Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Speeltuin Helmond West, Nerfbattle en tikspellen in week 27 - 2023

Maandag 3 juli
De eerste dag van de op een na laatste week van school is weer aangebroken. De kinderen waren weer opgehaald door Sportstuif en het fruit was gesneden. Vandaag stonden lummeltje en de afvalrace op het programma. Deze zijn tijdens het fruit eten klaargezet door een medewerker. Lummeltje werd door de jongere kinderen gespeeld en afvalbal door de oudere kinderen. Naarmate de activiteiten bezig waren kwamen de medewerkers die lummeltje aan het uitvoeren waren er achter dat het voor de hele jonge kinderen toch wel een lastig spel is. Ze zijn dus ook overgestapt op een tik spel. Dit paste beter bij wat de groep op dat moment nodig had. Dit was dan ook een top keuze van onze medewerkers. De afvalrace begon eerst met het ontwikkelen van het balgevoel. Een aantal keer warm gooien om een goed gevoel te krijgen hoe hard en hoog je moest gooien om de bal in de korf te krijgen. De afvalrace liep een beetje anders dan normaal. Normaal ben je af als je mis gooit en kun je dus even niet meer meedoen. Bij Sportstuif willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen zo lang mogelijk iets leuks aan het doen zijn en daarom hebben we dit spel aangepast. Er waren drie korven en wanneer je twee keer in een korf gegooid had mocht je naar de volgende. Zo werd de afstand tussen de pion en de korf steeds groter en werd het spel dus ook steeds uitdagender. Het was weer een heerlijke dag vandaag.

               


Dinsdag 4 juli
De week is gisteren weer lekker begonnen. En ook vandaag hebben we er weer een mooie dag van gemaakt! We zijn begonnen met lekker vrij spelen direct nadat de kinderen uit school gehaald waren. De medewerkers hebben het fruit gesneden en de ranja klaar gezet aan de tafels. Na het handenwassen hebben we gezamenlijk lekker fruit gegeten. Na het fruit eten hebben we twee activiteiten gedaan: doelen trefbal en drie op een rij estafette. Allebei de activiteiten zijn goed verlopen en de meeste kinderen hebben veel plezier gemaakt. Oudste kinderen hebben meegespeeld met doelen trefbal en de jongste kinderen mochten drie op een rij estafette doen. Doelen trefbal is een leuk spel waar iedereen lekker actief aan mee kan doen omdat er 4 doelen zijn waarin gescoord kan worden. Er zijn 4 ballen in het spel waardoor er dus geen rustig moment is tijdens het spelen. Drie op een rij estafette is ook een hele happening. Doordat we een heel groot drie op een rij spel hebben staan vinden de kleine kinderen dit heel leuk om te doen. Na de activiteiten hebben we lekker een koekje gegeten en zijn we weer lekker vrij gaan spelen tot dat iedereen opgehaald werd.

                


Woensdag 5 juli
Weer een lange middag bij Sportstuif! We kunnen weer heel de middag lekker actieve spellen spelen. Vandaag kregen wij de uitnodiging om bij Sportstuif Beek en Donk mee te komen doen met de activiteit: nerfbattle. We zijn hier na de lunch naar toe gereden met 6 kindjes. De activiteit was heel erg leuk. De hele kantine was omgebouwd tot een waar nerfbattle veld. De tafels op de kant om achter te schuilen de stoelen door de hele ruimte verplaatst om als schuilplek te kunnen gebruiken. Er waren twee teams gemaakt en het doel was om de vlag van de tegenstander te vinden, dan had je de ronde gewonnen. Dat doel werd een beetje verwaarloosd omdat de kinderen het veel te leuk vonden om met de nerfgeweren op elkaar te schieten. Het was een zeer geslaagde woensdagmiddag activiteit. Bij Sportstuif de Braak hebben we het spel levend stratego gespeeld. Dit is een spel voor jong en oud omdat we de kaartjes zo hebben gemaakt dat je niet hoeft te lezen. De plaatjes die op de kaartjes staan geven aan wie je kan verslaan. Dus zelfs de jonge kinderen kunnen dit spel meespelen. Iedereen heeft weer lekker kunnen spelen vandaag. En natuurlijk heeft ook iedereen weer een lekker koekje gekregen nadat de activiteiten klaar waren. Op naar de volgende dag!

                


Donderdag 6 juli
De week zit er al weer bijna op want het is donderdag! Maar voordat het weekend begint kunnen de kinderen nog lekker een dag bij Sportstuif spelen. Vandaag staan de standaard dingen op de planning zoals fruit eten en de activiteiten. Vandaag hebben we weer twee activiteiten op de planning staan. Namelijk: Iemand is m niemand is m en tikspellen. We hebben de groep dus weer in tweeën verdeeld. Iemand is m niemand is m word altijd heel fanatiek gespeeld! Het elkaar afgooien en goed op moeten letten wanneer je weer terug in het spel mag zorgen ervoor dat iedereen heel goed mee speelt. Met de andere activiteit deden we allemaal verschillende soorten tikspelletjes. Iedereen kon zijn of haar energie lekker kwijt met deze spellen. We hebben een nieuwe kan met drinken zodat de kinderen met dit warme goed kunnen blijven drinken want als je zo hard aan het spelen bent is het belangrijk om goed te blijven drinken.

                


Vrijdag 7 juli
De laatste dag voor het weekend. De groep was redelijk klein vandaag en dat zorgde ervoor dat we vandaag een uitstapje hebben kunnen doen. We zijn lekker samen met onze collega’s van Sportstuif Brandevoort naar de Speeltuin Helmond west geweest! We hebben ons daar weer kostelijk kunnen vermaken op alle leuke speeltoestellen en glijbanen. Ook is daar een leuk water speel gedeelte en met dat warme weer hebben we daar dus heel goed gebruik van gemaakt. Zo is het weekend weer goed begonnen!

                

 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches