Een sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Iedere dag worden er buiten sporten en spellen verzorgd maar kunnen ze daarnaast ook binnen creatief bezig zijn met onder andere knutselen!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Postbussenspel, mierentikkertje en boksen in week 40 - 2023

Maandag 2 oktober
September is weer voorbij en de R is weer in de maand. Gelukkig is dat aan het weer nog niet te merken. Het was namelijk heel lekker weer om buiten te spelen. Vandaag splitste we de groep in tweeën en speelde we dus ook twee spellen. De ene groep begon met mierentikkertje. De andere groep speelde een quizspel waarbij je naar de goede antwoorden moest rennen. Bij mierentikkertje was het de bedoeling dat je op je rug ging liggen wanneer je getikt was. Twee andere mochten je dan bij de armen en benen voorzichtig optillen. Een klein stukje was voldoende om weer mee te mogen doen. Mieren werken namelijk altijd samen, iets wat we bij Sportstuif ook graag zien natuurlijk!

  

Dinsdag 3 oktober
Vandaag hadden we weer een activiteit vanuit de loods geleend. Zo kunnen de kinderen elke keer weer nieuwe sporten ontdekken. Vandaag stond in het teken van boksen. We begonnen met een warming-up waarbij we allerlei soorten stoten uitgelegd kregen. Daarna mochten we in tweetallen aan de slag om die stoten te oefenen. Om de beurt mochten ze op het kussen stoten. Als afsluiting stonden er een heleboel kinderen in een rij met een kussen. Degene met de handschoenen aan mochten dan bij iedereen 10x slaan om vervolgens door te lopen naar de volgende. Zo hebben we veel kunnen oefenen!

  

Woensdag 4 oktober
Op woensdag starten we de dag met de peutergym. Vandaag en aankomende week is het nog op het veld maar daarna wordt de peutergym in de gymzaal gegeven. Het veld was een beetje nat, maar met de laarzen aan ging het prima. We speelden spellen met de bal, gingen over het parcours en sprongen tijdens het zaklopen. Op het eind speelde we nog het postbussenspel. Erg leuk want alle kindjes gingen bewust op zoek naar de juiste kleuren. ’s Middags hebben we eerst de dieren verwend vanwege dierendag. De geitjes in de wei kregen wortels en radijsjes. Hierna speelde we nog even in het bos en ook vandaag gingen we lekker boksen. Uiteindelijk hebben we zelfs een beetje kunnen sparren tegen elkaar.

  

Donderdag 5 oktober
Soms blijven we op een middag op de locatie of gaan we op uitstapje. Wij hebben bij Sportstuif Horst het voordeel dat we ook dichtbij de Kasteelse Bossen zitten. Zo kunnen we ook gebruik maken van het bos. Daar speelden we vandaag politie, politie hoe laat is het? En het postbussenspel. Terwijl de kinderen het eerste spel speelden werden de postbussen goed in het bos verstopt. De kinderen wisten niet waar ze postbussen lagen en moesten dus echt goed zoeken om ze te vinden. Hierna hebben we nog even lekker vrij in het bos gespeeld. De een balanceerde over de grote omgevallen boom en de ander zocht de grootste stok. Zo hadden wij een lekker middagje in het bos!

  

Vrijdag 6 oktober
De laatste dag van de week was alweer aangebroken. Vandaag besloten we om lekker naar de speeltuin te gaan. In de omgeving zijn heel veel leuke speeltuintjes in de wijk. Zo nu en dan gaan we hier eens naar toe. Vandaag was het daar ook prima weer voor! Daarnaast hebben we binnen nog gekleurd en mooie dingen gemaakt met strijkkralen. Zo sloten wij de week weer af en hebben we alweer zin in de week die komen gaat.

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches