaar estafette en Chinese muur in week 38 - 2022

Maandag 19 september     

De nieuwe week bij Sportstuif Helmond begon weer goed. Gelukkig vielen de weersvoorspellingen van de buien wel mee en was het een heerlijke dag. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren hebben we eerst gezamenlijk fruit gegeten en wat ranja gedronken. Na het fruit momentje was het tijd voor de 2 verschillende activiteiten van vandaag. De ene groep begon bij Kim met vierdoelen voetbal. Hierbij werden er 5 teams gemaakt, 4 teams hadden iedere een eigen goal en het vijfde team begon als wissel. Wanneer er in jou goaltje werd gescoord mocht je wisselen met het team dat aan het wachten was.  De andere groep mochten starten bij Loes waar monopolytrefbal werd gespeeld. Hierbij werden er twee teams gemaakt en werd er gespeeld met de normale trefbalregels. Alleen mochten de kinderen tijdens dit potje trefbal proberen zo veel mogelijk punten te scoren. Afgooien was namelijk 5 punten, een vangbal was 10 punten en de pion omgooien was zelfs 20 punten. Aan het einde van de ronde mochten de teams kiezen of ze iets van de punten wilde kopen zoals een andere speler, afweren of een extra pion. Het team dat aan het einde van het spel de meeste punten had die won. De kinderen vonden de activiteiten leuk en deden goed mee,  hierdoor hadden ze wel een koekje verdiend aan het einde van de middag.

 

Dinsdag 20 september     

Vandaag was het weer een gezellig drukke middag bij onze sportieve opvang. Kinderen werden vandaag uit school gehaald door pedagogisch medewerkers Luc, Loes, Shanou en Desiree. Eenmaal terug op de BSO stond het fruit en de ranja al klaar waardoor de kinderen gelijk aan tafel konden. Het was vandaag weer een zonnige dagje dus na het fruitmomentje waren de kinderen alweer snel buiten te vinden. Voor vandaag stond als eerst de steen papier schaar estafette. Welk team kon de meeste punten halen door het vaakst in de laatste hoepel van de tegenstander te springen? De tweede activiteit was raak en haal trefbal. Hierbij speelde we een potje trefbal maar stonden er in beide vakken ook 3 grote pionnen. Wanneer een team een pion van de tegenstander raak gooide dan mochten ze deze in hun eigen vak zetten. Het team dat alle pionnen in hun veld had staan of het team dat alle spelers had afgegooid won. Na de activiteit speelde we buiten nog schipper mag ik overvaren en werd er binnen ook nog lekker vrij gespeeld.

 

Woensdag 21 september  

De dag begon vandaag met een studiedag van een van de basisscholen. In de ochtend speelde we verschillende spelletjes binnen en hebben we gevoetbald en getennist. Daarna hebben we wafels versierd en lekker opgegeten en hadden we binnen bij Sportstuif Helmond een kleine bioscoop gemaakt en samen een filmpje gekeken. In de middag was het tijd om de kinderen uit school te halen. Ze hadden allemaal weer een lekkere broodtrommel vanuit thuis meegekregen. Na de lunch hadden de kinderen tijd om vrij te spelen en werd er zowel binnen als buiten gespeeld. Nadat we met alle kinderen fruit hadden gegeten stonden er ook vandaag weer twee activiteiten op de planning. De ene groep mocht starten met het spel flipperkast. Bij dit spel mochten de kinderen een kring maken waarbij ze met hun gezicht naar buiten waren gedraaid, vervolgens mochten ze hun benen uit elkaar zetten en voorover buigen. Er stond een kindje in het midden van de kring en er was een bal in het spel. De kinderen mochten vervolgens met hun handen tegen de bal aan slaan en zo proberen degene te raken die in het midden stond. Wie kon het het langste volhouden in het midden zonder geraakt te worden? De andere activiteit was het samenwerkingsspel. Er werden twee teams gemaakt en beide teams kregen dezelfde materialen. De kinderen moesten hierbij proberen om met de materialen naar de overkant te komen zonder de grond te raken. Welk teams was al eerste aan de overkant? Iedere ronde werd het steeds moeilijker want de kinderen kregen steeds minder materialen. Leuk om te zien hoe de kinderen samenwerkte en het toch steeds voor elkaar kregen om de overkant te halen.  

Donderdag 22 september    

Vandaag werden de kinderen weer uit school gehaald met de Sportstuif bus en de Sportstuif auto. Eenmaal compleet bij de BSO stond het verse fruit en wat ranja alweer voor ze klaar. Toen de buikjes weer gevuld waren zijn we gelijk naar buiten gegaan voor de activiteiten. Bij Loes werd er Harry Potter tikkertje gespeeld.  De kinderen begonnen met hun handen voor de ogen. Loes mocht sommige kinderen aantikken op de schouder. Als je 1 tik kreeg dan was je Harry Potter (een bevrijder) en als je 2 tikken kreeg dan was je Voldemort (een tikker). De kinderen wisten dus nog niet wie de tikkers en wie de bevrijders waren toen het spel begon. Bij Kim werd het spel boompje wisselen gespeeld. Er lagen heel veel bomen (hoepels) in het veld. Iedereen mocht een hoepel uitkiezen om in te staan. Daarnaast was er 1 tikker en 1 loper. De loper mocht proberen niet getikt te worden door hard weg te rennen of door een boom in te nemen van een van de andere kinderen. Als dat gebeurde dan was degene die achter de boom stond (in de hoepel) de nieuwe loper en mocht de tikker degene proberen te tikken. Wanneer dit gelukt was dan werden de rollen omgedraaid. Na de activiteiten speelde we nog hoepeltikkertje en schipper mag ik overvaren en voor we het wisten waren de ouders er alweer om de kinderen op te halen.

Vrijdag 23 september    

De laatste dag van de week bij Sporstuif Helmond is alweer aangebroken. Gelukkig konden we de week afsluiten met een heerlijk zonnig dagje. Toen de kids uit school waren gehaald en bij Sporstuif aankwamen werd er ook gelijk buiten gespeeld. Eenmaal compleet was het tijd voor een gezamenlijke lunch en ook vandaag hadden we de kinderen weer allerlei lekkere dingen vanuit thuis meegekregen. Na de lunch werd al het sportmateriaal mee naar buiten genomen en hebben de kinderen heerlijk buiten gespeeld. Na het fruitmomentje was het tijd voor de activiteit van vandaag. We begonnen met levend kwartet. Hierbij werden er vier groepjes gemaakt en kreeg iedere groepje 4 verschillende kleuren pionnen. Ieder groepje mocht proberen om bij een andere groepje een pion weg te halen maar als je getikt werd dan moest je hem weer terugzetten. Welk team had als eerst 4 pionnen van dezelfde kleur? Na levend kwartet speelde we ook nog Chinese muur. De kinderen mochten hierbij proberen van de ene naar de andere kant te rennen zonder getikt te worden. Wanneer je wel getikt was mocht je in het midden van het veld in de muur gaan staan met de benen uit elkaar. Als er een kindje die nog niet getikt was door je benen kroop dan was je weer vrij. De kinderen vonden het super leuk en iedereen wilde wel vaker de tikker zijn. Wij hebben zo lang doorgespeeld dat de kinderen aan het einde van het spel helemaal moe waren. Aan het einde van de middag kregen de kinderen een lekker koekje en werd en nog even vrij gespeeld voordat de ouders kwamen. Een mooie afsluiter van weer een leuke week bij Sportstuif!



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches