Professionele opvang door super enthousiaste medewerkers, waarbij sport en spel voorop staat. Onze dochter gaat er graag naar toe, ze houdt erg van bewegen, buiten zijn en op z'n tijd rustige activiteiten, dit is er allemaal.
Erg flexibel in inzet van uren, ruilen, extra komen. Heel laagdrempelig.
Kortom: erg tevreden en beveel Sportstuif zeker aan als bso!

Ingrid Korsten Ingrid Korsten
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Juniweek week 1 met een bezoek aan het sportspeeltuintje, cricket en levend stratego in week 23-2024

Maandag 3 juni
Het is deze week juniweek op de Slingertouw scholen. De kinderen van deze scholen konden daarom vanaf half 8 terecht bij Sportstuif. De eerste studiedag van de week was er een met een klein aantal kinderen. Er waren namelijk maar dertien kinderen in de ochtend. We begonnen de ochtend met lekker weer, dus de buitenhokken werden al gauw opengemaakt zodat de kinderen sport- en spelmateriaal naar keuze konden pakken. Er werden verschillende voetbalspelletjes gedaan, zoals penalty koning en een afvalrace. Ook werden de blauwe matjes uit de kast gehaald zodat de turnvaardigheden geoefend konden worden. Om 12:00 werd er geluncht en kwam de rest van de juffen en meesters het ochtendteam versterken. Zij kwamen de kinderen van de andere scholen ophalen, omdat deze kinderen wel school hebben deze week. Nadat alle kinderen aanwezig waren konden de activiteiten beginnen. Basisgroep een deed Annamaria koekoek. De jongere kinderen uit basisgroep een vinden dit een superleuk spel en waren dan ook erg enthousiast toen ze hoorden dat het spel op de planning stond. Basisgroep twee deed het honkenloopspel. Hierbij moeten de kinderen steeds oversteken tussen twee honken, zonder daarbij getikt te worden. De kinderen kunnen punten verdienen met hun geslaagde pogingen, maar ze verliezen al hun punten als ze getikt worden. Basisgroep drie deed tienbal. Een spel waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen. Beide teams proberen tien keer over te gooien zonder dat de tegenstander de bal af weet te pakken. Zo kunnen zij een punt verdienen. Basisgroep vier deed Ultimate frisbee. Door het fijne weer, vonden de kinderen het fijn om buiten te zijn en werden de spellen lang doorgespeeld.

 

Dinsdag 4 juni
Ook op de dinsdag gingen de deuren van Sportstuif weer vroeg open. Vandaag kwamen er weer wat meer kinderen, namelijk zeventien. De muziek box werd in de ochtend gelijk buiten gezet en een aantal meiden toonden hun dans skills. Verder speelden de kinderen met de nieuwe jeu de boules set en gingen ze aan de slag met ringwerpen. Ook werden er een aantal voetballen uit de kast gehaald. Al met al een fijne en actieve ochtend! De ochtend vloog dan ook voorbij en voor we het wisten was het tijd voor de lunch, waarna de andere kinderen weer opgehaald werden. Nadat alle vijfenvijftig kinderen aanwezig waren, werd het fruit opgegeten aan de picknicktafels en werd de zonnebrand uit de kast gehaald. Iedereen moest zich even insmeren met zonnebrand, zodat we zonder zorgen konden beginnen aan de activiteiten. Basisgroep een deed het lintjes afpak spel. Basisgroep twee deed chinees voetbal. Hierbij staan de kinderen in een kring met hun voeten tegen elkaar aan. De kinderen mogen proberen om de bal door de benen van een ander kind te rollen, maar de andere kinderen kunnen zichzelf verdedigen door de bal met hun vuist naar een ander kind te rollen. Als het lukt om bij iemand te ‘’scoren’’, dan mag diegene nog maar met één hand verder. Na een tweede goal moet de speler achterstevoren verder. Basisgroep drie deed iemand is ‘m niemand is ‘m en basisgroep vier ging aan de slag met cricket. Dit spel is bij de oudere kinderen erg populair en wordt dan ook veel gespeeld tijdens het vrij spelen. Bij het spel slaat de slagman een tennisbal het veld in, waarna hij gaat rennen tussen twee honken en elke keer als hij een honk bereikt krijgt hij 1 punt. Zo proberen de teams zo veel mogelijk punten te scoren.

 

Woensdag 5 juni
Met slaperige oogjes kwamen de eerste kinderen vanochtend op de BSO. Na even te chillen en rustig wakker te worden, waren de kinderen om half 10 klaar voor hun eerste gezamenlijke activiteit. Het was vandaag erg rustig met maar 8 kinderen. Daarom besloten we om samen een grote hut te bouwen. Alle stoelen werden aan de kant gezet en opgestapeld, zodat de grote tafel een basis kon vormen voor de hut. De zitzakken en kussens werden verspreid onder de tafel, zodat de kinderen lekker konden zitten. Vervolgens werden alle matjes en dekens over de zijkanten van de tafel gehangen met daarbij uiteraard een gat als deuropening. Het creatieve denkvermogen van de kinderen werd getest toen de dekens niet goed bleven hangen, maar door allerlei materialen uit de kast te toveren hebben de kinderen toch een mooie hut weten te bouwen. Na dit spektakel gingen we fruit eten en daarna gingen we nog een uurtje naar de sportspeeltuin. Hier hebben de kinderen lekker geschommeld, van de glijbaan gegleden en zijn de kids aan de slag gegaan met een lichte work-out. De kinderen vermaakten zich erg goed en wilden graag nog langer blijven, maar het was alweer tijd om te lunchen! Bij de lunch werd er gezellig gekletst. Na de lunch kwamen de kinderen van de andere scholen en werd er volop buiten gespeeld. In de middag deden we een gezamenlijke activiteit met alle kinderen op de BSO, namelijk levend stratego. We hebben hierbij een nieuwe set kaarten gemaakt in het thema van Nederland. Deze set werd gebruikt tijdens de koningsspelen, maar kunnen we ook gebruiken tijdens de reguliere activiteiten. Zowel de jonge als de oudere kinderen deden goed mee. Bij deze activiteit helpen de oudere kinderen de jongere kinderen waar nodig, zodat iedereen mee kan doen. Erg leuk om te zien!

 

Donderdag 6 juni
Vandaag was het weer wat drukker op de BSO. Nadat alle kinderen op de BSO aangekomen waren, was het tijd voor het eerste fruitmoment van de dag. Na het fruitmoment gingen de kinderen samen met juf Femke en juf Maureen naar de sportspeeltuin. In de middag bleef het lekker weer en gingen we aan de slag met de activiteiten. Basisgroep een deed Kauw niet op je staart draak! Bij dit spel vormen de kinderen een slinger door elkaars handen vast te houden. De voorkant van de slinger is de kop van de draak. De ‘’kop’’ gaat proberen om de staart te tikken. De kinderen in het midden van de slinger proberen de staart te helpen met zijn ontsnappingspoging. Basisgroep twee en drie deden drie is te veel. Basisgroep drie deed kamelenrace. Hierbij starten een aantal kinderen achter een pion met een hoepel voor zich. Ze moeten een pittenzakje in de hoepel gooien vanaf de pion. Als dit lukt, mogen ze de hoepel één keer omdraaien. Zo gaat de hoepel een stukje vooruit. Het is de bedoeling dat je de hoepel steeds vanaf een langere afstand raakt, waardoor je steeds dichter bij de tweede pion komt. Als de hoepel voorbij de tweede pion is, win je. Het spel ging er fanatiek aan toe en was een echte hit. De meesters deden ook een aantal rondes mee. Wat het spel uiteraard nog spannender maakte! Toch wisten de kinderen de meesters te verslaan. Na de activiteiten kregen de kinderen een lekkere traktatie en speelden zij nog even buiten.

 

Vrijdag 7 juni
De laatste dag van de week en we beginnen de dag erg rustig! In de ochtend zijn er maar vier kinderen. De kinderen hebben eerst even lekker zelf gespeeld, maar rond 10:00 was het tijd om fruit te eten. Nadat het fruit op was, gingen de kinderen er samen met meester Bart even op uit. Eerst gingen ze wandelend naar de sportspeeltuin om de hoek, waar de kinderen zich ongeveer een uur hebben vermaakt. Daarna werd de wandeling voortgezet naar de Jumbo om daar een ijsje te scoren. De kinderen mochten een ijsje naar keuze kiezen en ze waren dan ook razend enthousiast. Op de weg terug aten de kinderen hun ijsje rustig op en eenmaal op de BSO hebben ze nog even lekker binnen gespeeld. Er werd getekend en Monopoly gespeeld, waarbij de kinderen het spel steeds wisten te winnen van meester Brian. Na een heerlijke ochtend kwam de rest van het team om de kinderen van de Startbaan, De Heijacker en Dick Bruna op te halen. We speelden vandaag buiten op veld twee, omdat veld een bezet was door de voetbalvereniging. Zij waren zich aan het voorbereiden op het voetbalkamp. Buiten konden de kinderen kiezen tussen vrij spel of een voetbalpartijtje. Na de activiteit, werden ook voor deze kinderen de ijsjes uit de diepvries gehaald. Alle kinderen waren blij en speelden heel fijn met elkaar. En toen was de week alweer voorbij! We wensen iedereen een fijn weekend!

 



Ons team

Bart Loomans
Bart Loomans Vestigingsmanager
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Yvonne Hurkmans-Swinkels
Anouk Sprenkels
Anouk Sprenkels
Maureen Herremans
Maureen Herremans
Stan van Litsenburg
Stan van Litsenburg
Linde van Grunsven
Linde van Grunsven
Brian van Seccelen
Brian van Seccelen
Mark van Hulst
Mark van Hulst
Puk van Bussel
Puk van Bussel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches