Super leuke actieve BSO, wordt veel sport en spel aangeboden, lekker voor de kinderen om zich uit te leven!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Airtrack, schip wrack en oranje cupcakes in week 27-2024

Maandag 1 juli 2024

 We starten de week met een kleiner groepje dan normaal maar dat betekend niet dat we er geen leuke dag van gaan maken. We begonnen gezamenlijk met poorttikkertje. Bij dit spelletje moet je zodra je getikt bent met de benen open gaan staan en zodra een medespeler erdoorheen kruipt ben je weer vrij. Vervolgens werd de groep opgesplitst. De jongere kinderen speelden eerst een stoeispel. Bij dit spel heb je tweetallen waarvan een speler een frisbee vast heeft. De bedoeling is dat de andere speler probeert om deze frisbee af te pakken. Is het gelukt om de frisbee af te pakken? Dan wissel je om en moet de ander proberen de frisbee af te pakken. Vervolgens speelden we het hoofd schouder knie frisbee. Dit is een commando spelletje waarbij je moet doen wat de begeleider zegt. Zegt de spelbegeleider hoofd dan tik je het hoofd aan maar zodra er frisbee gezegd word moet er zo snel mogelijk de frisbee gepakt worden. De speler die dit als eerste lukt wint. De oudere kinderen speelden vandaag ultimate trefbal volgens de officiële regels. We sluiten de dag zoals gewoonlijk af met een koekje waarna de dag er alweer bijna op zat!

 

Dinsdag 2 juli 2024

Vandaag was het weer een drukke dag bij ons op de BSO in Oirschot. Nadat we een kort tik spelletje gedaan hadden hebben we de groep opgesplitst. De jongere kinderen gingen vandaag twee spelletjes doen. De ene groep van de jongere kinderen speelde eerst Anne-Maria koek koek en de andere groep begon met de parachute. Na een aantal minuten werden de groepen omgewisseld waarna ze het andere spel gingen spelen. De oudere kinderen speelden vandaag Gaga bal. Bij dit spel heb je een grote yoga bal in een speelveld. De bedoeling was om de bal met de handen in de goals bij de tegenstanders te slaan om zo punten te verdienen. We hebben er ook vandaag weer een leuke sportieve dag van gemaakt!  

 

Woensdag 3 juli 2024

Vandaag hadden we een droge middag waardoor we weer lekker op het veld bezig zijn geweest! we begonnen met een denk en reactie spelletje waarbij je een thema krijgt waarbij je een passend woord moet noemen. Zo kan je als thema bijvoorbeeld lucht krijgen en zou je als bijpassend woord vogel of wolken kunnen zetten. De speler die de bal krijgt moet het bijpassende woord bedenken en mag de bal vervolgens naar een andere speler gooien en een nieuw thema zeggen. Vervolgens hebben we het safari spel gespeeld. bij dit spel moet er goed geluisterd worden naar wanneer jouw dier genoemd word want word jouw dier genoemd dan moet je rennen naar het lege vak zonder getikt te worden. Het waren weer een paar leuke spellen waarbij iedereen enthousiast mee heeft gedaan!

Donderdag 4 juli 2024

Vandaag was het een drukke dag waarbij we weer twee nieuwe spelletjes gingen spelen. We begonnen vandaag met iedereen tikkertje waarbij iedereen elkaar mag tikken. Vervolgens splitsten we de groep op. De oudere kinderen gingen vandaag allerlei salto’s, koprollen, handstanden en ratslagen oefenen op de Airtrack terwijl de jongere kinderen vandaag schip wrack speelden. Tijdens het spelletje schip wrack zijn er 5 eilanden uitgezet en in het midden is een vak wat de haaienbuik is. Verspreid in het veld liggen allerlei materialen wat verloren fruit is. De gestrande piraten moeten proberen om het fruit te pakken te krijgen zonder dat ze opgegeten worden door de haaien die rondzwemmen. Word je getikt? Dan ben je opgegeten door de haai en ga je in de haaienbuik. Wanneer er vijf spelers zijn opgegeten is het spelletje voorbij en gaan we kijken welk eiland het meeste fruit heeft bemachtigd. Nadat we heerlijk bezig zijn geweest sloten we de dag af met het afscheid van een kindje waarna de dag er alweer opzat. Het was weer een leuke dag!

 

Vrijdag 5 juli 2024

De allerlaatste schooldag zit erop en het is dan eindelijk tijd om te gaan genieten van de zomervakantie! Een aantal kinderen kwamen vandaag nog naar de BSO toe en met hun hebben we er een leuke dag van gemaakt. Omdat Nederland door is naar de kwart finale en omdat de zomervakantie gestart is hebben we dit gevierd met het bakken en versieren van oranje cup cakes. Met zijn alle hebben we het beslag gemaakt waarna we de cup cake houders gingen vullen. Vervolgens mochten de cup cakes nog een aantal minuten de oven in waarna we ze konden gaan versieren. Toen alle cup cakes mooi versierd waren hebben we er eentje op gegeten en de rest namen we mooi mee naar huis. Het is een rustige vrijdag middag geweest maar dat mag ook wel zo voor de vakantie. Nu gaan wij genieten van de vakantie die vol zal zitten met allerlei te gekke activiteiten. Vanuit  het team van Sportstuif Oirschot wensen wij iedereen een fijne vakantie toe!

 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches