Professionele opvang door super enthousiaste medewerkers, waarbij sport en spel voorop staat. Onze dochter gaat er graag naar toe, ze houdt erg van bewegen, buiten zijn en op z'n tijd rustige activiteiten, dit is er allemaal.
Erg flexibel in inzet van uren, ruilen, extra komen. Heel laagdrempelig.
Kortom: erg tevreden en beveel Sportstuif zeker aan als bso!

Ingrid Korsten Ingrid Korsten
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het was weer een top week met zijn allen van tikspellen tot Halloween tekeningen Week 44-2023

Maandag 30 oktober
Het is weer maandag! Alle kinderen zijn weer opgehaald en het hapje fruit is alweer op. Tijd om lekker naar buiten te gaan met zijn allen voor de activiteiten. De jongste kinderen trapten de week af met politie en boeven tikkertje. Een spel dat niet vaak genoeg gespeeld kan worden zodat alle kinderen een keer de blauwe politie pet op kunnen zetten. Ook is er chineze muur tikkertje gespeeld. Alle getikte kinderen maken een muur door het midden van het veld zodat het voor de lopers steeds lastiger is om de overkant te bereiken. Het spel had wat de kinderen betreft nog veel langer mogen duren! Verder is ook het spel de geheime verlosser gespeeld, waarbij er onder de kinderen enkele verlossers zijn aangewezen. Deze zijn echter onbekend voor de tikkers en dus is het zaak voor de verlossers om anoniem zoveel mogelijk getikte kinderen te bevrijden. Tot slot hebben de oudste kinderen gezellig sociaal bal gespeeld. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar er zijn bij dit spel enkele ballen in het veld. Wanneer een loper een bal vast heeft mag hij niet getikt worden. Het is dus sociaal om de bal naar iemand te gooien die bijna getikt wordt! Het fanatisme spatte er in elk spel goed vanaf ondanks het beetje regen dat naar beneden viel. Dat smaakt naar meer deze week. Tot morgen!

 

Dinsdag 31 oktober
De ena drukste dag van de week met net meer dan 60 kinderen was weer aangebroken. Dit was niet zomaar een dinsdag, want het was namelijk halloween. Sommige kinderen hebben flink uitgepakt en zijn mega eng verkleed gekomen. Zo hadden we dracula over de vloer, een heuse dinosaurus, een vleermuis, heksen en levensgrote pompoenen. Hoewel we natuurlijk het liefste altijd buiten spelen met zijn allen, liet het weer 's middags even te wensen over. Dat betekende dat de binnen ping pong weer tevoorschijn kon komen en de liefhebber binnen in de kantine een gaaf onderling toernooi kon spelen. Verder heeft een hele grote groep kinderen enge halloween tekeningen gemaakt, zoals spoken en pompoenen! Er zijn veel mooie en verschillende creaties gemaakt. Sommigen nog enger dan de andere. Goed gedaan! De overige kinderen die voorgaande spellen liever niet mee deden hebben zich gewaagd aan de grote mensen bingo. Dit is een bingo variant waarbij er kenmerken van mensen op de bingo kaart staan. Hierdoor moeten de kinderen rond vragen op de BSO of ze bijvoorbeeld schoenmaat 27 hebben, lenzen dragen of thuis een hond als huisdier hebben. Heb je een kandidaat gevonden dan schrijf je haar/zijn naam erbij. Wie heeft als eerste zijn bingo kaart vol? Overal was het plezier duidelijk zichtbaar en zou het koekjes moment om 16:30 toch bijna vergeten worden. En neem maar van ons aan, dat is zelden het geval! ;)

 

Woensdag 1 november
De dag begon met wat regenval, maar 's middags klaarde de lucht mooi op. De kinderen konden lopend van de scholen gehaald worden zonder nat te worden. Eenmaal op de BSO konden de eigen lunch trommeltjes uit de tas en werd er lekker samen gegeten. Na een uurtje vrij spelen was het tijd voor de middag activiteiten. De jongste kinderen hebben enorm gelachen tijdens het spel annemaria koekoek. Ook omgekeerd verstoppertje met de middelste groep kinderen wordt altijd goed ontvangen en leuk meegedaan. Voor de oudste kinderen werd er een wat nieuwer spel gespeeld, namelijk de grote oversteek. Dit is een leuk spel dat veel samenwerking vereist. Met behulp van hoepels moeten de teams proberen naar de overkant te komen zonder op de grond buiten de hoepels te staan. Gebeurt dit per ongeluk toch? Dan moet het team weer opnieuw beginnen bij de startlijn. De kinderen hadden vandaag extra veel geluk, want er waren maar liefst drie kinderen die gingen trakteren. Twee van hen omdat ze jarig waren (geweest) en een van hen omdat het haar laatste dag op de BSO was. Lekker!! Koekjestijd werd daarom vandaag om 16:30 even overgeslagen.

  

Donderdag 2 november
Stormmmmm!! De kinderen konden weer opgehaald worden van de scholen. Nadat we onderweg allemaal bijna zijn weg gewaaid door storm Ciaran plofte iedereen neer op de BSO. Het was vandaag een beetje te gevaarlijk om buiten te spelen, omdat reclameborden van de velden vielen en zelfs de parasols omwaaiden. Dat betekende dat we weer een mooi binnen programma mochten draaien met de kids! Sommige kinderen kozen voor een ping pong toernooi. Anderen kozen voor een zenuwslopend potje weerwolven. De strijd werd ditmaal helaas verloren door de weerwolven. Ook is er nog de keuze geweest om samen met onze juffen Yvonne, Linde en Maureen lekker te knutselen. Vandaag was weer een hele leuke geslaagde middag. Nadat de kinderen om 17:30 hun crackertje hadden opgegeten werden de meeste kinderen alweer opgehaald. Op naar morgen, de laatste dag van de week alweer.

 

Vrijdag 3 november
Het was vandaag weer een prachtige dag. Een kleine 50 kinderen maakten zich na school weer klaar voor een heerlijke dag op de BSO. Er kon weer lekker buiten worden gespeeld vandaag, woehoe! Zo hebben we met de jongste kinderen het spannende tikspel de leeuwenkooi gespeeld! Twee leeuwen in een vak proberen al hun spulletjes te beschermen, want er liggen kapers op de loer die alle spulletjes proberen te stelen. Aan de leeuwen de taak om de kapers op tijd te tikken voordat ze iets gestolen hebben. De oudste kinderen hebben buskruit gespeeld en dat is een verstop spel dat altijd heel goed wordt ontvangen door de kinderen. Ook was de steen papier schaar estafette weer van de partij vandaag. Bij dit spel springen de kinderen van hoepel naar hoepel tot twee kinderen elkaar tegenkomen. Deze kinderen spelen dan een steen papier schaar battle tegen elkaar. De uiteindelijke winnaar mag door springen net zo lang tot hij weer iemand tegenkomt of bij het einde is. Het was weer een fantastische week met zijn allen. Fijn weekend!

 



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Anouk Sprenkels
Anouk Sprenkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches