Een super leuke BSO! Hier kunnen kinderen lekker de hele middag buiten spelen. Een hele leuke locatie in het bos, waar de kinderen zich goed uit kunnen leven. En waar de kinderen ook altijd heel blij van worden zijn de uitjes in de vakantie! Glowgolfen, naar Monkeytown of een leuke buitenspeeltuin, allemaal super leuk!

Marieke Marieke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kerstvakantie tweede week 1 - 2024

Maandag 1 januari
Vandaag was Sportstuif gesloten in verband met nieuwjaarsdag. Wij hopen dat jullie allen een goed uiteinde en een goed begin van het jaar hebben gevierd. Via deze weg willen wij jullie nogmaals een gelukkig, gezond en sportief 2024 wensen! Wij hebben zin in het nieuwe jaar waarin we hopen nog meer kinderen te mogen ontvangen op onze BSO. Daarnaast blijven wij allerlei activiteiten organiseren zoals peutergym, woensdagmiddagactiviteiten en nog veel meer. Hou vooral onze socials en samenbijsportstuif in de gaten voor meer informatie! Mocht u vragen hebben dan zijn wij altijd te bereiken via telefoon en mail (06-26358467 en horst@sportstuif.nl).

  

Dinsdag 2 januari
Na de feestdagen en de eerste vakantieweek begonnen we vandaag aan een nieuwe week. Helaas zat het weer ons niet mee. Het heeft de hele dag geregend. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. In de ochtend hebben we lekker binnen gespeeld. We hebben allerlei tekeningen gemaakt en spelletjes onder de overkapping gespeeld. Voetbal onder de overkapping is erg populair dus dat kon natuurlijk niet ontbreken. In de vakantie eten we altijd 2x fruit. In de ochtend en in de middag. Na het voetballen hebben we lekker ons fruit gegeten en wat gedronken. Hierna hebben de kinderen even voor zichzelf kunnen spelen. Gelukkig is er veel variatie in speelgoed. Van spellen tot knutselen en van bouwen tot kleien. In de vakantie wordt de lunch ook altijd door Sportstuif verzorgd. Het is gezellig om samen te lunchen. Kinderen kunnen zelf hun brood smeren en krijgen hulp waar nodig. Na de lunch was het gelukkig even droog en konden we naar buiten! Hier hebben we een bosbingo gespeeld. De kinderen kregen een kaart mee met allerlei voorwerpen uit bos die ze moesten zoeken. Ze zochten bijvoorbeeld naar een eekhoorn of een insect. Als je het gevonden had, dan mocht je dit van je kaart afstrepen. Zo konden de kinderen lekker hun energie kwijt. Na de bingo begon het helaas weer te regenen. Dus de rest van de middag zijn we lekker onder de overkapping en binnen gebleven.

  

Woensdag 3 januari
Ook vandaag was weer een druilerige dag, maar dat mocht de pret niet drukken. In de ochtend was het rustig en hebben we een potje gevoetbald onder de overkapping, het tik tak boem spel gespeeld en een mikspel gedaan. Bij tik tak boem zaten de kinderen in een kring. De timer werd op 2 minuten gezet. De eerste in de kring kreeg een kerstmuts op. Zodra de timer aan ging, begon het spel. Om de beurt werden er vragen gesteld. Bijvoorbeeld: “Hoe heet de oom van Donald Duck?”. Had je de vraag goed, dan mocht je de muts aan je buurman/buurvrouw geven. Was de vraag fout, dan kreeg je een nieuwe vraag, tot je een goed antwoord gegeven had. De timer liep ondertussen gewoon door. Ging de timer af terwijl jij aan de beurt was, dan was diegene even af. Zo speelden we heel wat rondes. De kinderen wilde zelfs meer vragen dus ondertussen nog wat extra vragen uitgeprint om het spel langer te kunnen spelen. Hierna was het wel tijd om even naar buiten te gaan. De kliko was net geleegd dus konden wij deze mooi gebruiken voor ons mikspel. De kliko stond open en op verschillende afstanden lagen dopjes. Je mocht zelf kiezen welke afstand je koos. Je mocht ook zelf kiezen hoe je de bal in de kliko kreeg. Dit kon gooien met een of twee handen of schieten natuurlijk. Uiteindelijk waren er zelfs bij die zeker 8 meter gehaald hadden, heel knap! Vandaag werden de kinderen vroeg opgehaald. Dus voor ons extra tijd om nog wat dingen achter de laptop te doen. Ook hebben we boodschappen gedaan voor de rest van de week en een prijzenpakket samengesteld voor de winnaars van de kerstmannenjacht! Zij hebben het ondertussen opgehaald en kunnen gaan genieten van hun prijs.

  

Donderdag 4 januari
Op donderdag was het een drukke dag. Om 07:30 uur waren de eerste kinderen al aanwezig. Iedereen moest nog een beetje wakker worden dus kozen ze ervoor om rustig met de loom bandjes te spelen. Langzaam aan druppelde de kinderen binnen. Zodra iedereen binnen was, kozen we ervoor een beetje eerder fruit te eten wat we hadden natuurlijk een leuke activiteit op de planning. Deze ochtend gingen we namelijk schaatsen. Sportstuif heeft de schaatsbaan in Horst gesponsord en in ruil daarvoor mochten we een keer komen schaatsen met een groep kinderen. Voor sommige was het de eerste keer schaatsen, anderen hadden het al vaker gedaan. Maar iedereen is het ijs opgegaan en heeft het geprobeerd. We zijn wel vaak op onze billen gevallen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een hele leuke ochtend maar na 1,5 uur waren de allerkleinste wel een beetje moe van het schaatsen. Bij terugkomst hebben we lekker geluncht met z’n allen. Daarna hadden de kinderen even tijd om zelf te spelen en konden wij de activiteit voor de middag klaar zetten. ’S Middags speelden we namelijk een winterbingo. Sam had allerlei kaartjes met plaatsen en een cijfer verstopt. In teams moest je op zoek naar plaatjes. Deze waren zowel binnen als buiten verstopt. Je moest als je een plaatje gevonden had naar binnen komen om het bij Sam te vertellen. Je moest wel het plaatje én het cijfer noemen, anders telde het niet. Er werd heel fanatiek gezocht en uiteindelijk zijn we meer dan uur bezig geweest om alles te zoeken. De kinderen hadden ze goed hun best gedaan dat ze na afloop nog iets lekkers kregen. Zo hebben wij ons prima vermaakt en de kinderen ook. Daarna ging iedereen lekker zelf spelen tot papa of mama hen op kwam halen!

  

Vrijdag 5 januari
Alweer de allerlaatste dag van de kerstvakantie. Volgende week mogen de kinderen weer naar school en gaat het ‘normale’ leven weer beginnen. De kinderen waren al vroeg aanwezig bij Sportstuif dus zodra het een beetje droog was, zijn we lekker naar buiten gegaan. In de ochtend hebben we kamelenrace en een mikspel met tennisrackets gespeeld. Kamelenrace kennen de kinderen goed. Met een pittenzakje probeer je steeds een hoepel verder te gooien, zo kom je steeds een stapje dichter bij het eindpunt. Wie als eerste bij het eind was, had gewonnen. Omdat ze het zo goed kennen, is er weinig uitleg nodig en kunnen we lekker lang spelen. Daarna probeerde we met de tennisrackets de bal in de hoepels te slaan. Dit was soms wel wat moeilijker maar iedereen heeft het wel goed geprobeerd. Zo krijgen de kinderen allerlei sporten aangeboden die ze normaal niet zo vaak zouden doen. In de middag zijn we met andere locaties van Sportstuif naar Venray gegaan om naar de voedselbank te gaan. Hier kregen we een rondleiding en uitleg wat de voedselbank precies is en waarom mensen soms naar de voedselbank gaan. Het is natuurlijk goed om te zien dat er ook mensen zijn die het minder breed hebben en dat we deze mensen kunnen helpen. Een heel leerzaam uitje. Het is natuurlijk heel iets anders dan Jump Xl maar de kinderen vonden het wel heel interessant. Zo sloten wij de dag en de week weer af. Op naar een nieuwe week vol leuke activiteiten!

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches