Mijn kinderen zijn dol enthousiast over Sportstuif Horst!!

Marjolein Marjolein
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hockey, trefbal en minute to win it in week 51 - 2023

Maandag 18 december
Vandaag is de kerstmannenjacht van Sportstuif Horst van start gegaan. In heel Horst en Melderslo zijn in totaal 10 gouden kerstmannen verstopt. Je kunt tot en met 2 januari 2024 zoeken. Mocht je een kerstman gevonden hebben, laat het ons weten. Op de achterkant staat precies wat je moet doen. Je kunt er namelijk een leuke prijs mee winnen. Dus mocht je je vervelen in de kerstvakantie ga op zoek naar de kerstmannen en maak kans op een leuke prijs. Hieronder staan twee foto’s. Dit is een hint. In de buurt van deze foto hangt namelijk een kerstman! Heel veel succes!

  

Dinsdag 19 december
Op dinsdag hebben we nu de grootste groep kinderen. Na de vakantie zitten we bijna op 20 kinderen. We zijn dus flink gegroeid. We halen dus ook al met drie auto’s op. Zodra alle kinderen op de BSO zijn, is het tijd voor fruit. Samen eten en kletsen over de dag. Dit is altijd een fijn moment om met de kinderen te kletsen. Hierna was het tijd voor de activiteit. Vandaag was het weer vies weer dus speelde we weer onder de overkapping. Vandaag speelden we trefbal en dirigent. Bij trefbal was je af als je geraakt was en mocht je weer meedoen als je de bal te pakken kon krijgen terwijl je op de hurken zat. Zo kon iedereen mee blijven doen. Het bleek voor sommige nog wat moeilijk. We hebben namelijk grotere en jongere kinderen. Daarom speelden we nog een tweede spel, dirigent. Een iemand in de kring is de dirigent en geeft aan welke beweging de rest mag maken. Een persoon werd van te voren uit de groep gehaald en mag niet horen wie de dirigent is. Hij of zij mocht drie keer raden.

  

Woensdag 20 december
Vandaag stond de woensdagmiddagactiviteit op het programma. We organiseerde namelijk de Minute to win it. De kinderen die vorige keer op de BSO waren, hadden al geoefend. Maar gelukkig zaten er ook nieuwe opdrachten bij. Alle opdrachten waren maar één minuut en moesten zo vaak mogelijk uitgevoerd worden. Zo moest je bijvoorbeeld zo vaak mogelijk opstaan en gaan zitten, je jas aan en uit doen, cirkels op papier zetten, springen en stuiteren met de bal. We hadden opdrachten voor binnen én buiten. Na een uurtje werden de kinderen van de WMA opgehaald en bleven de kinderen op de BSO om nog wat spellen te spelen. Zo hebben we de rest van de middag lekker gekleurd en kwartet gespeeld.

  

Donderdag 21 december
Vandaag had het al de hele ochtend geregend en helaas was het in de middag net zo. Gelukkig worden de kinderen met de auto opgehaald en kwamen we redelijk droog aan op de BSO. De kinderen konden even vrij spelen voor we fruit gingen eten. Na het fruit was het tijd voor de activiteit. Vandaag hadden we een hockeyparcours onder de overkapping klaargezet. We moesten slalommen tussen de pionnen, rondjes draaien en scoren op de goal. Voor veel was hockey nieuw en even wennen maar wel heel leuk om te doen. We proberen ook allerlei verschillende sporten aan te bieden, zodat kinderen ook met verschillende sporten in aanmerking komen. Na de activiteit werd er binnen veel gekleurd en dingen gebouwd met Kapla. Een geslaagde middag weer!

  

Vrijdag 22 december
De laatste dag voor de kerstvakantie. Vandaag was het rustig op de BSO. Vaak besluiten we dan om naar een andere Sportstuiflocatie te gaan, of we plannen een uitje. Vandaag mochten de kinderen mee naar het paard van Laura om deze te verzorgen. We mochten het paard borstelen en wat lekkers geven. Voor sommige spannend en nieuw, maar het was heel erg leuk! Hierna ging de kerstvakantie echt van start. Bij deze willen wij iedereen hele fijne feestdagen en alvast een gelukkig, gezond en sportief 2024 wensen! Tot in het nieuwe jaar bij Sportstuif!

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches