Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif Helmond is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Speeltuin, Monkeytown en pionnenroof bij Sportstuif in week 23 -2024

Maandag 3 juni
Het weekend was weer voorbij en dat betekende dat de kinderen weer lekker bij Sportstuif mochten spelen. Nadat alle kinderen van school waren gehaald stond er een bordje fruit en wat ranja klaar voor de kinderen. Na het fruit eten gingen we met alle kinderen naar buiten voor de activiteit. De activiteiten van vandaag waren pionnenroof en het grote Pokémonspel. Bij pionnenroof maakte we twee teams, een team moest proberen alle pionnen bij de tegenstander af te pakken en het andere team moest proberen dit te voorkomen door alle kinderen die de pionnen wilde pakken te tikken. Werd je getikt dan was je af maar was je veilig aan de overkant zonder getikt te worden dan was de tikker af. Bij het grote pokémonspel waren er twee pokémontrainers die allebei een eigen vak hadden. Werd je getikt dan moest je in het vak gaan staan van de trainer die je getikt had. Welke trainer had de meeste pokémons in zijn of haar vak staan???  Toen alle kinderen naar binnen gingen kregen ze nog een lekker koekje en was de eerste dag van de week alweer voorbij. Een top begin van de week!

          

Dinsdag 4 juni 
De dag begon met een studiemiddag van groep één en twee van de vuurvogel. Toen de kinderen bij sportstuif aankwamen gingen zij lekker picknicken op het veld bij sportstuif. Na de lunch nog even vrijspelen en daarna was het alweer tijd om de andere kinderen van school te halen. Alle kinderen waren weer opgehaald en lekker aan het spelen bij de BSO en dat betekend dat het tijd was voor een lekker schaaltje fruit. Na het fruit eten begonnen we aan de activiteiten. De activiteiten van vandaag waren mierentikkertje en mens erger je niet. Bij mierentikkertje waren er twee tikkers. De tikkers moesten proberen om iedereen te tikken. Lukte dit dan moesten de kinderen op de rug gaan liggen. Als een ander kindje je terug op je buik draaide dan mocht je weer meedoen. Lukte het de tikkers om iedereen te tikken? Bij mens erger je niet hadden we doeltjes gemaakt met pionnen, de kinderen moesten allemaal hun eigen doeltje proberen te verdedigen terwijl de andere kinderen moesten proberen trefballen in het doeltje bij de tegenstander te gooien, lukte dit dan was diegene af en moest die wisselen met iemand die aan de zijkant stond te wachten.  Na de activiteiten kregen de kinderen een lekker koekje en was het weer tijd voor hen om naar huis te gaan.

          

Woensdag 5 juni 
Vandaag haalden we weer met veel enthousiasme en plezier alle kinderen van school op. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren, gingen we lekker met hen lunchen. Na de lunch kregen de kinderen de tijd om lekker vrij te spelen. Om 14:00 vertrokken we met alle kinderen naar de Leonardus speeltuin waar de kinderen lekker konden spelen. Ze gingen van de hele hoge glijbaan, speelde op het springkussen en hebben alle verschillende schommels uitgeprobeerd die daar aanwezig zijn. Sommige hebben zelfs een workout gedaan op alle fitness apperatuur die daar staat. we zijn niet voor niks Sportstuif! De kinderen vonden dit superleuk en konden er geen genoeg van krijgen. Tijdens het spelen konden de kinderen naar de tafel komen voor een bekertje ranja en een rijstwafel. Na de activiteit was het tijd om terug naar de Braak te gaan en kregen alle kinderen nog een lekker koekje. Voordat de kinderen het wisten, was de dag alweer voorbij en kwamen alle ouders ze alweer ophalen.

https://www.speeltuinleonardus.nl

          

Donderdag 6 juni 
Vandaag gingen we met onze mooie blauwe auto’s op pad om alle andere kinderen op te halen van school. Toen dat gedaan was, stond er weer een lekker bordje fruit en een bekertje ranja voor de kinderen klaar. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. We speelden vandaag Harry potter tikkertje en ik hou van Holland. Bij Harry Potter tikkertje hadden we twee tikkers en twee bevrijders. De tikkers moesten proberen om iedereen te tikken, werd je getikt dan ging je stilstaan op je plek maar de tikkers wisten niet wie de bevrijders waren. Was je af en werd je op je schouder getikt door een bevrijder dan mocht je weer meedoen. Wisten de tikkers na het potje wie de bevrijders waren? Bij ik hou van Holland werd er een hoepel gedraaid en tijdens het draaien werd een bal doorgegeven, viel de hoepel op de grond en had je de bal in je handen dan was je de tikker. Als je werd getikt dan moest je een lintje pakken en de tikker gaan helpen om de andere kinderen af te krijgen. Wie bleef er als laatste over?? Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje, vrijspelen en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Een superfijne dag!

          

Vrijdag 7 juni  
Vandaag was alweer de laatste dag van de week. Die begon met een studiedag van de Montessorischool. Toen de kinderen naar Sportstuif werden gebracht was het tijd om naar Monkeytown te vertrekken. Hier hebben we heerlijk gespeeld totdat het tijd was om de andere kinderen van school te halen. In de tussentijd had iedereen ook wel heel erg veel honger gekregen en dat betekende dat het tijd was voor de lunch. Na het eten kregen de kinderen nog de ruimte om lekker vrij te spelen; er werd gevoetbald, getekend en nog veel meer. Daarna gingen we nog even de laatste kinderen van school halen, fruit eten en ranja drinken. Daarna stond alweer de laatste activiteit van de week op het programma. We speelde slagbal en tikkertje. Bij slagbal moesten de kinderen een voetbal in het veld schoppen om vervolgens door de hindernissen bij de honken te komen. De kinderen vonden dit fantastisch en deden super goed mee. Bij tikkertje hadden we twee tikkers die iedereen moesten tikken. Werd je getikt dan moest je naar de zijkant. Stonden er drie kinderen aan de zijkant dan mocht de eerste weer terug het veld in. Na de activiteit was het tijd om de week goed af te sluiten met een koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Wat was het weer een topweek!

http://monkeytown.eu

          



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches