Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Superhelden, bootcamptikkertje en Super Mario Trefbal in week 19 - 2024

Maandag 6 mei 2024
Een nieuwe week op Sportstuif Helmond de Braak. Nadat iedereen op de locatie is gearriveerd, hebben we fruit gegeten en wat gedronken. Vandaag is er iemand jarig, reden voor een feestje! We zijn naar buiten gegaan en daar hebben we gezongen voor de jarige! Na het feestje was het tijd om de activiteit voor vandaag te doen: Levend Stratego: Superhelden variant. Iedereen deed ontzettend enthousiast mee en team Blauw heeft maar liefst 2x gewonnen. Na de activiteit was er ruimte om vrij te spelen, zowel binnen als buiten, totdat iedereen weer langzaam werd opgehaald.

 

Dinsdag 7 mei 2024
Een aantal kinderen hadden een studiedag, dus met die kinderen gingen we op pad in de ochtend, naar Monkeytown! Rond de middag weer snel terug naar de BSO om ook de andere kinderen op te kunnen halen. 
Met onze blauwe bussen, hebben we iedereen van school gehaald en naar de Sportstuif toegebracht. Eerst hebben we met ons allen fruit gegeten en daarna was het tijd voor de sportactiviteit van vandaag! Deze keer hadden we twee aparte activiteiten: één voor de oudere kinderen en één voor de jongere kinderen. De oudsten mochten ‘bootcamptikkertje’ gaan doen: Je staat allemaal in een cirkel en er is één tikker. Als je getikt wordt, ga je buiten de cirkel een bootcamp oefening doen: opdrukken, rondje draaien, jumping- jack, buikspieren, rondje rennen etc. De jongsten hebben ‘steen-papier-schaar-estafette’ gespeeld. Er is een halve cirkel en aan de uiteindes staan de twee teams. Springend ga je van hoedje naar hoedje tot je iemand van het andere team tegenkomt, dan speel je steen-papier-schaar. Als je wint, mag je verder springen anders moet je achteraan in de rij staan. Wie als eerste vijf spelers naar de andere kant heeft gekregen, wint de estafette!

  

Woensdag 8 mei 2024
De woensdag was weer aangebroken. Wanneer alle kinderen op de Sportstuif zijn aangekomen, hebben we onze handen gewassen en zijn we brood gaan eten. Na de lunch kregen de kinderen de tijd om vrij te spelen. Er werd met de klei gespeeld, getekend maar ook getennist en gevoetbald. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit; Super Mario Trefbal! Er zijn twee teams. Aan beide kanten staan drie pionnen op de grond. Achter die pionnen staat nog een basket. Als je iemand afgooit mag je een superkracht pakken; De drie superkrachten zijn een extra leven, afweren met de handen of een stukje in het veld van de tegenstander lopen. Drie manieren om te winnen zijn: 1. door alle tegenspelers af te gooien, 2. alle pionnen om te gooien of 3. als je alle drie de superkrachten hebt weten te verzamelen. De activiteit viel zo in de smaak, dat dit de rest van de middag is gespeeld tot iedereen weer werd opgehaald.

 

Donderdag 9 mei 2024 - Locatie gesloten
Hemelvaartsdag, vandaag was de Sportstuif gesloten.

Vrijdag 10 mei 2024
Alle scholen hadden een studiedag, dat betekent ruimte voor een uitje! In de ochtend kon iedereen vrij spelen. Na het fruit eten werden alle kinderen goed ingesmeerd en hebben we ‘Lekkerland, Viesland’ gespeeld! Iemand roept een gerecht of een ingrediënt. Als je het lekker vindt, ren je naar Lekkerland en andersom. Word je getikt? Dan mag jij in het midden staan! We hebben rond het middag uur boterhammen gegeten en daarna hebben we een verjaardag gevierd! Na het zingen voor de jarige, zijn we vertrokken naar de Leonardus Speeltuin. Eenmaal terug op de Sportstuif, kreeg iedereen nog een verrassing: een raketijsje! Tot iedereen werd opgehaald, kon er vrij worden gespeeld.

  



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches