Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Olympische spelen, acrogym en voetbaltoernooi bij Sportstuif in week 22 - 2024

Maandag 27 mei
Het weekend was weer voorbij en dat betekende dat de kinderen weer lekker bij Sportstuif mochten spelen. Nadat alle kinderen van school waren gehaald stond er een bordje fruit en wat ranja klaar voor de kinderen. Na het fruit eten gingen we met alle kinderen naar buiten voor een gezamenlijke activiteit namelijk: acrogym. We maakte vier verschillende groepen en de kinderen kregen tien mediakaarten per groep. Op deze kaarten stonden verschillende menselijke piramides die de kinderen moesten proberen na te bouwen. De kinderen vonden dit superleuk en deden vol enthousiasme mee. Ze gingen hier na de activiteit zelfs nog mee door. Toen alle kinderen naar binnen gingen kregen ze nog een lekker koekje en was de eerste dag van de week alweer voorbij. Een top begin van de week!

          

Dinsdag 28 mei 
Na het ophalen van de kinderen gingen we gezamenlijk fruit eten en ranja drinken. Na het fruit eten begonnen we aan de activiteiten. De activiteiten van vandaag waren trefbal en kwartetten. Bij trefbal maakte we twee teams en moesten de kinderen elkaar proberen af te gooien. Werd je geraakt dan moest even aan de kant gaan staan. Werd er een vangbal gemaakt of werd de bal in het goaltje gegooid dat achter in het veld stond, dan mocht iedereen van jouw team die af was terug het veld in. Als jouw team iedereen van de tegenstander af had gegooid dan had je gewonnen. We maakte vier teams, die allemaal vier verschillende kleuren pionnen kregen. De bedoeling was om vier dezelfde kleuren pionnen te verzamelen. Dit kon je doen door bij andere groepjes de pionnen te stelen maar je moest heel goed opletten want zodra je een pion vast had dan kon je getikt worden en moest je het pionnetje terugleggen bij het groepje waarvan je het pionnetje gepakt had. Het team dat als eerste vier dezelfde pionnetjes had die won! Na de activiteiten kregen de kinderen een lekker koekje en was het weer tijd voor hen om naar huis te gaan.

          

Woensdag 29 mei 
Vandaag haalden we weer met veel enthousiasme en plezier alle kinderen van school op. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren, gingen we lekker met hen lunchen. Na de lunch kregen de kinderen de tijd om lekker vrij te spelen. Om 14:00 vertrokken we naar Sportstuif Brandevoort voor een evenement waar onze kinderen voor uitgenodigd waren. Eenmaal aangekomen in Brandevoort kregen de kinderen de uitleg over de “olympische spelen”Er werden groepjes gemaakt van vijf kinderen. Er stonden verschillende spelen klaar namelijk, voetbal, La crosse, hockey, jeu de boules, pijl en boog schieten en ga zo maar door! De kinderen vonden het geweldig en deden allemaal vol enthousiasme mee. Tussen de activiteiten door was het tijd voor een kleine pauze waarbij de kinderen fruit gingen eten en ranja gingen drinken. Na de activiteit was het tijd om terug naar de Braak te gaan en kregen alle kinderen nog een lekker koekje. Voordat de kinderen het wisten, was de dag alweer voorbij en kwamen alle ouders de kinderen alweer ophalen.

          

Donderdag 30 mei 
Vandaag mochten de kinderen van de Wilhelminaschool de hele dag bij Sportstuif spelen. Toen alle kinderen gebracht waren kregen de kinderen een bordje fruit en een bekertje ranja. Na het fruit eten mochten de kinderen lekker vrij spelen. Om 12:00 was het tijd om lekker buiten op het veld te picknicken. Na de lunch nog even vrijspelen en daarna was het alweer tijd om met onze mooie blauwe auto’s op pad te gaan om alle andere kinderen op te halen van school. Alle kinderen waren opgehaald en stond er weer een lekker bordje fruit en een bekertje ranja voor de kinderen klaar. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. We speelden vandaag voetbaltoernooitje en tikspelen. Bij het voetbaltoernooi maakte we drie teams, twee teams in het veld en een team kreeg rust. We speelden twee minuten of één goal. Welk team had na alle potjes de meeste gewonnen? Bij tikspelen speelde we verschillende soorten tikspelletjes. We speelde WC-tikkertje, Sportstuiftikkertje en ga zo maar door. De kinderen vonden dit erg leuk en konden lekker hun energie hierin kwijt. Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje, vrijspelen en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Een superfijne dag!

          

Vrijdag 31 mei 
Vandaag was alweer de laatste dag van de week. Die begon met het ophalen van alle kinderen van school. Toen we terugkwamen op de BSO, gingen we lekker boterhammen eten. Na het eten kregen de kinderen nog de ruimte om lekker vrij te spelen; er werd gevoetbald, getekend en nog veel meer. Daarna gingen we nog even de laatste kinderen van school halen, fruit eten en ranja drinken. Na het fruit eten stond alweer de laatste activiteit van de week op het programma. We gingen met de hele groep superhelden levend stratego spelen. We deelden de groep op in tweeën en alle kinderen kregen een kaartje met verschillende superhelden erop. We hadden spiderman, Hulk, Batman en ga zo maar door! De kinderen konden doormiddel van elkaar te tikken tegen elkaar battlen op elk kaartje stond wat je kon verslaan, was je verslagen dan kan je naar de begeleider van je groep een nieuw kaartje halen. Wie had als eerste alle kaartjes van de tegenstander verzameld? Na de activiteit was het tijd om de week goed af te sluiten met een koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Wat was het weer een topweek!

          



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches