Een super leuke BSO! Hier kunnen kinderen lekker de hele middag buiten spelen. Een hele leuke locatie in het bos, waar de kinderen zich goed uit kunnen leven. En waar de kinderen ook altijd heel blij van worden zijn de uitjes in de vakantie! Glowgolfen, naar Monkeytown of een leuke buitenspeeltuin, allemaal super leuk!

Marieke Marieke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Waterspellen bij Venray MHCV, Waterpolitie en de boeven en watertrefbal in week 26-2024

Een nieuwe week bij Sportstuif Horst is aangebroken. In week 26 hebben we allemaal leuke activiteiten gedaan zoals: Waterspellen bij Venray MHCV, Waterpolitie en de boeven en watertrefbal.

Ben je benieuwd en wil je meer weten, lees dan snel verder!

 

Maandag 24 Juni

Een nieuwe week is weer aangebroken. Dit was een week met veel verjaardagen. Vandaag vierde Joes zijn verjaardag bij Sportstuif, als traktatie had hij chips zakjes meegenomen die de kinderen direct mochten opeten. Vervolgens hebben we iedereen ingesmeerd en zijn we in het bos vlaggenverovertje gaan doen. Zo konden we lekker rennen in de schaduw zonder al te veel last van de felle zon te hebben. In twee teams gingen beide teams hun vlag verstoppen. Het was vervolgens aan het andere team om deze vlag zo snel mogelijk te vinden en naar de buut plek te brengen! Van te voren worden er bij dit spel wel duidelijke regels afgesproken over hoe ver we mogen komen en wat het verstop gebied is. Ook moet de vlag nog wel zichtbaar zijn, ze mogen de vlag bijvoorbeeld niet begraven! 

Nadat er veel vlaggen waren verstopt en gevonden zijn we in het bos nog een ander spel gaan doen boeventikkertje. Er is één kind de politie en die probeert alle boeven te tikken. Is er een boef getikt dan gaat diegene in de hoepel "gevangenis" staan. Zodra alle kinderen zijn getikt mag de politie een nieuwe politie aanwijzen en begint de volgende ronde. Hierna zijn we samen terug gelopen naar Sportstuif Horst om daar even uit te rusten. Vervolgens was er nog voldoende tijd voor de kinderen om lekker vrij buiten te spelen en een koekje te eten om 17:00. Toen stonden de eerste ouders alweer op de stoep en kon iedereen fijn naar huis!

 

Dinsdag 25 Juni

Dinsdag, vandaag stond verjaardag nummer twee op de planning! Dit keer was onze Nine jarig, ze is net bij Sportstuif Horst gekomen en mocht nu al direct haar verjaardag vieren. Nadat we al het fruit hadden opgegeten, ranja hadden gedronken en ons goed hadden ingesmeerd zijn we naar buiten gegaan om eerst de activiteit van vandaag te doen.

Eigenlijk stond er een trefbal variant op de planning maar in verband met het warme weer hebben we een soort water trefbal gedaan. Met sponzen moesten de kinderen elkaar afgooien, was je afgegooid dan ging je aan de zijkant bij jou team staan en proberen met een waterpistool iemand van het andere team te raken. Zodra je iemand raakte mocht je weer meedoen! Daarnaast had ieder team nog 3 pionnen staan. Ging één van de pionnen om van jou team? Dan mocht iedereen van het andere team weer meedoen!

Eenmaal de activiteit was afgelopen hebben we buiten gezongen voor Nine haar verjaardag en als traktatie konden we lekker afkoelen met een ijsje in de schaduw. Nadat we een tijdje buiten zijn met deze felle zon zoeken we altijd wat schaduwmomenten op zodat we niet de gehele tijd in de volle zon staan. Toen alle ijsjes waren opgegeten heeft iedereen nog lekker vrij gespeeld. Een deel van de kinderen ging in de schaduw op een rustige manier met elkaar stoeien, de eerste ouders kwamen alweer aangelopen en zo kon iedereen fijn naar huis toe gaan!

Woensdag 26 Juni

Woensdag, verjaardag nummer drie van deze week stond op de planning. Nadat we iedereen hadden opgehaald van school zijn we direct samen gaan lunchen. Onze Alexander was vandaag jarig! Nadat we ons eten ophadden hebben we direct voor Alexander gezongen en de traktatie uitgedeeld.

Omdat hij jarig was mochten hij en zijn broertje lekker vroeg naar huis en gingen de andere kinderen met onze blauwe auto’s mee naar Venray MHCV. In de auto aten de kinderen hun zakjes fruit lekker op en eenmaal aangekomen in Venray ging iedereen zich omkleden naar de badkleding. Bij Venray MHCV hadden ze waterspelletjes, denk hierbij aan een buikschuifbaan met opblaasbanden, een springkussen met glijbaan en een water springkussen. Ook waren er nog voldoende waterpistolen om op elkaar (en de begeleiders) te schieten.

Om de zoveel tijd hadden we even een pauze en moest iedereen in de schaduw zitten om even af te koelen en uit te zon te zitten. Op het einde kreeg iedereen een ijsje en erna was het alweer tijd om terug naar Sportstuif Horst te rijden.

Bij Sportstuif Horst kwamen de kinderen zelf met het idee om een muziek quiz te doen. Eén iemand deed een liedje opzetten en de rest moest raden wat de artiest en de titel van het liedje was. Zo hebben we de tijd nog snel om gekregen totdat alle papa’s en mama’s er alweer waren om iedereen op te halen.

 

Donderdag 27 Juni

Vandaag stond verjaardag nummer vier op de planning. Jur vierde vandaag zijn verjaardag bij Sportstuif Horst. Uiteraard moest iedereen eerst goed meezingen en kreeg erna iedereen een traktatie. Daarna gingen de kinderen zich eerst omkleden en deden we iedereen goed insmeren. Het was namelijk erg warm vandaag en het zonnetje scheen hard!

De activiteit van vandaag was een waterspel met de waterpolitie en de boeven. Bij dit spel staat de waterpolitie aan de zijkant van het veld met waterpistolen en sponzen de wacht te houden. De boeven moeten naar de overkant van het veld komen zonder geraakt te worden met de buit. Worden ze geraakt dan moet de buit in de blauwe hoepel. Worden ze niet geraakt dan gaat deze in de rode hoepel. Nadat alle buit op is wordt er geteld hoeveel er in de blauwe hoepel ligt en hoeveel in de rode hoepel. Degene met de meeste buit in de hoepel heeft gewonnen! Nadat alle kinderen aan de beurt waren gekomen als waterpolitie hebben we nog een groot watergevecht gehouden met alle kinderen en begeleiders die dat wilde. Er was hierna nog voldoende tijd om lekker op te drogen en zo was de dag alweer voorbij gevlogen!

 

Vrijdag 28 Juni

Vrijdag, de laatste dag van de week. Alle kinderen werden door onze blauwe Sportstuif auto’s opgehaald en iedereen had er zin in met het lekkere weer. Samen hebben we fruit gesneden en vervolgens samen aan tafel opgegeten.

Vervolgens zijn we lekker naar buiten gegaan om lekker vrij te spelen. In de buitenkeuken werd er lekker “gekookt” en met water gespeeld. Daarna was het tijd voor de activiteit, dit was vandaag een tikker variant met korfbal. Er is een tikker die zoveel mogelijk kinderen probeert te tikken. Ben je getikt dan wacht je langs de zijkant. Ook is er in het midden van het veld de kortbalgoal. Scoort iemand de bal hierin? Dan mag iedereen weer meedoen! Is iedereen af? Dan heeft de tikker gewonnen! Alle kinderen deden fanatiek mee en om de beurt mocht iedereen de tikker zijn! Al snel leerde ze dat ze niet alleen maar kinderen moesten tikken maar ook de korf moesten verdedigen omdat ze anders bijna nooit konden winnen.
Hierna was het tijd voor een koekje en was het alweer weekend, tot volgende week!

 



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches