Echt een aanrader Sportstuif in Helmond! De perfecte combinatie tussen naschoolse opvang en sport/beweging. Leuk voor actieve, maar juist ook voor minder actieve kinderen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Just Dance, Monkey Town en archery tag in week 25-2024

Maandag 17 juni 2024

We starten de week met een studiedag. Er waren vandaag maar vier kinderen en daarom hebben we lekker op de locatie gespeeld. De gehele ochtend zijn we  lekker buiten bezig geweest en hebben we onze eigen creaties met verf op papier mogen maken. Eenmaal de boterhammen opgegeten was het tijd dat de andere kinderen opgehaald gingen worden. In de middag zijn we lekker op het veld aan de slag gegaan. We begonnen met de pannenkoeken estafette. Ieder team had een aantal pannenkoeken voor zich liggen. Gooi je raak met de pannenkoek in de hoepel dan mag je bij de tegenstander een pannenkoek weg pakken. Vervolgens hebben we nog wat geoefend met het gooien van de frisbee waarna we de dag alweer af gesloten hebben met een ijsje. Het was weer een heerlijke dag waarbij we lekker bezig zijn geweest!

 

Dinsdag 18 juni 2024

Wat was het vandaag toch een regenachtige dag. Ondanks de regen hebben we er in de ochtend toch een leuke dag van gemaakt bij ons op de BSO. We speelden verschillende spelletjes binnen waarna we de ochtend afgesloten hebben met het verven van je eigen vogelhuisje. In de middag is de regen niet minder geworden en daarom zijn we binnen druk aan de gang gegaan. De kinderen konden kiezen om zelf te gaan spelen, mee te doen met de just dance of om een vlinder te gaan knutselen. Een groot deel van de groep gingen mee de vlinders knutselen. Dit werd gemaakt met een wc rolletje en papieren bordjes. Ondanks het slechte weer zijn we de gehele dag alsnog lekker bezig geweest!

 

Woensdag 19 juni 2024

In tegenstelling tot gisteren was het vandaag heerlijk weer waardoor we de gehele middag buiten hebben gespeeld. We speelden verschillende spelletjes waarbij de kinderen moesten samen werken maar ook zelfstandig dingen moesten doen. Zo begonnen we met lekker land vies land waarna we doorgingen met het piratenspel. Na wat gerend te hebben zijn we wat spelletjes gaan doen waarbij er wat meer een wedstrijd onderling gehouden werd. Zo speelden we eerst het grote ballen spel. Bij dit spel moet je met kleine ballen de grote bal bij de tegenstander in hun vak gegooid krijgen. Vervolgens gingen we door met de rupsen race. Bij dit spel heb je tweetallen en ieder tweetal heeft een hoedje. Doormiddel van in een plank te gaan staan kan je het hoedje zo ver mogelijk weg zetten. Zodra het hoedje is neergezet mag de volgende vanaf dat hoedje proberen om het hoedje verder naar voren te zetten. Het team dat het snelst het hoedje aan de overkant heeft wint het spelletje. We zijn lekker actief bezig geweest en hebben ons goed vermaakt!

Donderdag 20 juni 2024

Ook vandaag was er weer een studiedag en vandaag zijn wij lekker naar Monkey Town gegaan. De gehele ochtend hebben alle kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren. In de middag was het vandaag een wat rustigere dag bij ons op de BSO met betrekking tot de activiteiten. Omdat de weersvoorspellingen niet al te best waren besloten we om na het fruiteten snel eventjes naar buiten te gaan om flink wat te gaan rennen zodat wanneer de buien kwamen de kinderen wat minder energie hadden. We begonnen met lijnen race. Alle kinderen starten op dezelfde lijn. Zodra er bijvoorbeeld lijn 6 genoemd word moeten alle kinderen naar deze lijn toe rennen. Dit hebben we een aantal keer gedaan waarna we doorgingen met commando pinkelen. Een speler geeft een opdracht   maar wanneer er geen commando voor de opdracht gezegd word moet je hem niet uitvoeren. Welke speler let er het beste op? Vervolgens zijn we naar binnen gegaan waar iedereen vrij kon gaan spelen of een vlinder knutselen. Vandaag werd het lijfje van de vlinder gemaakt van een wc rolletje en de vleugels mochten de kinderen zelf knippen uit papier waarna ze deze mochten gaan versieren. We sluiten de dag af met een heerlijk zakje chips waarna de dag er alweer bijna op zat. Ondanks dat we vandaag minder buiten hebben gedaan zijn we binnen alsnog lekker bezig geweest en was er voor iedereen wel iets te doen.

  

Vrijdag 21 juni 2024

Ook vandaag hadden een aantal kinderen weer een studiedag. Helaas begonnen we de dag met een hoop regen. Vanwege het slechte weer zijn we met alle kinderen zelf tompoezen gaan maken. Het was een hoop geklieder maar uiteindelijk  hadden we wel een aantal heerlijke tompoezen die we zelf op gingen eten. Nadat we de ochtend lekker bezig zijn geweest zijn we boterhammen gaan eten waarna het buiten ineens droog werd. Dit betekend dan ook dat we snel naar buiten gaan. We speelden met de archery tag waarbij we gingen kijken hoe goed iedereen de pijlen kon afschieten en of er ook al gericht kon worden. Het was nog vrij moeilijk voor sommige kinderen maar na een aantal keer goed geoefend te hebben vlogen de pijlen allemaal door de lucht. We zijn vandaag weer lekker bezig geweest maar nu is het toch echt tijd voor weekend. Het was weer een leuke week met allerlei verschillende activiteiten!   

 



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches