Deze sportieve BSO is een aanrader. Mooie locatie en genoeg mogelijkheden om lekker buiten actief te zijn en gevarieerde groepsactiviteiten te doen. Laatst nog gezellig gaan bowlen!

Jos Jos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepeldans, bowlen en Chinese muur in week 35 - 2023

Maandag 28 augustus
De zomervakantie was vandaag toch echt voorbij. Zes weken lang konden de kinderen genieten van vakantie, Sportstuif en meer. Vandaag was het voor ons een spannende dag omdat er na de zomervakantie veel nieuwe kinderen gingen starten. Ook op maandag hebben we nu meer kinderen. Alle kinderen werden opgehaald van school en konden bij aankomst even lekker vrij spelen. Dat was ook wel nodig want de energie moest er even uit. Na het fruitmoment was het tijd voor de activiteit. Vandaag speelden we Chinese muur en kat en muis. Op maandag hebben we een mix van jongere en oudere kinderen maar deze activiteiten waren geschikt voor beide en zo konden we lekker met elkaar spelen. Na de activiteit konden de kinderen kiezen om binnen of buiten te spelen. Veel gingen een potje voetballen en andere binnen kleuren. Een geslaagde eerste dag van het nieuwe jaar!

  

Dinsdag 29 augustus
Op deze dinsdag hadden we al gelijk geluk met het weer. Het zonnetje scheen al zodra we de kinderen op gingen halen. Ook vandaag hadden we een mix van nieuwe kinderen en kinderen die al een tijdje op Sportstuif zitten. Dan is het extra leuk als het buiten lekker weer is om samen te spelen. Eerst aten we wat fruit en dronken we ranja, om vervolgens met de activiteit te beginnen. Op het programma stond hoepeldans en steen-papier-schaar estafette. Hoepeldans is in principe hetzelfde als stoelendans. Elke keer als de muziek stopt zorg je dat je zo snel mogelijk naar een hoepel rent. Steeds wordt er een hoepel weggehaald. Had je geen hoepel dan moest je heel even aan de kant. Gelukkig speelde we meerdere potjes dus kon iedereen vaker meedoen. Hierna speelden we steen-papier-schaar estafette. In twee teams werd er gestreden. Won je het potje dan mocht je door met springen tot je aan het eind was. Hierna ging iedereen naar binnen om een mooie kleurplaat te maken.

  

Woensdag 30 augustus
Op woensdag hebben we nu na vakantie ook wat kinderen die begonnen zijn bij Sportstuif. Elke dag komen er kinderen, wat wij natuurlijk heel leuk vinden. Helaas zat het weer vandaag niet mee. Maar daar hebben we een oplossing voor. Soms doen we dan een activiteit binnen en soms gaan we dan op uitstapje. Dat laatste was vanmiddag ook het geval. We gingen namelijk bowlen bij de Riet in Horst. Kinderen mochten zelf kiezen of ze met of zonder hekje wilde spelen. We waren met een klein groepje dus we konden allemaal vaak gooien! Bij terugkomst was het weer, weer een beetje opgeklaard. Gelukkig want dan konden we nog even naar buiten. Buiten speelden we tien tellen in de rimboe. We mochten overal buiten verstoppen, maar niet te ver natuurlijk anders konden we niet snel genoeg bij de teller zijn. Hierna hebben we binnen met klei gespeeld een boekje gelezen op de zitzak.

  

Donderdag 31 augustus
Sommige kinderen hadden deze week al een studiemiddag of studiedag. Dit was vandaag ook zo voor de kinderen van SOOOOL. Zij waren om 12:00 uur uit. Zij werden opgehaald van school en hebben bij Sportstuif hun lunch gegeten. Hierna mochten ze doen waar ze zin in hadden. Er werd geknutseld en met de klei gespeeld. Rond 14:00 was het alweer tijd om de andere kinderen te halen. Toen zij aankwamen, gingen we aan tafel om het fruit te eten. Gezamenlijk speelden we hierna buiten, ondanks het weer. Vandaag speelden we ren je rot. Een spel met drie antwoordmogelijkheden. Bij elke vraag had je even de tijd om na te denken over het antwoord. Werd er ‘ren je rot’ geroepen, dan moest je een keuze maken. Later mochten de kinderen zelf ook vragen stellen over zichzelf. Erg leuk want zo leerden we elkaar een beetje beter kennen!

  

Vrijdag 1 september
Ook deze laatste dag van de week zat het weer niet helemaal mee. Dit is voor ons geen probleem want dan organiseren we gewoon een leuke activiteit voor binnen. Vandaag hebben we dan ook schildpadden geknutseld. Van een bordje en verf en wat papier hebben we een hele mooie schildpad gemaakt. Later op de middag nog buiten gespeeld met allerlei materiaal wat we hebben om buiten te spelen. Voetballen, overgooien, op de klossen lopen en nog veel meer. Zo vloog deze week voorbij.

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches