Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Nieuwe collega’s, frisbeegolf en naar de Steenuil in week 9-2023

Maandag

Herkenning van activiteiten maakt het aantrekkelijker om mee te doen, dus spelen we als warming-up voor onze BSO-activiteiten veelvuldig tikspelletjes. Hier kun je allerlei thema’s aanhangen: wc-tikkertje, zeekomkommertikkertje, tunneltikkertje, lieveheersbeesttikkertje en ga zo maar door. Zelf brengen de kinderen ook telkens weer nieuwe varianten in, waardoor we telkens nieuwe dingen van elkaar leren. Vandaag was namentikkertje wel erg geschikt, omdat het de eerste dag van onze nieuwe collega Brian was en hij natuurlijk de kinderen nog niet bij naam kende. Via onze website stellen we Brian uitgebreid aan jullie voor.

Dinsdag

De eerste dag dat we compleet waren met ons nieuwe team; zowel Brian als Fleur zullen ons op de dinsdagen en donderdag komen versterken. Het was vandaag heerlijk weer, weinig wind en dus een goed moment om te frisbeeën. Eerst gingen we oefenen hoe je het best kunt werpen, dat ging al gauw goed. De kinderen op onze sportieve BSO nemen de vaardigheden vaak snel over en gaan zelf op zoek naar meer uitdaging, zoals de frisbee naar elkaar overgooien of door een hoepelparcours. Op die manier krijg je een soort golfbaan, maar dan met hoepels waar de frisbee doorheen moet. Hierna speelden we nog een paar potjes hoepeldans, heel spannend want de kinderen waren erg fanatiek.

 

Woensdag

Na een potje tunneltikkertje, speelden we iemand is ‘m niemand is ‘m. Tijdens dit spel, waarbij de kinderen elkaar afgooien, speelt iedereen tegen elkaar. Het spel gaat eindeloos door want als je af bent, zit je stil. Als degene die jou heeft af gegooid dan zelf af is, ben je weer vrij. Zo kan het dus nooit voorkomen dat iedereen af is. Een heerlijk actief spel dus, waarbij iedereen mee kan doen en wat voor alle leeftijden goed te doen is. Dat laatste vinden we op onze buitenschoolse opvang erg belangrijk. Onze collega’s hebben ruime ervaring in het geven van sportlessen, -activiteiten en -trainingen en hebben naast een pedagogische achtergrond ook een sportopleiding gevolgd. Een mooie combinatie natuurlijk, om deze sport-BSO in Oirschot naar een hoger niveau te tillen.

 

Donderdag

We hadden nóg een primeur deze week, het was namelijk de eerste keer dat we gebruik hebben gemaakt van een taxi. Inmiddels hebben we bij Sportstuif Oirschot namelijk zoveel kinderen op donderdag, dat ze niet allemaal meer in de taxi passen. Natuurlijk zorgen we er vanuit Sportstuif voor dat één van onze medewerkers aanwezig is om de kinderen naar de taxi te begeleiden, daarna is het een kwestie van samen terug naar onze BSO op Sportpark Jumbo Moorland rijden. We speelden vandaag makers en krakers, het spel waarbij de ene helft van de groep de pylonen zo snel mogelijk om moet duwen en de andere helft ze juist zo snel mogelijk recht moet zetten. Daarna was er ook nog tijd voor een potje viesland - lekkerland, een momenteel erg populair spelletje onder deze kinderen. Het knikkereffect, het blijft een boeiend fenomeen: het ene moment is er niemand op het schoolplein die knikkers bij zich heeft, de andere dag heeft iedereen ze bij. Sommige dingen veranderen nooit kennelijk.

 

Vrijdag

De laatste dag voor het weekend namen we een kijkje bij de Steenuil, waar we mochten helpen met het verzorgen van de dieren. Zo hebben we een koe gemolken en de kalfjes gevoerd, knuffelden we met konijnen en gingen we eieren rapen. Voor de echte waaghalzen bestond de mogelijkheid om een kip stil op je hoofd te zetten, grappig hoor. Naast onze wekelijkse blog kun je natuurlijk ook onze Facebook en Instagram volgen om op de hoogte te blijven van wat we nog meer doen gedurende de week. Daarnaast hebben we een pagina speciaal voor onze activiteiten namelijk Samen bij Sportstuif. Hou deze pagina’s dus zeker in de gaten en wellicht zien we elkaar tijdens onze volgende sportieve activiteit.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches