Een sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Iedere dag worden er buiten sporten en spellen verzorgd maar kunnen ze daarnaast ook binnen creatief bezig zijn met onder andere knutselen!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Rundje um ut hundje, apenkooi en leeuwenspel in week 16 - 2023

Maandag 17 april
De eerste dag van de week begon voor ons achter de laptop. De meivakantie komt eraan en daar moeten altijd dingen voor geregeld worden. Daarnaast hebben we elke woensdag een woensdagmiddagactiviteit. Dit doen wij ook in de maanden mei en juni. Dus hou elke woensdagmiddag vrij en kom van 15:00-16:00 lekker bewegen bij Sportstuif Horst. Op de poster kun je zien welke activiteiten er op de planning staan! Ook hebben we vandaag weer geflyerd. Hebben jullie onze flyer al in de bus gehad?



Dinsdag 18 april
Wat was het zonnetje lekker! Toen de kinderen uit school waren hebben we eerst fruit en groente gegeten met een beker ranja. We hebben gekletst over de verjaardag van broertjes en zusjes en natuurlijk over de koningsspelen op school! Ze hebben er veel zin in. Toen alles op was, zijn we lekker naar buiten gegaan. Vandaag deden wij bootcamp! We sprongen door de autobanden, kropen onder het zeil, zigzagde door de pionnen, rolden over het gras en nog veel meer! Na de activiteit hebben we spellen gedaan zoals kinder jeu de boules en het leeuwenspel. Bij het leeuwenspel is 1 kind de leeuw. De leeuw vind vleesjes lekker. De andere kinderen proberen de vleesjes (pittenzakken en lintjes) naar de andere hoepel te brengen zonder getikt te worden. Want als je word getikt, dan is het vleesje voor de leeuw. Wie de meeste vleesjes heeft, had gewonnen.

  

Woensdag 19 april
Vandaag hebben wij geholpen bij de slotdag van Rundje um ut hundje. Op 29 april is de wedstrijd door het centrum van Horst waar kinderen een afstand mee kunnen lopen. Om te oefenen organiseren ze bij de Peelrunners oefendagen zodat de kinderen goed voorbereid aan de wedstrijd kunnen beginnen. Deze woensdag was de slotdag en die hebben ze groot uitgepakt! Zo was er een stormbaan springkussen waar er gestreden werd om de winst. Maar er was ook een urban parcours met allerlei obstakels; door een tractorband, over de tafels en door de speedladder. Voordat we daaraan begonnen, werd de warming-up gedaan. In een grote cirkel deden we allerlei oefeningen zoals planken, rennen op de plaats en balansoefeningen. Als laatste mocht iedereen nog zijn of haar afstand lopen die hij of zij gaat lopen. Er werd hard gerend en iedereen deed goed zijn best. Het zonnetje scheen lekker dus de kinderen hebben zich goed vermaakt. Ze gingen met rode wangen naar huis, helemaal klaar voor de wedstrijd van aankomende zaterdag. Voor iedereen die meeloopt: héél véél succes!

  

Donderdag 20 april
Vandaag zag iedereen er kleurrijk uit! Want de kinderen hadden de koningsspelen. Met onze blauwe auto van Sportstuif Horst haalden wij de kinderen uit school. In de auto vertelden de kinderen welke spellen ze allemaal hadden gedaan. De kinderen hadden als heel wat beweging gehad vandaag dus wilden ze eerst even uitrusten. Na het fruitmoment zijn we daarom eerst gezelschapspellen gaan spelen zoals doolhof, dokter bibber en five little fish! Toen de kinderen weer energie hadden, zijn we eerst lekker naar buiten gegaan want de zon was er weer.  Hier speelden we spellen zoals knakworst tikkertje, een race met steppen en we chillen lekker in het gras. Als ik op het gras lig komen en hele mooie wolken voorbij, welke figuren zie jij in de wolken? Na het buiten spelen wouden de kinderen heel graag apenkooi spelen. Dit hebben we binnen gedaan! Leg wat hoepels, pionnen en lintjes op de grond en de apenkooi is klaar! Kinderparticipatie binnen onze BSO vinden wij erg belangrijk. Zo kunnen de kinderen mee denken over de activiteiten die we doen bij Sportstuif Horst en beleven ze er nog meer plezier in! Want hoe tof is het als je ideeën worden uitgevoerd!

  

Vrijdag 21 april
De laatste dag van de week was weer aangebroken. Deze week vloog voorbij. Vandaag wordt er nog even hard gewerkt aangezien komende week de meivakantie begint. Twee weken lang zijn de kinderen welkom bij Sportstuif. In de vakanties is Sportstuif Horst van 07.30-18.30 uur open. Je vraagt je misschien af wat we allemaal op zo’n vakantiedag doen. Tijdens de vakanties proberen we altijd zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Dit kan op locatie zijn, bij een andere vestiging of een uitje ergens naartoe. Bij zo’n uitje kun je denken aan een speeltuin, Jump XL, bowlen en midgetgolven. Je kunt het zo gek niet bedenken, alles om de dag zo leuk mogelijk te maken. Op zo’n dag eten we ook twee keer fruit eten we ’s middags brood en dit allemaal geregeld door Sportstuif. Zo hoeven ouders in de vakantie niet te stressen met brood smeren voor de middag, dat regelen wij. Voor volgende week staat er ook weer een leuke woensdagmiddagactiviteit op de planning! Zorg dat je daarbij bent. Woensdag 26 april van 15:00-16:00 uur bij Sportstuif Horst!



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches