Deze sportieve BSO is een aanrader. Mooie locatie en genoeg mogelijkheden om lekker buiten actief te zijn en gevarieerde groepsactiviteiten te doen. Laatst nog gezellig gaan bowlen!

Jos Jos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lekkerland-viesland, rond de tafel en het postbussenspel in week 5 - 2024

Maandag 29 januari
Vandaag beginnen we weer aan een nieuwe week, dat betekent weer een nieuwe week vol plezier op de BSO. Laura, Maxime en Ard stapte vandaag weer in om alle kinderen bij de scholen op te halen om een middag vol plezier te beleven bij sportstuif. Nadat alle kinderen het fruit op hadden was het tijd voor de buiten activiteit. Vandaag hadden we een heel simpel spelletje, namelijk lekkerland-viesland. Het spel ging als volgt; je hebt een veldje met aan de ene kant lekkerland en aan de andere kant viesland, en in het midden heb je een tikker. De tikker noemt steeds etenswaren, als die kinderen dit lekker vonden moesten ze in lekkerland staan en als ze het vies vonden in viesland. Zo moesten de kinderen steeds heen en weer rennen en kon de tikker hen proberen af te tikken. Dit vonden alle kinderen erg leuk, wat een simpel spel waar niet veel materiaal voor nodig is ook te weeg kan brengen. Toen was het tijd om binnen vrij te spelen, en te wachten tot de klok op 5 sloeg voor een lekker koekje.

  

Dinsdag 30 januari
Vandaag waren er 2 nieuwe kinderen op de BSO en hadden we weer leuke activiteiten in petto. We besloten er vandaag voor om de kinderen op te splitsen, vanwege de vele kinderen en de leeftijdsverschillen. Zo blijven de spellen voor alle kinderen ook leuk. Voor de oudere kinderen hadden we een heel leuk spel namelijk rond te tafel en dit spel ging als volgt; we hadden een muurtje gebouwd van banden voor in het midden. Aan allebei de kanten van het muurtje staat een team, de kinderen moesten de bal naar het andere team slaan, gooien en schoppen en de bal mocht maar een keer aan je eigen kant stuiteren. Dit werd goed ontvangen bij de kinderen. Bij de kleinere kinderen hebben we verschillende tikspellen gedaan, deze werken altijd goed bij de kleintjes. 

  

Woensdag 31 januari
Vandaag hadden we 5 kinderen, maar er kwamen ook nog 2 kinderen voor de middag activiteit dit maakt samen 7. Vandaag stond levend master mind op de planning. Dit is hetzelfde als mastermind zoals je het kent van het bordspel maar deze variant is met op en neer rennen en het onthouden door het op te schrijven op een A4tje. Alle kinderen deden erg fanatiek mee, en het was ook erg leuk om te zien dat de kinderen van de BSO leuk samen speelde met de kinderen die kwamen voor de middagactiviteit.Na de middag activiteit was er nog even tijd om vrij buiten te spelen voordat de eerste kinderen op werden gehaald. 

  

Donderdag 1 februari
Vandaag hadden we twee toffe spellen voor de middag activiteit, namelijk vuur, water en spons en nog een spel namelijk het postbussenspel. Het eerste spel ging als volgt; we hadden 5 verschillende kleuren blikken verstopt. We hadden twee teams die telkens een nieuwe envelop moesten halen bij Maxime of Ard, en ze moesten de envelop en het blik doen met de dezelfde kleur als de envelop. Het team wat de enveloppen als eerst op had won.Daarna hebben we 2 potjes vuur, water en spons gedaan, dit spel is vergelijkbaar met steen, papier, schaar. De een verslaat de ander. Iedereen krijgt een kaartje, je moet vervolgens andere kinderen tikken in de hoop dat je ze verslaat met je kaartje. Als dat lukt mag je het kaartje van je tegenstander pakken, wie aan het eind van het spel de meeste kaartjes heeft wint. Dit vonden alle kinderen erg leuk.

  

Vrijdag 2 februari
Vandaag is Laura druk bezig geweest met het spelen samen met een kindje. Eerst even lunchen en dan tijd om naar buiten te gaan. Ze hebben samen geklommen in de bomen, maar dat was niet het enige wat ze buiten hebben gedaan. Ze hebben namelijk ook samen een balletje getrapt. Toen ze eenmaal binnen waren was het tijd om iets te knutselen. Maar niet zomaar iets, namelijk iets voor Maxime omdat ze binnenkort met zwangerschapsverlof gaat. Toen het knutselwerk klaar was kwamen de ouders binnenlopen om het kindje op te halen. Toen was het ook voor Laura tijd om het weekend in te gaan.

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches