Deze sportieve BSO is een aanrader. Mooie locatie en genoeg mogelijkheden om lekker buiten actief te zijn en gevarieerde groepsactiviteiten te doen. Laatst nog gezellig gaan bowlen!

Jos Jos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Opendag! Lasergamen, Buitenkeuken beitsen en Vlaggenverovertje in week 21-2024

Een nieuwe week bij Sportstuif Horst is aangebroken. In week 21 hebben we allemaal leuke activiteiten gedaan zoals: Opendag! Lasergamen, Buitenkeuken beitsen en Vlaggenverovertje.

Ben je benieuwd en wil je meer weten, lees dan snel verder!

Maandag 20 Mei

Het was Pinksteren, iedereen had lekker vrij!

Dinsdag 21 Mei

Na een lekker dagje vrij was het weer tijd om iedereen op te halen. Het plan was om lekker buiten te spelen maar er was regen, regen en nog eens regen. Als warming-up hebben we een stoelendans met zijn allen gedaan. Stopte de muziek dan moest je snel een stoel zoeken! Iedereen deed super fanatiek mee en er werd flink aangemoedigd in de finale. Er kon er maar één winnen en dat was onze Dylan! Hierna hebben we nogmaals het museum spel gedaan. Dit vonden de kinderen vorige week super leuk en ze wilde dit nog een keer spelen. 2 oudere kinderen hadden nog een andere variant van dit spel. Dit mochten ze zelf uitleggen aan de rest van de kinderen, goed opletten dus! Bij deze variant gaan de bewakers het museum in, alle beelden (kinderen) staan zo stil mogelijk en de bewakers lopen rond. De beelden proberen stiekem te bewegen zonder gepakt te worden. Ziet een bewaker jou bewegen? Dan ben je af! Degene die als laatste over blijft heeft gewonnen. Om de beurt mocht de winnaar één ander kindje kiezen om samen de bewaker te zijn.

Woensdag 22 Mei

Het midden van de week, er stond ons een gezellige middag te wachten! De woensdag was iets drukker dan normaal met wat ruilingen en een proefdag! Na lekker samen te hebben geluncht gingen we de Kasteelse Bossen in om vlaggenrovertje te spelen. Team Blauw en Team Rood gingen de bossen in om zo goed mogelijk hun vlag te verstoppen. Hij moest wel zichtbaar zijn uiteraard zodat de vlag wel te vinden was! Toen beide vlaggen verstopt waren was het tijd om te gaan zoeken! Wat waren deze goed verstopt onder de bladeren, achter en onder de boomstammen werd goed gezocht. Toen ineens had team rood de vlag gevonden wat hoger in de boom! De vlaggen werden nogmaals verstopt op een andere plek. De tweede ronde begon en er werd weer fanatiek gezocht, dit maal kwam team blauw met de vlag aanzetten! Met een leuke gelijk spel zijn we terug naar Sportstuif gelopen en iedereen heeft nog lekker vrij gespeeld.

Donderdag 23 Mei

Donderdag vroeg in de ochtend zijn er al spullen in onze loods in Asten opgehaald bij Sportstuif voor de opendag. Omdat we deze dus toch al hadden hebben we deze uiteraard vandaag ook al gebruikt! Het was vandaag lekker weer dus we hebben besloten om te gaan laser gamen in het bos en om verder te gaan aan onze mooie buitenkeuken waar we druk mee bezig zijn. We hebben de kinderen in 2 groepen verdeelt. Een groep kinderen ging mee de tweede laag op de buitenkeuken beitsen. Met 8 kwasten ging iedereen flink aan de slag en was de klus zo geklaard. Vele handen maken licht werk! De andere groep ging naar het bos laser gamen. In 2 teams namen ze het tegen elkaar op. Iedereen krijgt een geweer waar een kleur te zien is, rood of blauw, dit is jou team. Ook staan er op het geweer 3 streepjes. Dit zijn de levens. Je probeert op het andere team zijn geweer te richten en zo alle streepjes (levens) eraf te schieten. Zijn de “kogels” op dan moet je je geweer herladen! Na een tijdje hebben we de groepen gewisseld zodat alle kinderen beide activiteiten konden doen.

 

Vrijdag 24 Mei

Vandaag hadden wij een open dag! Om 14:00 gingen we met onze Sportstuif auto’s alle kinderen ophalen. Bij aankomst stond er al een mooie ballonnenboog en waren er buiten slingers. De kinderen vroegen zich af wie er jarig was. Met fruit eten hebben we uitgelegd dat er een open dag was en dat andere kinderen konden komen kijken hoe het er bij ons aan toe ging. We hadden speciaal voor vandaag lekkere aardbijen gehaald en wat ander fruit als normaal, wat was dit lekker! Sportstuif Tegelen is ook naar onze open dag gekomen om ons te vergezellen. Omdat het erg slecht weer was hebben we de overkapping omgetoverd tot lasergame baan en binnen de XXL games klaargezet zoals Jenga, 4 op één rij en Mikado. Na lekker te hebben gelasergamed, getekend en gespeeld was het tijd voor een waterijsje! Dat was uiteraard feest voor iedereen. Hierna was het tijd voor Sportstuif Tegelen om richting huis te rijden en werden de kinderen van Horst ook door de ouders opgehaald. Wij hopen iedereen die is komen kijken nogmaals te zien bij Sportstuif!

 



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches