Een super leuke BSO! Hier kunnen kinderen lekker de hele middag buiten spelen. Een hele leuke locatie in het bos, waar de kinderen zich goed uit kunnen leven. En waar de kinderen ook altijd heel blij van worden zijn de uitjes in de vakantie! Glowgolfen, naar Monkeytown of een leuke buitenspeeltuin, allemaal super leuk!

Marieke Marieke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Paardrijden, trefbal en ABC-spel in week 39 - 2023

Maandag 25 september
Op maandag hebben we een gevarieerde groep. Er zijn wat oudere kinderen maar ook nog kinderen die erg jong zijn. We proberen dan altijd de activiteit aan te passen zodat iedereen mee kan doen. Zo speelde we vandaag het ABC-spel.

Bij dit spel is er één tikker. De tikker gaat in zichzelf het alfabet opnoemen. Een persoon uit de groep mag ‘stop’ roepen. Bij stop roept de tikker de letter waar hij/zij gebleven was. Bijvoorbeeld de letter ‘K’. Iedereen moet dan een woord bedenken met de letter K. Lukt dit dan mag je vrij oversteken, zo niet dan mocht je getikt worden. Was je getikt dan werd je de tikker. De grotere konden zelf woorden bedenken en bij de jongere hielpen we een handje. Daarna speelden we nog een potje lekkerland-viesland. Een spel wat jong en oud mee kan spelen.


  

Dinsdag 26 september
Op dinsdag hadden we wat materiaal uit de loods geleend. Zo leren de kinderen ook andere sporten kennen. Vandaag speelden we knotshockey. Met een bal en een stick met een grote knots hebben we allerlei spellen gespeeld. De eerste variant was een estafette spel waarbij er in twee teams gestreden werd. Hierna speelden we een partij knotshockey. In twee teams speelden we tot de 5 punten. De stick mocht niet hoger dan de knieën en voor de rest mocht je de bal zo vaak raken als je wilde. In het begin een beetje wennen aan de grote knots maar later werden er mooie goals gescoord!

  

Woensdag 27 september
Deze ochtend hadden we weer een peutergymles. Vandaag stond in het teken van ballonnen. In de ochtend hadden we al flink ballonnen geblazen. Er waren allerlei spellen zoals de ballon hooghouden met een tennisracket, de ballon door de hoepels gooien en de ballon naar de overkant brengen op een krant. Ook speelden we nog even met de parachute. Alle ballonnen mochten erop gelegd worden en de kinderen maakten zoveel wind dat de ballonnen eraf waaide. Later kreeg iedereen zijn ballon ook nog mee naar huis. Voor de middag stond er een woensdagmiddagactiviteit op het programma. We hadden een bootcamp klaargezet op het veld. Daarnaast gingen we ook buiten de poort waarbij de kinderen allerlei opdrachten kregen. De kinderen op de BSO hadden deze keer geluk want zij mochten met Laura gaan paardrijden. Zij mochten lekker rijden maar moesten natuurlijk ook het paard verzorgen door middel van borstelen en belonen. Voor ze weg gingen kreeg het paard nog wat lekkers!

  


Donderdag 28 september
Donderdag speelden we tienbal. In twee teams probeer je over te gooien tot je in totaal tien keer hebt overgegooid. Is dat gelukt dat heeft dat team een punt. Het werd nog moeilijker gemaakt door de kring groter te maken. Daarna speelden we nog een spelletje trefbal. Bij deze vorm van trefbal moest je gaan zitten als je afgegooid was. Werd degene afgegooid waar jij door afgegooid was, dan mocht je weer meedoen. Zo bleef het spel lang leuk. Ook hier konden jongere en oudere kinderen samen spelen.Hierna speelden de kinderen nog lekker lang buiten. Binnen werd er flink gekleurd op de zelf gekozen kleurplaten.

  

Vrijdag 29 september
Vandaag hadden we geen kinderen op de BSO. Dan werken we aan andere activiteiten die in het komende jaar georganiseerd gaan worden. Zo hebben we maandelijks een woensdagmiddagactiviteit. De eerst volgende activiteit is woensdagmiddag 25 oktober. Normaal is dit bij ons op locatie, maar nu is het een keer op het schoolplein van basisschool de Twister in Horst. Op deze middag organiseren we een ‘Expeditie Sportstuif’ met eetproeven, Archery tag en andere proeven die lijken op Expeditie Robinson. Mocht je zin hebben, meld je aan via samenbijsportstuif.nl/horst. We zijn er op woensdagmiddag 25 oktober van 15:00-16:00 uur op het schoolplein (Gebroeders van Doornelaan 25 in Horst).

Daarnaast hebben we nog een leuk nieuwtje. Na de herfstvakantie krijgen we er een nieuwe medewerkster bij in Horst. Melanie zal ons team komen versterken en zal aanwezig zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag. Wij kijken er naar uit om samen te gaan werken!



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches