Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pingpongen, air hockey en megabal in week 16-2024

Maandag 15 april 2024

We starten de week met een regenachtige dag bij ons op de BSO. We hebben heerlijk binnen fruit gegeten waarna we binnen door gingen met de activiteit. Binnen werd er vervolgens nog druk gespeeld! De een speelde airhockey en de ander deed mee aan de pingpong wedstrijd. In de knutselkamer waren verschillende kinderen druk aan het knutselen en er werden allerlei verschillende creaties gemaakt. Vervolgens zagen we dat het weer buiten opklaarden waardoor we nog snel met iedereen naar buiten gingen voor nog een tik spel want wat hadden al de kinderen een energie. Eenmaal buiten speelden we ijskoning en vuurbal tikkertje. Er zijn twee ijskoningen die je proberen te tikken. Zodra je getikt word bevriezen je voeten en kan je niet meer verder lopen. Zodra de vuurbal naar je toe gegooid word en je vangt deze dan ben je vrij en mag je weer mee doen. Vervolgens was het tijd voor een koekje waarna de dag er alweer op zat!

 

Dinsdag 16 april 2024

Ook vandaag viel het weer erg tegen maar door wat miezer laten wij ons bij ons op de buitenschoolse opvang niet tegen houden. We gingen richting het veld en speelden eerst haasje over tikkertje. Bij dit spel moet je jezelf klein maken zodra je getikt bent. Vervolgens kan je door de medespelers bevrijd worden als deze over je heen springen. Na deze warming-up is de groep opgesplitst. De ene groep speelde levend memory. Bij dit spel hebben tweetallen een move bedacht en is het de taak van degene die moet raden welk tweetal er bij elkaar hoort. Het andere groepje speelde mastermind. Bij dit spel moeten de spelers de hoedjes op de juiste kleurvolgorde leggen. Vervolgens sloten we de dag af met een heerlijke traktatie van een van de mede Sportstuif kinderen. Ondanks het weer zijn we toch lekker actief bezig geweest!

 

Woensdag 17 april 2024

Wat is het deze week toch een slecht weer. Vanwege het weer hebben we het vandaag net wat rustiger aan gedaan bij ons op de sportieve buitenschoolse opvang. Nadat we heerlijk onze boterhammen op hadden gegeten was er nog wat tijd om eventjes vrij te spelen voordat alle andere kinderen op de BSO komen. Eenmaal compleet met alle kinderen op de BSO zijn we fruit gaan eten waarna we binnen het weerwolf spel hebben gespeeld. Met alle kinderen zaten we in een cirkel en speelden we het spel. Er werden verschillende dorpelingen door de wolven gedood maar uiteindelijk lukt het de dorpelingen toch om het van de weerwolven te winnen. Vervolgens was het tijd voor een koekje waarna we langzamerhand alweer naar huis gingen.

Donderdag 18 april 2024

Gelukkig was het weer vandaag een stuk beter dan de afgelopen dagen wat betekend dat we vandaag lekker veel buiten speelden bij ons op de BSO. Na het fruit moment zijn we lekker naar buiten gegaan waar we heerlijk verschillende spelletjes speelden. We begonnen met een gezamenlijk tik spel waarbij je zodra je getikt bent met je benen open moet gaan staan. Zodra een andere speler een bal tussen de benen door rolt ben je weer vrij. Vervolgens werd de groep opgesplitst. De ene groep speelde mega bal. Bij dit spel heb je twee teams tegenover elkaar staan achter een lijn. In het midden van het speelveld ligt een grote yoga bal. Doormiddel van het gooien van voetballen tegen deze yoga bal moet je proberen de yoga bal bij de tegenstander over de lijn te krijgen. De andere groep speelde air hockey. Bij dit spel zitten alle kinderen in het speelveld op de grond. Het is de bedoeling om zittend de bal bij de tegenstander in het goal te krijgen. Hoe de spelers dit deden mochten ze zelf kiezen. Zo gebruikte de een de handen en de ander de voeten. Vervolgens sloten we de dag af met een koekje waarna de dag er alweer op zat!

 

Vrijdag 19 april 2024

Vandaag hadden we een erg klein clubje bij ons op de buitenschoolse opvang. Desondanks hebben we er alsnog een leuke dag van gemaakt. Ondanks de verschillende regenbuien zijn we binnen heerlijk bezig geweest. Er werd druk geknutseld en er werden verschillende spelletjes gespeeld. halverwege de middag hebben we heerlijk wat oranje fruit gegeten waarna we langzamerhand rustig de vakantie tegemoet gingen. Het was vandaag een relaxt dagje bij ons op de BSO.



Ons team

Rudi Muller
Rudi Muller Vestigingsmanager
Brian van Riel
Brian van Riel
Fleur Slaats
Fleur Slaats
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches