Sportstuif is een BSO op een toplocatie waar kinderen veel kunnen bewegen. Het team en de opvang van Sportstuif zijn superflexibel en heel betrokken bij de kinderen en hun ouders.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Rugby Clinic, flessenvoetbal en disco in week 20 - 2024

Maandag 13 mei 2024
Na het ophalen van alle kinderen van de scholen en het handen wassen, hebben we wat gedronken en fruit en groenten gegeten. Vandaag stond er op het programma een echte Rugby Clinic. Van een warming-up met ladderoefeningen (op de grond) tot aan tegen het stootkussen aanrennen. Er waren verschillende oefeningen die werden uitgelegd en alle onderdelen mochten ervaren worden. Eenmaal klaar met de activiteit, mocht iedereen handen wassen om een koekje te eten. Door de regen hebben we binnen spelletjes gespeeld waarna iedereen langzaam weer werd opgehaald.

     

Dinsdag 14 mei 2024
Een warme dag op de planning. Na het ophalen en fruit eten, zijn we aan de slag gegaan met de activiteit. Iedereen mocht zelf tweetallen maken om vervolgens met iedereen flessenvoetbal te spelen. De flessen werden gevuld met water en iedereen mocht zelf kiezen waar de fles op het veld kwam te staan. Iedereen was super fanatiek! Als je fles leeg was, mocht je hem binnen weer laten vullen en kon je een nieuw plekje gaan zoeken op het veld.

     

Woensdag 15 mei 2024
Weer een langere middag op de BSO. Na het ophalen van alle kinderen, gaan we onze handen wassen om ons brood te kunnen eten. Tijdens studiedagen neemt iedereen zijn brood van thuis mee wat we hier gezamenlijk opeten. Vervolgens is er ruimte om binnen vrij te spelen. Er was een idee om te tafeltennissen binnen, dit mag weleens binnen als het slecht weer is. Ook moesten onze busjes nodig door de wasstraat, er wilden zes helpers graag mee op pad! In de middag was het ontzettend slecht weer. Aan de ene kant van onze ruimte stond een kinderdisco opgebouwd en aan de andere kant deden we het spel krantenmeppertje. De kinderen mochten zelf kiezen waar ze aan mee mochten doen en natuurlijk kon er ook nog gewisseld worden. Aan het einde van de dag kregen de kinderen nog een rijstwafel of kruidkoek voor zij werden opgehaald.

     

Donderdag 16 mei 2024
Eenmaal alle blauwe Sportstuif bussen terug op de locatie met alle kinderen, hebben we onze handen gewassen en fruit gegeten. Op het programma stond het spel Superbal, altijd een populair spel op onze BSO. Alle kinderen staan in het veld. Iedereen mag de bal pakken en elkaar afgooien. Je mag niet lopen met de bal en je hoofd telt niet. Wordt je geraakt, dan moet je uit het veld én heel goed onthouden wie jou heeft afgegooid. Wordt diegene afgegooid, dan mag jij weer meedoen!

     

Vrijdag 17 mei 2024
Ook de vrijdag is een langere middag op de BSO voor de meeste kinderen. Eerst gaan we handen wassen en lunchen, daarna is er tijd om even vrij te spelen zowel binnen als buiten. Vervolgens hebben we nog wat kinderen opgehaald die later uit waren, hebben we onze handen gewassen en fruit gegeten. En toen was het al weer tijd voor de activiteit van vandaag. Deze keer twee activiteiten, één voor de oudere kinderen en één voor de jongere kinderen. De oudere kinderen hebben ‘stand in de mand’ gedaan: Iemand staat met de bal staat in het midden en de rest staat eromheen. Degene met de bal roept stand in de mand en de bal is voor “een naam” en gooit de bal omhoog. Alle deelnemers rennen weg van de bal, behalve degene waarvan de naam is genoemd. Wanneer Degene waarvan de naam werd genoemd de bal heeft en stop roept, stoppen de kinderen met rennen en gaan gespreid met hun benen staan. Degene probeert dan de bal bij een van de kinderen door de benen te rollen. Als dit lukt, is dat kind degene die in het midden moet staan. Met de jongere kinderen hebben we ‘Chinese Muur’ gespeeld. Na de activiteit hebben we onze handen gewassen en een koek gegeten. Langzaam werd iedereen opgehaald en hebben we onze binnenruimte omgetoverd tot bioscoop met een film voor alle leeftijden.

     



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches