Deze sportieve BSO is een aanrader. Mooie locatie en genoeg mogelijkheden om lekker buiten actief te zijn en gevarieerde groepsactiviteiten te doen. Laatst nog gezellig gaan bowlen!

Jos Jos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lasergamen, iemand is hem niemand is hem en een tennis clinic in week 45 - 2023

Maandag 6 november
Het weekend vloog weer voorbij en wij stonden weer klaar voor een nieuwe week vol leuke activiteiten. Voor vandaag stond er een activiteit op de planning die altijd in de smaak valt bij de kinderen. We speelden namelijk lasergamen. Dit speelden we in twee teams. We spraken af waar we buiten allemaal mochten komen en alle pistolen waren opgeladen met de levens. We speelden een kwartier en keken hierna hoeveel levens iedereen nog over had. Het team met de meeste levens had gewonnen. Later gingen we even naar binnen vanwege het weer. Maar zodra het droog en donker was speelden we nog een ronde buiten. Dit was extra leuk omdat het al erg vroeg donker is. Een activiteit voor herhaling vatbaar!

  

Dinsdag 7 november
Op dinsdag hadden de kinderen van de Twister een studiedag. Een klein groepje kinderen was al vroeg op de BSO. In de ochtend speelden we binnen met de loom bandjes, speelden we spelletjes en maakten we mooie kleurplaten. Later op de ochtend hadden we een uitje naar de Riet in Horst voor een potje glowgolven. Voor de kinderen was dit de eerste keer en ze hadden er veel zin in! Hierna aten we op de BSO onze boterhammen en gingen we mee kinderen halen die vandaag wel naar school moesten. In de middag hadden we ook iets leuks op de planning. We kregen namelijk een tennisclinic van HTC Horst. Het waren allerlei tennisspellen om eens kennis te maken met tennis. Voor de kinderen nieuw en erg leuk!

  

Woensdag 8 november
Toen was de week alweer doormidden. De dagen vliegen voorbij als je het leuk hebt. In de ochtend hadden we peutergym in Sporthal de Berkel. Binnen sporten de peuters en oefenen zij op lopen, vangen, klimmen en klauteren. In de middag hadden we een klein groepje kinderen die om 12:30 uur klaar waren met school. Gezamenlijk aten we onze boterhammen en kletsten we over wat er die dag op school was gebeurd. In de middag regende het helaas, maar we hebben ons eerst binnen vermaakt met tekenen, spelletjes en lezen. Zodra het droog was gingen we erop uit. We gingen naar Beukenhof in America. Een speeltuin met een kleine kinderboerderij erbij. De kinderen hadden de dieren eerst nog niet gezien, maar zodra ze in beeld waren, waren ze er niet meer weg te slaan. Er was een groot konijn en een aantal varkens. De beukennootjes werden opgemaakt om ze te voeren. Helaas konden we hier een uurtje spelen en ging het weer regenen. Maar gelukkig konden we toch even lekker naar buiten!

  

Donderdag 9 november
Op deze donderdag hadden we een groep kinderen die erg verschilde qua leeftijd. We proberen bij Sportstuif de activiteit te splitsen of ze aan te passen dat iedereen mee kan doen. Vandaag speelden we een variant op iemand is hem, niemand is hem. In een groot vierkant werd een tikspel gespeeld. Er werd bijvoorbeeld geroepen ‘iedereen met rode schoenen is de tikker’. Had jij rode schoenen, dan mocht je tikken. Zo speelden we verschillende rondes. Je moest dus goed opletten of het over jou ging. Hierna speelden we nog lekker zelf buiten en kon iedereen doen waar hij/zij zin in had. De rest van de middag werd er binnen gespeeld. Er werd veel geknutseld en gekleurd. De printer had er druk met alle kleurplaten die geprint moesten worden.

  

Vrijdag 10 november
Vandaag gingen we een kijkje nemen op de open dag van Sporstuif Tegelen. Zij starten binnenkort met de opvang en vandaag was er van alles leuks te beleven. We speelden XL-games, sprongen op de springkussens en konden binnen ook lekker kleuren of knutselen. Leuk voor de kinderen om ook eens een kijkje te nemen op verschillende locaties. Het ziet er overal anders uit, hebben andere spulletjes en zo leren we ook met andere kinderen spelen. Een leuke en leerzame dag dus!

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches