Our son goes to Sportstuif and we are. very happy to have chosen this. The BSO is situated in the DBS football campus and for a center that focuses on lot of sorts, this is a very good location with a lot of space.The staff here give a lot of attention to keep the kids involved and unlike some of the other BSOs, the emphasis is on playing a lot of outdoor games. When the weather does not permit, the kids play a lot of board games or table tennis indoor. The staff are very friendly and are always there to help. Right from the intake, we felt welcome at this center. Good job folks!

Shankar Shankar
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsvakantie, thema beroepen in week 8-2023

Maandag 20 februari

De carnavalsvakantie is aangebroken! En dat betekend dat iedereen lekker verkleed naar Sportstuif mag komen vanaf 7:30 in de ochtend. Deze week beloofd het vrij druk te worden, want er zijn veel aanmeldingen binnen gekomen. Deze week staat in het thema van beroepen en vandaag hebben de activiteiten allemaal te maken met de politie. In de ochtend speelden we met de kleinste kinderen politie en boefje. Er wordt een veld uitgezet met daarin een gevangenis. Alle boeven zijn uit de gevangenis ontsnapt en de politieagenten (tikkers) moeten ze weer vangen. Als je getikt bent, moet je naar de gevangenis. Met de oudere kinderen speelden we een invulpuzzel over de politie. In groepjes moesten de kinderen aan de hand van afbeeldingen de woorden zien te raden. Wisten ze het niet? Dan konden ze een parcourtje afleggen om een aantal letters vrij te spelen. Beide activiteiten waren erg leuk!

In de vakantie verzorgen we vanuit Sportstuif altijd de lunch. Altijd een groot succes!. In de middag staat de volgende activiteit op de planning pionnenroof. Dit spelen we met heel de groep. Een erg leuk spel, maar voor sommigen toch waeen uitdaging. Vooral de kleinste kinderen snapten niet zo goed wanneer ze af waren, maar dit maakte het ook grappig. Iedereen deed erg fanatiek mee! Het was vandaag frisjes buiten, want het waaide erg hard. Daardoor werd er tijdens het vrij spelen regelmatig binnen gespeeld. Een geslaagde 1e dag van de vakantie!

 

Dinsdag 21 februari

Het is een lekker rustig middagje. De kinderen spelen allemaal goed zelf. Erg fijn voor ons van Sportstuif. Vandaag is het thema detective. ’s Ochtends spelen we stoplichttikkertje en levend cluedo. Tikkertje is altijd een groot succes, en zo ook deze variant! Levend cluedo werd helemaal met succes ontvangen. Het verhaal speelde zich af tussen de medewerkers van Sportstuif en was geweldig! Door goed te zoeken konden de kinderen raden wie welke collega knock-out had geslagen. Ze waren door het dolle heen. Natuurlijk was dit verhaal fictief!

In de middag speelden we met de kleinste kinderen de hoepeldans. Dit spel doet het altijd goed. Muziek aan en lekker rennen en dansen. Stopt de muziek? Dan moet je zorgen dat je zo snel mogelijk in een hoepel staat! Zijn alle hoepels vol? Dan ben je af en mag je aan de kant meedansen. De grotere kinderen speelden imposter en detective. Alle kinderen staan hierbij in een kring en 1 iemand is de detective. Ook is er 1 imposter aanwezig en de detective moet zien te raden wie dit is. De imposter mag knipogen naar de andere spelers, waarna je rustig op de grond mag gaan liggen. Kan de detective raden wie de imposter is? Een leuk en rustig spel!

 

Woensdag 22 februari

Vandaag is het de rustigste dag bij Sportstuif. Er zijn iets meer dan 20 kinderen, waardoor we in de middag iets heel tofs hebben gedaan! Het thema van vandaag is milieuwerker en bakker. ’s Ochtends spelen we wederom 2 gave activiteiten. Afval scheiden met de jongeren en een afval race met de ouderen. Bij het afval scheiden worden 4 vakken gemaakt in het veld. De kinderen (vuilnismannen en vrouwen) moeten het afval naar de stort zien te brengen, maar er is ook iemand die het vuilnis van het eigen team verdedigt. Ben je getikt door de verdedigen, dan moet je het afval terug leggen. Bij de afval race zijn 2 vakken en 1 middenvak. In beide vakken liggen evenveel materialen. De teams gaan proberen al hun materiaal in het vak van de tegenstander te leggen. Gaat de timer af? Dan wordt er gekeken welk team het meeste materiaal heeft. Beide activiteiten waren erg leuk.

In de middag gingen we met heel de groep wafels versieren! Juf Linde had thuis zelf wafels gebakken, en deze mochten alle kinderen gaan versieren op Sportstuif. Dit vonden ze fantastisch! De wafel versieren met allemaal lekkere dingen en daarna zelf opeten. Voor herhaling vatbaar!

 

Donderdag 23 februari

Vandaag staat in het teken van de profvoetballer. In de ochtend spelen we kwartet voetbal met de kleinste kinderen. Hierbij heeft elk team een goal welke ze moeten verdedigen. Elk team heeft een 4 verschillende kleuren lintjes naast de goal liggen. Scoor je bij een ander team, dan mag je een lintje pakken. Welk team heeft als eerste 4 van dezelfde lintjes verzameld? Een erg leuk spel! Hierbij moet je goed samenwerken. De grotere kinderen speelden penalty koning. Hierbij is 1 iemand keeper en voor de goal liggen verschillende dopjes. Iedereen begint bij het dopje het dichtst bij de goal. Scoor je? Dan mag je door naar het volgende dopje. Gaat de bal niet de goal in? dan ben je af. Een leuk spel voor de oudere kinderen!

In de middag spelen we met de kleinste kinderen het beroepen uitbeeldspel. Er zijn verschillende kaartjes met daarop een beroep afgebeeld. Elk kind krijgt een kaartje, wat ze niet aan elkaar mogen laten zien. Ze gaan allemaal in het veld staan. Je mag naar iemand anders toelopen en je beroep uitbeelden. Heb je hetzelfde beroep op je kaartje staan? Mag je laten controleren of dit klopt en heb je je match gevonden. Een lastig spel voor sommige kinderen, maar wel erg leuk! Bij dit spel mogen ze uiteraard niet praten. De grotere kinderen speelden een woordzoeker. In groepjes mogen ze een woordzoeker oplossen. In het veld liggen dopjes met daaronder een woord die in de woordzoeker staat. Je mag om de beurt rennen naar een dopje om een woord te vinden. Een groot succes! Iedereen deed fanatiek mee. Denkspellen zijn zeker voor herhaling vatbaar en moeten we vaker doen!

 

Vrijdag 24 februari

Alweer de laatste dag van de vakantie, de tijd vliegt! Vandaag staat in het teken van de verpleegkundige. De kleinste kinderen spelen vandaag ziekenhuistikkertje. Ben je getikt op je arm bijvoorbeeld? Dan moet je je hand op die plek houden terwijl je rent. Wordt je getikt op je hoofd? Dan moet je je hand op je hoofd houden. Ben je getikt? Dan wordt jij de nieuwe tikker. Een leuk spel, waarbij de kinderen ook nog moeten nadenken hoe ze moeten rennen! Erg leuk. De grotere kinderen speelden brancard tikkertje. Hierbij wordt een veld uitgezet, waarin een klein veld is, het ziekenhuis. Als je getikt bent, ga je op de grond liggen. Andere spelers kunnen jou bevrijden door samen te werken: één iemand pakt de armen, iemand anders de benen. Hierdoor maken ze een brancard. De brancard moet naar het ziekenhuis getild worden, als je daar bent aangekomen, ben je weer vrij. Een erg leuk spel, maar ook wel een beetje lomp, want je moet heel voorzichtig zijn met tillen.

In de middag mochten de kinderen lekker naar het sportspeeltuintje vlakbij DBS. Dit vinden de kinderen altijd erg leuk en hier kunnen ze zich zeker een uur uitleven, heerlijk!

De vakantie is voorbij gevlogen, maar wat was het weer leuk! We hebben ervan genoten. Tot volgende week weer allemaal.

 



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Anouk Sprenkels
Anouk Sprenkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches